Reklama

Reklama

Na ospalém předměstí mezi rozkošnými domky s upravenými předzahrádkami stojí černý dům s mrtvým trávníkem. Aniž by to sousedé věděli, hluboko pod ním je obrovský tajný úkryt. Žije tam Gru, který se nezastaví před žádnou špatností, na druhou stranu ale umí být nekonečně zábavný. Obklopuje se armádou uličnických a zlomyslných mimoňů. Gru chce ale získat slávu i uznání své přehnaně kritické matky. Naplánuje, že ukradne Měsíc. Na cestě k cíli mu stojí spousta překážek, zejména jeho konkurent Vektor, syn šéfa Banky Zla. K tomu, aby jej překonal, potřebuje Gru pomoc tří děvčátek ze sirotčince. Jenže s nimi přichází ještě víc problémů. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 040)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není jen pro ty nejmenší, jak tu pár osob píše, většinu vtipů asi těžko pochopí. Až mě překvapilo, jak velké nároky na vzdělání a slovní sázobu Já, padouch má. Je to velmi milá záležitost s úžasným hlavním hrdinou a i nečekaně zábavnými vedlejšími postavami (do jedné!). Filmu jsem schopen klišé odpustit, protože jsem si jich takřka nevšiml. Zastínilo je totiž to, že jsem se opravdu srdečně smál situačním gagům. A ne že by se mi to stávalo u animáků často, vzpomínám si tak na tři předešlé, a sice Hledá se Nemo, Doba ledová a Simpsonovi ve filmu. Ačkoliv jejich kvalit Já, padouch nedosahuje, je to pořád výtečná podívaná těžící z extrémních charakterů jednotlivých hrdinů, u které jsem nezaznamenal ani jednu trapnou scénu, ačkoliv několik scén a jejich vyznění bych si dovedl představit jinak a moralistickou stopu a směřování negativního k pozitivnímu holt smazat z filmu pro děti asi nejde. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Prave jsem se vratil z promitani v americkem Stroudsburgu a jsem naprosto nadsen. Celou dobu jsem se musel smat a na konci publikum tleskalo, coz se nestalo ani na konci Toy Story 3. Scenar je vynikajici, film je narvany akci a spoustou humoru, ktery ani jednou nesklouzl do trapnosti. Animace je taky vynakajici a Stave Carell ma naprosto uzasny akcent. I kdyby Despicable me natocil Pixar, patril by k jeho nejlepsim filmum. Pro me rozhodne jeden z nejlepsich filmu roku. Celkem mi pripomina Uzasnakovi, Despicable me je stejne uzasny ve vsech smerech. Ani minutu jsem nenudil. Malokdy se mi stane, ze by moje oblibena scena byl cely film, ale to je prave pripad tohoto filmu. Koncim se superlativy a tesim se, az to uvidim podruhy. ()

Reklama

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Uzasne postavicky, ujeta zapletka, pro deti dokonale. I ja se bavila naramne, ackoli o vetsinu vtipku se postarali zluti Minionove. Malicka Agnes taky nemela chybu (zvlast scena s nohou a chlupatym jednorozcem mi uvizla v pameti). A nejlepsi sceny vubec jsou pro me ty s knizkami na dobrou noc... prvni i druha, ktera je navic krasne dojemna. Chtela bych knizky s manasky! A na zaver musim vyzdvihnout perfektni dabing Grua, Steve Carell je machr. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Ken Daurio, Cinco Paul / Sergio Pablos | Hudba: Pharrell Williams, Heitor Pereira | Produkcia: John Cohen, Janet Healy, Chris Meledandri | Distribúcia: Universal Pictures | Štúdio: Illumination Entertainment, Universal Animation Studios, Mac Guff | Rozpočet: 69 miliónov $ | Tržby: 541,897,970 $ || Krásna pocitová rozprávka, s poriadnou porciou nefalšovaného humoru. Dej slušne hutný, a obrazovo veľmi nápaditý. Až na pár rušivých elementov (nenapíšem ktoré, pre Vás môžu byť úplne v pohode, alebo iné) ďalší nadpriemerný animovaný kus v roku 2010. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad. Zpočátku to vypadá, že půjde o originální animák, jenomže zhruba po třetině už je jasné, že se nic originálního a zajímavého nekoná, protože jde zase jen a jen o přeměnu zlouna (který zlý ve skutečnosti nikdy nebyl) na srdečného dobráka. Zbývá tedy docela dost jednorázových vtípků v předvídatelném ději. Ty jsou naštěstí dobré a vlastně dělají z Padoucha pěkný zábavný film. Ale to je všechno. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (46)

  • Přitažlivost Měsíce způsobuje příliv a odliv, nikoli vlnění moře. I po ukradení Měsíce by tak mohli surfaři nadále jezdit na vlnách. (rakovnik)
  • Když se Gru (Steve Carell) vznáší ve vesmíru, vidíme na letící vstupence na balet číslo 072069, tj. 20. 7. 1969, což je datum prvního přistání na Měsíci. (HellFire)
  • Kniha "Ospalá koťátka" se po filmu začala opravdu prodávat v podobě, jaká je ve filmu vidět. (akisha)

Související novinky

Netflix se vzdal práv na další animák

Netflix se vzdal práv na další animák

20.12.2022

Streamovací společnost Netflix nakonec nezafinancuje vznik oznámeného animovaného a ručně kresleného snímku Ember od režiséra Sergio Pablose (Klaus). Důvod pak podle všeho souvisel víc s kreativní… (více)

Shreka čeká restart

Shreka čeká restart

07.11.2018

Je to sedm let od celovečerního filmu Kocour v botách, poslední snímku ze shrečí série, který v kinech vydělal celosvětově 555 milionů dolarů. Místo klasického pokračování se teď ale studio… (více)

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Mazlíčky čeká pokračování

Mazlíčky čeká pokračování

03.08.2016

Asi vám neuniklo, že se velké hollywoodské projekty točí kolem slavných značek. Jen málokdy se rozjíždí zbrusu nová série, takže potěší, když si něco najde diváckou podporu. Co zcela originálním… (více)

Reklama

Reklama