Reklama

Reklama

Oceány

(festivalový název)
Trailer 2

Po úspešných filmoch Mikrokozmos a Putovanie vtákov francúzsky filmár Jacques Perrin poodhaľuje fascinujúci svet oceánov a bytostí, ktoré ich obývajú. Ukazuje nie len ich krásu, zaujímavosť a rýchlosť, ale aj zraniteľnosť voči environmentálnym hrozbám. Film vznikal v priebehu štyroch rokov, počas ktorých Perrin cestoval po celom svete s tímom potápačov, vedcov a technikov a využil najmodernejšie technológie 21. storočia, aby mohlo vzniknúť toto dielo, ktoré preniká do tajomných a fascinujúcich hlbín podmorského sveta ako žiadne iné pred ním. (STV)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (82)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Tentokrát jde o lehce netradiční dokument, ve kterém se nedovídáte tradiční informace o tom, kde co žije a podobně. Jde spíše o vizuálně nádhernou filmovou báseň plnou úchvatných záběrů. Vše je doplněno slovem, které je někdy i mírně filozofické a občas přinutí k zamyšlení. Nic ovšem nevnucuje a netlačí na emoce. Pro mě vše ideálně zapadlo a vychutnal jsem si tajemný podmořský svět, kam se jinak nedostanu. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Estetická hodnota 1000 bodov, informačná hodnota 0 bodov. Nádherné zábery, ale v podstate som sa za celú dobu nedozvedel ani jednu podstatnú/novú/zaujímavú/užitočnú informáciu. Zároveň sa dokument bojí ukazovať „skutočnú“ prírodu a skôr sa stavia do úlohy akéhosi idealizovaného rozprávača, ktorý všetky javy podáva bezkonfliktnou formou „for all ages“ (ale nečudujem sa nakoľko je pod tým podpísaný Disney). Komentár tradične pútavý, verzia bez komentára už je pomerne zdĺhavá. Tie štyri hviezdy udelím nakoľko krajšie zábery oceánov a podmorského života som doteraz nikde nevidel a bola priam krása sa na to všetko pozerať (záverečný „súboj“ lode s vlnami je famózny!), avšak podobne ladené dokumenty ako Earth alebo Home predstavujú o dosť vyššiu kvalitu. PS: ten záverečný podmaz v podobe otrasného popového duetu by Demi Lovato & Joe Jonas si však film mohol odpustiť. Absolútne sa sem tento typ piesne nehodí a v závere skazí celú atmosféru, ergh! ()

Reklama

Eki 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že se dozvím něco o podmořském světě. Ale nedozvěděl jsem se ani ň. Ten dokument totiž není vůbec naučný, ale spíš jen na kochání a ke konci taky na moralizování. Vidíme zde krásné záběry všech možných i nemožných živočichů, ale vůbec se nedozvíme, jak se třeba jmenují. Takže jsem si většinu času připadal hloupě, že nevím, co to je za živočicha (některé druhy jsou celkem Sci-Fi). Trošku mě překvapilo, že došlo i na krev (japonská specialita – zabíjení delfínů). Ale pokud se na to chce někdo dívat v SD kvalitě, tak bych to asi nedoporučil. ()

Darneth 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála dokumentů, jenž chválihodně vzdává hold kráse vodním hlubinám oceánu, jeho pestrobarevnosti, rozmanitosti a vzácnému tichu modravého nekonečna. Jacques Perrin a Jacques Cluzaud bravurně vystihli nevystihnutelné a ozvláštinili dokument přenádherými záběry, na nichž je znát láska k naší Zemi. Smekám. ()

carter... 

všechny recenze uživatele

60% Snímek se spousty výborných záběrů. Svou převážnou částí působí uměleckým dojmem, bez průvodního komentáře (zejména první celou hodinu) a nechává tak naprosto nerušený prostor samotnému divákovi. Toto pojetí filmu ne každému bude sedět, jelikož tím film ztrácí určitou vzdělávací dokumentárnost (jaký je to druh, na kterého se teď dívám? Apod.) a také díky tomu snímek postráda viditelný/uchopitelný koncept, který od dokumentu čekáme. Patřím k těm, kterým jeho pojetí nesedl. Navíc dát dokumentu epochální název ,,Oceány,, je zavazující co do obsahu a pojetí dokumentu. A po shlédnutí musím říct, že je to název v tomto případě troufalý. Nicméně, dokument zachraňují podvodní záběry, které jsou poutavé. Vystřihnu zde emotivní záběr lovu rybářské lodi (62min), harmonické plavání potápěče se žralokem bílým (72min) a mroží mateřskou lásku (86min). Jen za tyto záběry stojí dokument si pořídit. ()

Galerie (65)

Reklama

Reklama