Reklama

Reklama

Už od té doby, kdy byl Mike Wazowski jenom malé monstrum, snil o tom, že se stane úspěšnou příšerkou. A všichni přeci vědí, že ty nejlepší příšerky pocházejí z Univerzity pro příšerky. Ale hned během prvního semestru na univerzitě se začnou Mikeovy plány hroutit, když mu cestu zkříží příšerkovské eso James P. Sullivan, řečený Sulley, který je na strašení přirozený talent. Této dvojici se život na univerzitě i na koleji malinko vymkne kontrole a jejich soutěživost je dovede až k vyhazovu z elitního univerzitního strašícího programu. A aby to bylo ještě horší, Mike i Sulley si uvědomí, že budou muset spolupracovat, pokud budou chtít své průšvihy napravit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (48)

Trailer 3

Recenze (607)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

V poslední době jsem něják začala zjišťovat, že se mi animáky nelíbí tolik jako kdysi, na Univerzitu pro příšerky jsem se však těšila, už jen proto, že se mi líbil původní film. No a musím říct, že jsem nebyla překvapená, ani zklamaná. Pro mě asi nejlepší animák roku, kde jsem se slušně pobavila a nenudila jsem se ani chvilku. 4* ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Ano, ze stáje skákající lampičky už jsme se dočkali nespočtu o hooodně povedenějších kousků a stále mě trochu mrzí, že Pixar najel na tuto sequelovou vlnu. Pokud ji ale budou zdolávat tak, jako doposud, tak mi to bude vadit rozhodně méně. Zase jsme totiž dostali hodně zábavný animák chytře využívající klišé vysokoškolských filmů a stále se zde najde sympatické množství nápadů. Hlavní postavy navíc pořád skvěle fungují a závěrečné propojení s prvním dílem mě hodně potěšilo. Do první ligy Pixaru to tak možná patřit nebude, stále ovšem dokážou Příšerky zabavit lépe, než většina konkurence. ()

Reklama

Okara 

všechny recenze uživatele

Je to přeci jen něco jiného než staré dobré příšerky. Časový posun na plátně zpět a v myšlení tvůrců vpřed je opravdu znát. Pořád je to ale náramná podívaná pro diváky jakékoli věkové kategorie. Ústřední postavou se dle očekávání stal malý Majk s rovnátky a už v útlém věku to rozjíždí pěkně ve velkém. Dle názvu jsem předpokládal, že se scénář zaměří na samotný život na koleji, studentský život ve škole i mimo ní, ale opak je pravdou. Žádné večírky se nekonají, celý děj je jeden velký mejdan v podobě dlouhé soutěže s mnoha disciplínami, takže se člověk v žádném případě nenudí. Překvapivě to naopak působí místy až dosti přeplácaně, snaha o vtip na každé druhé vteřině byl znát až příliš. Ovšem když nastal rychle useknutý konec, tak pocit rozmrzení je důkazem, že jsem se opravdu bavil. Takže příšerné to není, ale od příšerek si dám zas na chvíli voraz. 70% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hodnocení mohlo snadno dosáhnout výše, pokud by tvůrci před finále nezlenivěli a přišli s jakoukoliv zábavnější akcí. Takhle z toho nakonec je jen celkem dobrý prequel výborného animáku. Návrat ke známým postavám totiž rozvýřil tolik emocí, zapoměl však na osudovější katarzi. Dětem může být jedno, že to slovo neznají... ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Ruku na srdce, nebýt Příšerky od Pixaru, sklízely by výrazně lepší hodnocení, protože mají sevřený a fungující příběh s dostatečnou porcí humoru a tradičně skvostnou animací. Že je to celé velké klišé a jede se až na finále podle mustru? Fuck it, to platí kromě LEGA skoro pro všechno. Příšerky jsou zábavné a o nic jiného nakonec nejde. Kromě tuny nového merchandisingu v Disney Storu. 7/10 ()

Galerie (60)

Zajímavosti (33)

  • Na mejdanu hraje „Roar“ od Axwell & Sebastian Ingrosso. (SONY_)
  • Šlo o první prequel filmu od studia Pixar. (spiderpig)
  • Budova "Školy strašenia" je inšpirovaná budovou Hamerschlag Hall na Univerzite Carnegie Mellon. (MikaelSVK)

Související novinky

Poklekněte před studiem Disney!

Poklekněte před studiem Disney!

17.11.2013

Protože letos překoná rekord v celkových ročních kinotržbách. Dosavadní nejvyšší tržby (3,791 miliardy dolarů) dosáhlo studio v roce 2010 zejména díky miliardovým hitům Toy Story 3 a Alenka v říši… (více)

Reklama

Reklama