Reklama

Reklama

Zpátky do školy - Série 5

(série)
USA, 2014, 4 h 46 min (Minutáž: 22 min)

Tvůrci:

Dan Harmon

Kamera:

Gary Hatfield

Hrají:

Forrest Wheeler, Sasha Compère, Joel McHale, Gillian Jacobs, Danny Pudi, Alison Brie, Donald Glover, Yvette Nicole Brown, Chevy Chase, Ken Jeong, Jim Rash (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Advokát Jeff Winger a jeho potrhlá studijní parta se v páté řadě rebelského sitcomu snaží poprat s dalšími nástrahami, které přináší život i nový akademický rok. (Netflix)

Recenze (13)

Víteček 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už je to jen stínem seriálu, kterým to bylo v prvních třech řadách, ale oproti katastrofální 4. řadě je to příjemné osvěžení. Ve skutečnosti je to rozhodně spíš za 3*, ale jako kontrast k minulé řadě dávám velmi slabé 4*. Donald Glover hodně chybí. Dobré nápady se tam pořád najdou, ale už jich není tolik a nejsou využity tak dobře, jak bývaly kdysi. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neuvěřitelné se stalo skutkem. Nečekal bych, že mě po některých až zoufalých epizodách v předchozích sezónách dokáže seriál ještě pobavit, ale k mému překvapení jsem se hlavně v první polovině páté série velice dobře bavil, a přestože to později začalo znovu upadat, ve výsledku to pro celou řadu nedopadlo vůbec špatně. / Poučení: Překvapení číhá na nepřipravené. ()

Nin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A je to tady. Šílený propad v kvalitě. Na začátku odejdou důležité postavy Troy a Pierce, což je obzvlášť u Troye docela zajímavě provedené a říkal jsem si, že by z toho mohl být osvěžující dějový zvrat. Že to nějak může zajímavě rozhodit dynamiku "týmu" a bude se to nějak řešit. Ale bohužel. Nejen že chybí Troy a Pierce, ale všechny postavy do jedné jsou najednou jen jakýmsi stínem svých předchozích charakterů. Občas mají spíš blízko ke své karikatuře, a prostě najednou nejsou nijak zvlášť sympatický ani zábavní - několikrát jsou vyloženě otravní a na zabití (Shirley jsem nikdy neměl obzvlášť rád, ale tady je v jedné epizodě prostě otravná kráva). Příběhy jsou najednou taky slabší, někdy vyloženě pitomý. Občas výchozí nápad epizody není vůbec špatný, ale zpracování je průměrné. Dost mě překvapuje, jak se téměř vůbec nepracuje s tím, že je nyní Jeff učitelem. I ostatní už můžou být absolventi a mohli by se nějak zajímavě stát součástí učitelského sboru a mít v životě nějakou větší změnu. Místo toho se spíš jenom tak nějak poflakují ve své studovně jako obvykle a Jeffa jako učitele vidíme asi jen v jednom dílu, jinak se o tom nemluví. Objektivně 5. řada Community není příšerná. Je to jenom šíleně průměrný sitcom. Což trochu zabolí, když první řady jsou jedny z nejlepších komediálních seriálů z USA. Jen z nějakého důvodu se opravdu vyvedl závěrečný díl. Zbytek mě docela naštval. (6/10) ()

Ronniesmithx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když to srovnám se sérií předchozí, tak pátá řada pro mě byla příjemným zpestřením. Opustily nás ale dvě hlavní postavy a jejich absence jde v seriálu rozhodně cítit. Na komediální úrovni to rozhodně není jako v prvních třech sériích a z některých nápadů se dalo vytěžit daleko více, ale stejně to pro mě byla příjemná podívaná. ()

Galerie (361)

Zajímavosti (5)

  • Jedná se o první epizodu, která má ve svém názvu Jeffa (Joel McHale). (SONY_)
  • Tato epizoda, která se po návratu svého původního tvůrce Dana Harmona snaží znovu nastartovat celý seriál, často naráží na 9. sérii (2009) seriálu Scrubs: Doktůrci (od r. 2001). Ta byla pro tento seriál také zásadní, protože se tvůrci snažili znovu oživit seriál s téměř celým novým obsazením. Na konci epizody v závěrečném shrnutí dokonce můžeme vidět shrnutí Zacha Braffa z epizody Náš první den ve škole (2009) ze Srubs: Doktůrci. Posléze se ukáže, že Abed (Danny Pudi) ukazuje studijní skupině tento díl na svém notebooku. (tom.nosek)

Reklama

Reklama