Reklama

Reklama

Už od té doby, kdy byl Mike Wazowski jenom malé monstrum, snil o tom, že se stane úspěšnou příšerkou. A všichni přeci vědí, že ty nejlepší příšerky pocházejí z Univerzity pro příšerky. Ale hned během prvního semestru na univerzitě se začnou Mikeovy plány hroutit, když mu cestu zkříží příšerkovské eso James P. Sullivan, řečený Sulley, který je na strašení přirozený talent. Této dvojici se život na univerzitě i na koleji malinko vymkne kontrole a jejich soutěživost je dovede až k vyhazovu z elitního univerzitního strašícího programu. A aby to bylo ještě horší, Mike i Sulley si uvědomí, že budou muset spolupracovat, pokud budou chtít své průšvihy napravit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (48)

Trailer 5

Recenze (607)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem si snad celou první třetinu šlapala na vedení, páč jsem byla přesvědčená, že sleduju ratolesti Příšerek s.r.o. a ono prdík, film se vrací do minulosti a ukazuje, jak to všechno začalo. A co na to říct, začalo to teda naprosto suprově, film je celou svou stopáž neskutečně zábavný, párkrát mě i překvapil na to, že je předně pohádkou a závěrečná akce krásně prezentuje všechna klišé ze scary movies (teď fakt myslím žánr a né parodickou sérii). Druhý díl podle mě prostě nezůstal prvnímu nic dlužen, bavila jsem se královsky a těším se na 3D verzi. Nejzábavnější pixarovka od dob Toy Story 3. Edit: Po shlédnutí musím říct, že 3D: * je v tomto případě trestuhodně nevyužité, působí jen jako o malinko prostorovější 2D. Prostě jen nálepka na blu ray disku, která má tentokrát asi stejnou hodnotu jako když na nich bývalo napsáno "znáte z tv reklamy". 90% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Námet vrátiť hlavnú dvojku na univerzitu bol v skutku zaujímavý a dostatočne výživný. Prvých 40 minút sa bavíte, návrat do starších čias pôsobí fajn a užijete si hlavné duo, aj kamošov so skvelou animáciou. Potom zistíte, že Monsters University pôsobia dokonca ako iný žánrový film - vysokoškolská komédia. Sú tu rôzne spolky, pravidlá, archetypy z vysokej školy. Najmä snaživci a flákači zosobnení na hlavnú dvojicu a ďalšiu hodinu sa pozeráte na sled scénok, ktoré testujú ich možnosti a smerujú k priateľstvu. Je to kvalitná variácia, ale musíte mať kopu skúsenosti či napozeraných filmov, aby ste ich ocenili. Plne prístupná verzia ukazuje vnímanie rodinnej zábavy v Pixare - menšie deti sú radi, že hrdinovia sú späť, tínendžeri a ich rodičia si užijú skvelé gagy z univerzity. Obmieňanie tém zo študentského života je funkčné a na pomery animáku aj nečakané. Lepšie než Monsters a.s. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Jednička těšila nespočtem nápadů, slovními přestřelkami obou hlavních hrdinů a celkově příjemnou atmosférou. Humoru na rozdávání má i pokračování, ovšem už není tak „sofistikovaný“, kvalitní počítačovou stránku už bereme tak nějak za samozřejmost, příběh neurazí, být mladší, se zaťatými pěstmi našim hrdinům fandím. Je ale patrné, že pokračování mělo přijít krapet dřív. Blbnutí na vysokoškolské koleji potěší spíš malé diváky, lehce se vytratila radost, nápad i spontánnost, výsledkem je spíš univerzálně líbivý produkt, než opravdová srdcovka. Což zamrzí. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Trochu zbytecny pokracovani. Ale je to furt Pixar, takze i tak tu mame relativne kvalitni animak. Pribeh je hodne predvidatelnej a jednoduchej, ale popravde receno, ani jsem nic jinyho necekal. Priserek tu je naprosto maximalni mnozstvi, coz je nekdy az na skodu, protoze takle zadna moc nevynikne a nektery urcite potencial meli. Animace je suprova, jak se ostatne dalo cekat a dej docela svizne odsejpa. Proc teda jen 3*? Ono to skoro vubec neni vtipny - zabavny ano, ale foru tu je minimum, clovek se sice parkrat pousmeje, ale to je tak vsechno. Ne ze by jsem se nudil, to rozhodne ne, ale cekal jsem proste lepsi komedii. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Po Toy Story 3 konečně první Pixar, ke kterému nemám jedinou výhradu. Hlavně tedy nesouhlasím s názory, že filmu škodí, že je to "obyčejný buddy movie" a že dopředu víme, že se Mike a Sully dají dohromady. No samozřejmě, že to víme, ale co je zajímavější, a to mnohem, je dozvědět se, proč Mike Wazowski neskončil jako strašidlo! Vždyť nám ho Univerzita pro příšerky přece od začátku ukazuje jako jednoho z nejnadějnějších studentů, který chce strašit a děsit, připravuje se a téměř všechno nahrává tomu, že se jeho sen vyplní i navzdory všem a všemu nespravedlivému, co je proti němu. Tak co se tedy stane? Proč bude nakonec strašit jen Sully a ne on? Právě to mě tak moc zajímalo - vás ne? Na univerzitě opravdu nevidím sebemenší kaz. Od animace, která v řadě záběrů vypadá nesmírně realisticky (univerzitní areál, autobus... vše jako opravdové), přes spoustu gagů, nová strašidla (sebedestruktivní Art je můj favorit), hon na děsoprase nebo závěrečnou hororovou lahůdku pro všechny fandy žánru, po Newmanovu skvěle šlapající hudbu a díkybohu velmi dobrý český dabing.__P.S. Scéna s disco koulí z traileru ve filmu není.__P.P.S. Hanba všem, kteří odešli před koncem titulků. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (33)

  • Vstupní brána do univerzity příšerek odpovídá bráně na univerzitu Harvard. (ledofredo)
  • Univerzita byla založena roku 1313. Letopočet můžeme vidět na její vstupní bráně. (SONY_)
  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna krátka scénka. (MikaelSVK)

Související novinky

Poklekněte před studiem Disney!

Poklekněte před studiem Disney!

17.11.2013

Protože letos překoná rekord v celkových ročních kinotržbách. Dosavadní nejvyšší tržby (3,791 miliardy dolarů) dosáhlo studio v roce 2010 zejména díky miliardovým hitům Toy Story 3 a Alenka v říši… (více)

Reklama

Reklama