Reklama

Reklama

Několik let po velké vlakové loupeži na trati Glasgow-Londýn zveřejnila britská policie zprávu, že šéfem lupičské bandy byl muž s mimořádně velkým mozkem, který ve chvíli napětí neudrží hlavu zpříma. V té době prchá z francouzského vězení drobný zlodějíček Artur za pomoci svého přítele Anatola a do toho se připlete sicilský kmotřík, který zuřivě brání čest své sestry. Samozřejmě se cesty lupičů různého kalibru zkříží a pak se Anatole ptá „Jak se dostane do Sinistry…“ (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (249)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem mnohokrát, a přece proč se na to někdy zase nepodívat? Je zde návod, jak utéci z vězení. Sice platil pro konec let šedesátých, ale s moderní technikou lze utéci z vězení i dnes. Více jde zde však o peníze. O zařízení si lepšího života a k tomu je zapotřebí přece jen určitých finančních jistot. a není pochyb o tom, že v NATO ty peníze mají. Často s nimi i zbytečně plýtvají, takže kdo by nefandil zločincům? I když tihle zločinci jsou prima, jako by naši kamarádi, takže nám neuškodí s nimi zase pobýt, aspoň prostřednictvím tohoto veselého filmu. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem si z dětství pamatoval jako záležitost s celkem napínavým dějem a skvělými fóry. Po novém shlédnutí ale musím žel říci, že to není ani příliš napínavé ani příliš vtipné. Přestože se občas objeví i slušný vtip, jde vcelku o poměrně primitivní a předvídatelnou komiku. Belmondo rozhodně natočil i podstatně zajímavější kousky... Celkový dojem: 60% ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Hlavičku trošku na stranu a máme tady Velkého šéfa. Muž s mimořádně velkým mozkem neudrží hlavu zpříma, když má zrovna stres. A zrovinka v té době se podaří z vězení uprchnout bezvýznamnému zlodějíčkovi a tak nelze očekávat nic jiného než že se jejich cesty zkříží. A každý z nich je jiný. Sympatický Belmondo versus decentní Niven. Kdysi to asi mělo potřebné grády, ale dneska už s odstupem času mě to tolik nebere. Zkrátka spousta filmů po letech ztratila své nesporné kouzlo a stala se obyčejnými než bych se nadál.Výhodou je, že tenhle film se tolik nereprizuje a proto se na něj dá v klidu podívat. Klady: Belmondo je správný šibal + Niven je snad ještě lepší + film se nezabývá nepodstatnými detaily + správný přísun akce a gagů + inteligentní snímek. Zápory: na filmu hodně zapracoval zub času a ztratil pel své doby, kdy jsem ho viděl poprvé - pozvolna se vkrádající inteligentní nuda - málo invenční režie - horší technická stránka filmu - obyčejné až naivní vyznění filmu. Mé hodnocení: 60% ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Zlý film vypadá jinak, ale pro mě první půle za jednu, druhá za tři, tak to zprůměruju, ikdyž to nikdy tak nedělám. Cítil jsem, že je to dobré, ale pro mě to nějak nenadchlo. Tak slibuju, že až mě příště napadle pustit si nějakou Belmondovku, dám si místo toho pár facek, abych to nekazil příznivcům. ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

Velký šéf je skvělá komedie, jež výtečně mísí francouzský a britský humor. Krom scénáře vše stojí na hereckém koncertu Jeana-Paula Belmonda, tak na výkonu jeho rovnocenného parťáka Bourvila, a na druhé straně geniálního padoucha Eli Wallacha. Velký šéf je klasická krimikomedie, kterých Belmondo natočil spoustu, avšak stylově je prostě jedinečná. Nu... příběh je to komicky absurdní, což ve finále vede snad až k upuštění slzy, ale celý film jednoduše baví. Od vynikající scény s vyloupením vlaku je sice příběh do značné míry utápěn v absurdních situacích, nicméně pointa je překrásná! A nezapomínejme... Velký šéf je jen jeden. U mě krásné čtyři hvězdičky. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (33)

  • Plukovník Carol Matthews (David Niven) proškoluje strážní jednotku a říká jim, že je ve voze zamkne, a dává jim náhradní klíč pro případ nouze. Ale vůz nezamyká, jen otočí kličkou a velkou pákovou zábranou. (sator)
  • Plukovník Carol Matthews (David Niven) létá francouzským vrtulníkem Aérospatiale Alouette II, vyráběném v letech 1956–1975. (sator)
  • Animovaný snímek přípravy vlakové loupeže asociuje způsob provedení první velké vlakové loupeže ze dne 15. května 1855. (sator)

Reklama

Reklama