Reklama

Reklama

Prokletý klub

  • Velká Británie The Damned United (více)
Trailer

Film Klub prokletých vypráví temně humorný a konflikty nabitý příběh Briana Clougha (Michael Sheen) a jeho nešťastné 44 dní dlouhé trenérské mise u tehdejších anglických fotbalových mistrů: Leeds United. Bez svého věrného asistenta Petera Taylora (Timothy Spall) po boku a s šatnou plnou hráčů, kteří – zdá se – spíše podporují jeho konkurenta Dona Revieho (Colm Meaney), projde Clough během pouhých 44 dní nečekanou zkouškou agresivity a geniality. Taková jsou fakta příběhu. Příběhu Klubu prokletých. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

Výborný film, z fotbalovýho prostředí jeden z nejlepších. No už aby byl Leeds United zpátky v Premier League...

skudiblik

skudiblik (hodnocení, recenze)

V zajímavostech uživatel curfew77 uvádí:
Když manažer Brian Clough ve filmu přemlouvá k přestupu do Derby veterána Davea Mackaye, představí se větou "Hrál jsem proti tobě za Anglii". Nic takového se ale ve skutečnosti stát nemohlo: Mackay byl totiž Skot a Clough během své hráčské kariéry reprezentoval Anglii pouze dvakrát, v zápasech proti Walesu a Švédsku v říjnu 1959.
 
Není pravda, že se to stát nemohlo, Brian Clough ve filmu říká, že proti němu hrál za juniorskou reprezentaci do 23 let, nikoliv seniorský tým.

8-jacob-8

8-jacob-8 (hodnocení, recenze)

No tak na tento film se velice těšim. Vypadá, že mě potěší jak po filmové stránce tak po té fanouškovské.

Reklama

Reklama