Reklama

Reklama

Prokletý klub

  • Velká Británie The Damned United (více)
Trailer

Film Klub prokletých vypráví temně humorný a konflikty nabitý příběh Briana Clougha (Michael Sheen) a jeho nešťastné 44 dní dlouhé trenérské mise u tehdejších anglických fotbalových mistrů: Leeds United. Bez svého věrného asistenta Petera Taylora (Timothy Spall) po boku a s šatnou plnou hráčů, kteří – zdá se – spíše podporují jeho konkurenta Dona Revieho (Colm Meaney), projde Clough během pouhých 44 dní nečekanou zkouškou agresivity a geniality. Taková jsou fakta příběhu. Příběhu Klubu prokletých. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (353)

predators 

všechny recenze uživatele

...ani né tak o hře samotné, jako o jejím zákulisí na manažerských postech a jejich "útrapách". Ukázka toho, že být na trenérské lavici, není žádný med a ten, s kým se "zametá", nejsou hráči, maséři ani hlavní funkcionáři, nýbrž právě trenéři. Originální atmosféra a povedené fotbalové prostřihy patří k tomu dalšímu, co budete na tomto filmu milovat...stejně jako fotbal :-) 77% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem klasický sportovní film "kterak outsider s loosery k vítězství došel" ve fotbalovém podání. A ono nic. Hlavní náplní je trenérská "válka Roseových", perfektní dobová atmosféra, příjemná nadsázka a Michael Sheen, který opět exceluje. Tentokrát jako ambiciózní, schopný, ale na špičku nosu si nevidící manažer. Prostě snímek, který miluje kopanou a nebojí se to dát jasně najevo, byť v něm fotbal jako takový vlastně ani neuvidíte. A ty způsoby jak jsou (ne)zprostředkované samotné zápasy jsou velmi vynalézavé. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Trenérem mužstva Leeds United se stává Brian Clough, nejlepší mladý trenér v zemi..... Vraťme se o 6let zpět: Derby County stojí v FA cupu proti Leeds United a – zde je prvopočátek dramatu a šílených ambicí, které postupně začnou srážet nejen jeho, ale i jeho mužstvo. Mám rád sportovní filmy. Fotbal je obdivuhodná hra. Miluju fotbal. Anglickou ligu. Co víc dodat. Plno trenérské psychologie, protože sport nejsou jen vítězství. Mám pocit, že se mne to týká, fandím Brianovi , jenže postupně zjišťuji, že to zase není až takový sportovní film, na jaký to nejdřív vypadalo. O to víc je však ten příběh pravdivý. O trenérovi, kterého jeho ego málem zničilo. Ale pochopil…. Film plný fotbalového prostředí podle skutečného příběhu dvojice Brian Clough a Peter Tailor, která v letech 1979 a 1980 vyhrála s Nottingham Forest Pohár mistrů evropských zemí. PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ ** Víte že: Brian Clough pracoval v Nottinghamu až do roku 1993, kdy odešel do důchodu? ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Výborný film o fotbale, který vlastně ani o fotbale moc není. Z fotbalových zápasů totiž vždy uvidíte maximálně 3 přihrávky nebo jeden faul. I tak to ale hodně dobře funguje, protože jde hlavně o portrét jednoho dosti ambiciózního a svérázného trenéra. A v tomhle ohledu se to povedlu opravdu náramně. Michael Sheen totiž předvádí opět bravůrní výkon a celý film stojí víceméně na něm. Režijně je to sice taky hodně dobře zvládnuté a bavil jsem se celou dobu, ale bez Sheena by to zkrátka nebylo ono. O to víc mě potom mrzí, že takový herec bere role ve filmech jako jsou Stmívání a Underworld. Jenom doufám, že si od těchto zbytečností bude k podobně dobrým filmům jako je tenhle vracet často. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Ten Michael Sheen asi vážně umí hrát. Dostal mě v Královně, dostal mě ve Frost/Nixonovi a teď mě dostal i potřetí v The Damned United. Každopádně jakožto fotbalový fanoušek jsem se hodně bavil. Tom Hooper si udržel režii pevně pod rukou (no a na King's Speech se těším zase o něco více) a vykouzlil komplexní snímek, který dle mého bude fungovat i na lidí, pro který je nějaká kopaná španělskou vesnicí. Rozhodně velmi milé překvapení, které jsem od tohodle malého britského snímku rozhodně nečekal. Things are going to be a little different around here... without Don. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (17)

  • Když Derby County v roce 1972 poprvé ve své historii získalo anglický titul, v posledním kole tým svůj zápas hrál dřív, než jeho rivalové. Hráči s asistentem Taylorem pak odletěli na dovolenou na Mallorku, kde se dozvěděli, že soupeři neuspěli a oni mají titul. Clough tou dobou s týmem nebyl a užíval si volno se svoji rodinou. (curfew77)
  • Brian Clough byl velmi kontroverzní postavou anglické kopané. Při svém působení v Derby County například údajně na hodinu nechal propustit sekretáře klubu, správce stadionu a šéfa skautů, protože je nachytal, jak se něčemu srdečně smějí po zápase, který Derby prohrálo. (curfew77)
  • Film je natočen velmi věrně podle skutečných událostí, například všechny citované výsledky fotbalových utkání jsou naprosto přesné. (curfew77)

Reklama

Reklama