Reklama

Reklama

Několik let po velké vlakové loupeži na trati Glasgow-Londýn zveřejnila britská policie zprávu, že šéfem lupičské bandy byl muž s mimořádně velkým mozkem, který ve chvíli napětí neudrží hlavu zpříma. V té době prchá z francouzského vězení drobný zlodějíček Artur za pomoci svého přítele Anatola a do toho se připlete sicilský kmotřík, který zuřivě brání čest své sestry. Samozřejmě se cesty lupičů různého kalibru zkříží a pak se Anatole ptá „Jak se dostane do Sinistry…“ (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (249)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Francouzský humor jakoby ustrnul v dobách grotesky, v lepším případě konverzace bratrů Marxových. Nad únosnost protahované scénky a scénečky se plní ohromným množstvím gagů, ale z toho jen pár zasahuje cíl. Zdá se mi, že frantíci tentokrát zatoužili trošku se přiživit na úspěchu Růžového pantera a přijít s něčím podobným. Silné **. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

No, tak uplně vodvázane z toho nejsem. Vím, že už sem jednou tenhle film zkoušel, ale nedal sem to. A tak teď kolem těch svátků sem to na 3x dal. Už jen to, že sem to musel dokoukávat na třikrát značí to,že sem to tak tak vůbec dokoukal. Herecká plejáda vynikající, ale podle mě to do sebe nezapadlo... A to mám všecky hlavní herce hodně vysoko na žebříčku... ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Arthur a Anatol jsou zločinci okresního formátu, kteří jsou odhodlaní spáchat vlakovou loupež, jež zlehka převyšuje jejich možnosti. Těžko říci, zda by jim plán vyšel, kdyby stejnou akci na daleko profesionálnější úrovni nerozjel Velký šéf. Amatéři útočí zvenčí, profesionál zevnitř a falešní policajti kradou ukradené peníze falešným hasičům ve snímku, jemuž ani zjevné logické nesmysly neubírají na zábavnosti. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Úvodní píseň se jmenuje The Brain (Bof Le Cerveau) od americké kapely American Breed, vystupující v letech 1962–1970. Další píseň která ve filmu zazní se jmenuje  Cento giorni a zpívá ji Caterina Caselli.***************** Ještě jednou a lépe :-) Polyesterová replika Sochy Svobody, více než 13 metrů vysoká a více než tři tuny vážící , měla být po natáčení zničena. Zachránil ji otec hlavního aktéra, sochař Paul Belmondo. V té době kontaktoval svého přítele André Marie, starostu Barentinu severně od Rouenu. André Marie udělal ze svého města skanzen. Po městě je rozeseto mnoho soch.  Společnost Gaumont International souhlasí s darováním sochy městu Barentin. Sochu přijali  21. srpna 1969, ale své konečné místo našla až v roce 1990, uprostřed kruhového objezdu obchodního centra Mesnil-Roux. Od té doby prošla řadou restaurátorských a konsolidačních prací.  V 80. letech učinili dělníci zodpovědní za konsolidaci základny "staré dámy" podivný objev: v podstavci sochy zůstaly uvízlé stovky padělaných bankovek, pozůstatky natáčení slavné scény v přístavu Le Havre. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem mnohokrát, a přece proč se na to někdy zase nepodívat? Je zde návod, jak utéci z vězení. Sice platil pro konec let šedesátých, ale s moderní technikou lze utéci z vězení i dnes. Více jde zde však o peníze. O zařízení si lepšího života a k tomu je zapotřebí přece jen určitých finančních jistot. a není pochyb o tom, že v NATO ty peníze mají. Často s nimi i zbytečně plýtvají, takže kdo by nefandil zločincům? I když tihle zločinci jsou prima, jako by naši kamarádi, takže nám neuškodí s nimi zase pobýt, aspoň prostřednictvím tohoto veselého filmu. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (33)

  • Plukovník Carol Matthews (David Niven) proškoluje strážní jednotku a říká jim, že je ve voze zamkne, a dává jim náhradní klíč pro případ nouze. Ale vůz nezamyká, jen otočí kličkou a velkou pákovou zábranou. (sator)
  • V plukovníkově bytě je v obřím akváriu několik ryb. Těsně předtím, než pokojem prolétne anténa a akvárium roztříští, ryby už v akváriu nejsou. (Anglicankaaa)
  • Keď Anatole (Bourvil) na stanici nechtiac naleje olej medzi nárazníky si je možné všimnúť, že má susedný vagón obdĺžnikové nárazníky, neskôr zas guľaté. (Raketoplan)

Reklama

Reklama