Reklama

Reklama

Několik let po velké vlakové loupeži na trati Glasgow-Londýn zveřejnila britská policie zprávu, že šéfem lupičské bandy byl muž s mimořádně velkým mozkem, který ve chvíli napětí neudrží hlavu zpříma. V té době prchá z francouzského vězení drobný zlodějíček Artur za pomoci svého přítele Anatola a do toho se připlete sicilský kmotřík, který zuřivě brání čest své sestry. Samozřejmě se cesty lupičů různého kalibru zkříží a pak se Anatole ptá „Jak se dostane do Sinistry…“ (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (249)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jedna z najvtipnejších komédií s Belmondom. Preto ma prekvapuje rôznorodosť hodnotení. Asi je to tým, že film vychádza dosť z nemej grotesky a v spojitosti s veľkými menami to nemusí pripadať každému primerané. Ja som sa ale výborne zabavil, potešila animovaná vložka, ktorú sme potom mohli sledovať v reálnom prevedení. Scenár na prvý pohľad ukazuje situáciu, že kde sa dvaja bijú, tretí vyhrá, ale skôr sa tu bijú všetci traja a potom je samozrejme otázne, kto je víťaz. Ak vôbec niekto. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavné, ale bohužel bez pokračování. Trojice Niven-Bourvil-Belmondo exceluje na celé délce, i když by těch extra vtipných scén a vtipů mohlo být o trochu více, nelze jen s úžasem sledovat tyhle tři herce v jejich živlu. Krimi komedie ze staré školy, která ani s dabingem nezevšední. A Silvia Monti je opravdu kus:) ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Typicky bláznivá francouzská komedie v režii Gérarda Oury. Jejich způsob humoru je jedinečný a nenapodobitelný. Takové gagy, honičky v autech, šílené dialogy, loupeže a absurdní scény umí jen Frantíci. Navíc Belmondo je kultař a sympaťák a s Bourvilem tvoří fakt srandovní dvojku. Soundtrack mého velkého oblíbence Georgese Delerue jede na plný pecky a píseň The brain se stala jednoznačným hitem. Nelze nezmínit opět geniální tehdejší český dabing, tolik postav a každý hlas výborný český herec nebo herečka. A Jan Tříska byl asi opravdu nejlepší představitel Belmonda. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se ubránit srovnáním s Velkým flámem, který je přeci jenom o stupínek víš. Každopádně Gérard Oury natočil nadprůměrnou komedie se spoustu nezapomenutelných scének a gagů. O hereckému obsazení se nemá cenu nějak více zmiňovat stačí říct jen Jean-Paul Belmondo, Bourvil, David Niven a Eli Wallach a každý už si udělá obrázek sám...... ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem si z dětství pamatoval jako záležitost s celkem napínavým dějem a skvělými fóry. Po novém shlédnutí ale musím žel říci, že to není ani příliš napínavé ani příliš vtipné. Přestože se občas objeví i slušný vtip, jde vcelku o poměrně primitivní a předvídatelnou komiku. Belmondo rozhodně natočil i podstatně zajímavější kousky... Celkový dojem: 60% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (33)

  • Plukovník Carol Matthews (David Niven) bydlí na adrese Avenue Foch 75 v Paříži. (sator)
  • Velké časovací budíky s výbušninami byly umístěny tak, že byly vidět. Kolem vagonu i vlaku se pohybovala spousta vojáků z ostrahy transportu a není možné, že by je nikdo neznamenal, nemluvě o tom, že se vlak i vagon jistě podrobily přísné prohlídce, když vezli velké jmění. (sator)

Reklama

Reklama