Reklama

Reklama

Lovec kořist

(festivalový název)
  • USA Hunter Prey
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Vesmírná loď Prometheus spadla z oběžné dráhy. Komunikační systémy a systémy na podporu života jsou zničeny. Kritická situace: Stav posádky a vězně je neznámý. S rozkazem chytit mimozemského vězně a zanechat jej naživu, se musí posádka přeživších vydat na opuštěné a pusté planetě do nebezpečné hry na kočku a myš s uprchlým vězněm. Kdo je lovec a kdo je jeho kořist? (mrqe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

JFL 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní snímky Sandyho Collory nastavily laťku očekávání vysoko, ale jeho celovečerní debut překvapí tím, jak málo s nimi má společného. Zatímco "Batman: Dead End" a "World's Finest" byly rozpustilé fanovské hrátky s komiksovými ikonami a předváděčky režisérových dovedností v oblasti masek, kostýmů a speciálních efektů, tentokrát na diváky čeká komorní příběh, jehož hlavním kladem je dramaturgicky vycizelovaný scénář a kde perfektní masky a kostýmy nejsou atrakcí, nýbrž rozvíjejí dramatický potenciál snímku. Zpočátku se sice vyprávění jeví jako schematické a z hlediska struktury průhledné (mechanické střídání záběrů postav v krajině a dialogových sekvencí), ale cestou k finále vysázenou několika nápaditými zvraty se posléze ukáže, že vše předchozí mělo smysl a nic nebylo jen tak pro efekt. Natočit film, kde 88 minut jen hrstka postav chodí pouští, skýtá mnohá úskalí, ale zde byla všechna bravurně překonána. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Na neobydlené planetě ztroskotá vesmírná loď převážející velmi důležitého vězně. Rozkaz shora okamžitě zní - vězně zadržet (ale nezabíjet!), a vyčkat do příletu evakuační lodi. Lehko se to řekne, ale hůře udělá - zvlášť když se onen vězeň nechce smířit s jakýmkoliv zajetím, a začíná se docela efektivně bránit... To je zvláštní, jak když člověk k filmu přistupuje jako k levnému béčkovému scifi, jak se z něj povětšinou vyklube docela příjemná podívaná - například starý známý Pitch Black (Černočerná tma) a nebo právě Hunter Prey. Sice jsem byl v prvních asi deseti minutách znechucenej až přílišnou kopií výše zmíněného (vesmírná bouračka, cizí planeta, uprchlý vězeň) - ale s každou další scénou se mi Hunter Prey začínal dostávat pod kůži, a na konec jsem byl docela dost nadšenej. Nerad bych prozrazoval cokoliv ze zápletky, ale musím říct, že jsem byl hodně překvapenej, a za příběh určitě dávám palec nahoru. Stejně tak efekty (proč utrácet desítky miliónů za kulisy a vizuální efekty když postačí jedna neobyčejně obyčejná poušť), herci - prostě všechno. Líbilo se, a moc. ... ()

Reklama

hiroshima 

všechny recenze uživatele

Wow...tak tohle jsem ani nečekal. Na to, že se jednalo o nízkorozpočtový film, tak se zadařilo. Viděl jsem už plno sci-fi, které disponovaly s daleko větším rozpočtem a ani zdaleka neměly kvalitu jako "Hunter Prey". Trošičku vykrádá "Mého nepřítele" Člověk, emzák, havárie, nehostinná planeta, boj mezi sebou. Čekal jsem ještě spolupráci, ale ta se naštěstí nedostavila. Alespoň do jisté míry...Ne sice tak dobré jako již zmiňovaný "Můj nepřítel", přesto dobré. Jsem rád, že se objevila i třetí rasa, ale na druhou stranu mě chyběla nějaká ta bestie, která by obývala planetu jež se stala centrem dění. Dál nemám nic co bych vytknul a hodnotím čtyřma hvězdama... ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Tváří se to hodně futuristicky, ale výstroj/výzbroj připomíná spíš komiks Příhody Malého boha, co vycházel v ábíčku tak před padesáti lety. Ale je super mít neobydlenou planetu, kde normálně svítí slunce, lítaj ptáci a den trvá 33 hodin, to se to pak hraje na vojáky. Trochu to brnká o zneklidňující otázky ohledně existence lidstva, ale v tomhle dost směšném pojetí mě to zas až tak nezneklidnilo. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Som nadšený takmer rovnako ako svojho času pri Bessonovom POSLEDNOM SÚBOJI (Le Dernier combat). Možno je to len kvalitnejšia epizóda BABYLONU 5 (o +/- dvoch postavách), ale tak jednoduchými prostriedkami rozprávaný príbeh je neskutočne funkčný a svojim spôsobom i dynamický. Postavy sú veľmi dobre napísané, dávkovanie informácii je ukážkové a dokáže navodiť napätie. Sandy Collora má skrátka talent... ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Pracovným označením filmu bol názov Untitled Sandy Collora Project. (MikaelSVK)
  • Filmovalo sa vo federálnom štáte Mexika s názvom Baja California, nachádzajúcom sa na severe Kalifornského polostrova. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama