Reklama

Reklama

Už od té doby, kdy byl Mike Wazowski jenom malé monstrum, snil o tom, že se stane úspěšnou příšerkou. A všichni přeci vědí, že ty nejlepší příšerky pocházejí z Univerzity pro příšerky. Ale hned během prvního semestru na univerzitě se začnou Mikeovy plány hroutit, když mu cestu zkříží příšerkovské eso James P. Sullivan, řečený Sulley, který je na strašení přirozený talent. Této dvojici se život na univerzitě i na koleji malinko vymkne kontrole a jejich soutěživost je dovede až k vyhazovu z elitního univerzitního strašícího programu. A aby to bylo ještě horší, Mike i Sulley si uvědomí, že budou muset spolupracovat, pokud budou chtít své průšvihy napravit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (48)

Trailer 2

Recenze (607)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// But I want to be a scarer!/ Film o tom, že i když něco hrozně moc chcete, nikde není psáno, že se vám to splní. Jak ale my dobře víme, jsou i jiné cestičky, jiné možnosti, jak být nakonci šťastní a Andrew Stanton to ve finále vyřešil moc hezky. Není to nikterak super vyjímečný film, který by redefinoval žánr, ale v rámci animovaných filmů pro celou rodinu to rozhodně stojí hrdě nad průměrem a díky jedničce bylo dopředu jasné, že Příšerky mají skvělý potenciál pro spoustu dalších příběhů, který se zde náležitě využívá. Za mě spokojenost - 4*. Noo a máme tedy originál, máme prequel, chceme sequel! ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že původní film "Příšerky s.r.o." jsem dosud neviděl a nijak mi to nevadilo. Na toto pokračování, nebo spíše návrat do prvního setkání Mikea a Sullivana, jsem se podíval proto, že jsem v neděli odpoledne neměl nic lepšího na práci, a nebylo to zase tak špatné. Jedná se o povedenou a vtipnou variaci na různé filmy z vysokoškolského prostředí, která je ozvláštněna bohatým a originálním světem roztodivných příšerek, z nichž jedna umí být děsivější než druhá, a přitom jsou tak roztomilé, když se zrovna nevěnují strašení. Dějově je film zvládnutý výborně, je to zajímavé, je to napínavé, je to originální, je to zkrátka fajn, tak jako ostatně umějí Disneyovky být. Být malým capartem, určitě bych si film užil ještě o něco více, takhle ho vnímám jen jako zajímavý a originální animák, který mi sice opět o něco rozšířil obzory, ale není to už ten typ filmu, ze kterého bych byl úplně na větvi. Ale čtyři hvězdičky jsou pro tento film z mé strany určitě dostatečným oceněním jeho kvalit a budu se těšit na další vydařené animáky od Disneyho a Pixaru. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Trochu zbytecny pokracovani. Ale je to furt Pixar, takze i tak tu mame relativne kvalitni animak. Pribeh je hodne predvidatelnej a jednoduchej, ale popravde receno, ani jsem nic jinyho necekal. Priserek tu je naprosto maximalni mnozstvi, coz je nekdy az na skodu, protoze takle zadna moc nevynikne a nektery urcite potencial meli. Animace je suprova, jak se ostatne dalo cekat a dej docela svizne odsejpa. Proc teda jen 3*? Ono to skoro vubec neni vtipny - zabavny ano, ale foru tu je minimum, clovek se sice parkrat pousmeje, ale to je tak vsechno. Ne ze by jsem se nudil, to rozhodne ne, ale cekal jsem proste lepsi komedii. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Třeba to je tím, že jsem se více bál než těšil. Vidím všechny ty nedostatky a mezery, ale hned ta první scéna mě zavalila tak monstrózní vlnou nostalgie a vzpomínek, že jsem se v ní prostě jen cachtal a zvysoka kašlal na kritiku. Ano, mohli utáhnout šrouby a naleštit kapotu, ale díky bohu, že dorazili. Když znám původní příšerky zpaměti a tak moc jsem je miloval, nebylo možné, aby tenhle film projel kolem bez emocí. Ale zase chápu - i já bych vraždil za toho dementního šneka a za konec těch dvou starších. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejslabších pixarovek, stále však stojící nad většinou animované konkurence. Až na to, že Univerzita pro příšerky nepřináší nic originálního či překvapivého, což by se dalo říct téměř o každém z filmů studia s lampičkou, jako vyprávění o počátcích přátelství Jakea a Sullyho funguje výborně, jelikož opět chytře využívá žánrových klišé, tentokrát subžánru univerzitních komedií (například Pomsta šprtů nebo Animal House). Fikční svět příšerek už ale není tak propracovaný jako minule, jelikož v něm není nastavena konfrontace s tím lidským, který je bezvýznamně odsunut na vedlejší kolej. Už jen díky tomu ztrácí Univerzita na působivosti, byť přináší funkčně odvyprávěný buddy movie, navíc se zcela atypickým dvojitým koncem. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (33)

  • Sullivan (John Goodman) má na tele animovaných 2,3 milióna chlpov, z čoho každý z nich musel byť animovaný zvlášť. (metal.storm)
  • Film je datově tak obsáhlý, že by jej jediný počítač zpracovával 10 000 let. (jenik71)
  • Univerzita byla založena roku 1313. Letopočet můžeme vidět na její vstupní bráně. (SONY_)

Související novinky

Poklekněte před studiem Disney!

Poklekněte před studiem Disney!

17.11.2013

Protože letos překoná rekord v celkových ročních kinotržbách. Dosavadní nejvyšší tržby (3,791 miliardy dolarů) dosáhlo studio v roce 2010 zejména díky miliardovým hitům Toy Story 3 a Alenka v říši… (více)

Reklama

Reklama