Reklama

Reklama

Několik let po velké vlakové loupeži na trati Glasgow-Londýn zveřejnila britská policie zprávu, že šéfem lupičské bandy byl muž s mimořádně velkým mozkem, který ve chvíli napětí neudrží hlavu zpříma. V té době prchá z francouzského vězení drobný zlodějíček Artur za pomoci svého přítele Anatola a do toho se připlete sicilský kmotřík, který zuřivě brání čest své sestry. Samozřejmě se cesty lupičů různého kalibru zkříží a pak se Anatole ptá „Jak se dostane do Sinistry…“ (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (249)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Další z velkých vlakových loupeží, tentokrát provedená Velkým šéfem, mužem s tak velkým mozkem, že ho páteř stěží unese a naklání mu hlavu na stranu. :-) Gérard Oury věru natočil i lepší kousky, ale z těch bez Louise deFunés je Velký šéf minimálně druhý nejlepší. Jeho humor je někde mezi klasickou podvodnickou komedií á la Zlaté věže a infantilně bláznivými fórky Casina Royale. Pokud jste - tak jako já - podobně silné nadsázce nakloněni, pobavíte se. Ale film pro prime-time to tedy není. 70% ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mi vysloveně sedl. Možná proto, že miluju zlodějské filmy a tenhle byl někde na půli cesty mezi čistou komedií a vážně míněným filmem. Komediální scénky jako útěk z vězení nebo souboj s tygrem jsou kulervoucí, ale samotné vykradení vlaku je slušně vymyšlené a docela napínavé. Finále je tradičně komedie ala Francie - tj. velká honička v tomto případě i se sochou svobody a SPOILER peníze nakonec nezíská nikdo KONEC SPOILERU. Ale čert to vem, z filmu sálá skvělá nálada a dvojice frajer Belmondo a naivka Bourvil je skvělá. Stejně jako uhlazený gentleman Niven a cholerický mafián Wallach. No a nemůžu zapomenout na krásnou Silivi Monti a její úžasný sestup z balkónu. Prostě perfektní záležitost ve všech směrech. ()

Reklama

bloom 

všechny recenze uživatele

Ten film miliju. Oury tu kloubí Růžového pantera s klasickou francouzskou komedií a je velice obratný. Film byl natáčen ve dvou verzích: anglické a francouzské a obě se dostaly do Čech (francouzská před revolucí, anglická po ní) a obě byly jinak dabovány. V obou verzích dabuje Bourvila jako obvykle Jiří Bruder, Davidem Nivenem je jednou Eduard Cupák a podruhé Ladislav Mrkvička a u Belmonda se vystřidalii dva jeho nejslavnější dabéři Jan Tříska a Jiří Krampol. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Arthur a Anatol jsou zločinci okresního formátu, kteří jsou odhodlaní spáchat vlakovou loupež, jež zlehka převyšuje jejich možnosti. Těžko říci, zda by jim plán vyšel, kdyby stejnou akci na daleko profesionálnější úrovni nerozjel Velký šéf. Amatéři útočí zvenčí, profesionál zevnitř a falešní policajti kradou ukradené peníze falešným hasičům ve snímku, jemuž ani zjevné logické nesmysly neubírají na zábavnosti. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Pro mě trochu zklamání. Začátek je za pět hvězd, ale pak to celé jde jaksi do háje. Velký šéf prostě kvalit Zvířete nebo Muže z Acapulca nedosahuje, ačkoliv je tu Belmondo v plné síle a je tu pár scén (vězení, bazén, vlak), které jsou perfektní. Spojení Belmondo - Bourvil - Niven ladí, ale na víc jak tři hvězdy to ve výsledném hodnocení není. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (33)

  • Frankie Scannapieco (Eli Wallach) používá americký samopal M1921 Thompson, vyráběný v letech 1938–1971. (sator)
  • Loď, na kterou se nakládá socha Svobody, je zaoceánský parník SS France. V roce 1979 byl přejmenován na SS Norway a prošel významnými úpravami, aby mohl být vybaven pro cestovní pohodlí. Znovu mění jméno na SS Blue Lady a je prodán k sešrotování v roce 2005. Sešrotování bylo dokončeno na konci roku 2008. (sator)
  • Zřícenina hradu, kde na konci filmu vypukne ohňostroj, je Château des Pontevès ve Var. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama