Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wolverine (Hugh Jackman), nejslavnější hrdina ze ságy X-Men, se v novém, výpravném akčním dobrodružství podívá do současného Japonska. V pro něj zcela neznámém a nesrozumitelném světě se střetne se svou největší nemesis. Z nelítostné bitvy na život a na smrt odejde navždy poznamenaný. Prvně v životě se cítí zranitelný, ocitá se na samé hraně svých fyzických a psychických možností. Zdaleka nebojuje jen se smrtícími samurajskými meči, ale i s vlastní smrtelností. Z těchto vnitřních a vnějších bojů pak vyjde mnohem silnější, než kdy býval. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (1 280)

Deimos 

všechny recenze uživatele

3D KINO MAX v Prešově/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Akce 7/10/// PLUS: úvodní scéna na Nagasaki, slušné triky, občas působivá akce, zaujme Rila Fukushima a Světlana Chodčenkova MÍNUS: rozpolcený děj, předvidatelný, obsahově nevýznamný, na Beltramiho tu zazní slabší soundtrack, možná zbytečně dlouhá stopáž./// Shrnutí: Nevím co na Wolverinovi ostatní mají, ale pro mě je ta postava v oblíbenosti někde uprostřed. Což by nevadilo, kdyby se Wolvie objevil v nějakém schopném scénáři. To se nestalo ani minule (X-Men Origins: Wolverine-což by divák napoprvé dokázal odpustit), ale bohužel ani tentokrát. Jestli-že předešlí film byl slušný akční výplach u kterého člověk nemusí moc přemýšlet. Tak zde po vás tvůrci chějí aby jste u filmu přemýšleli a aby jste byli vyvaleni z toho co pro vás nachystali. Je pravdou, že se na to hezky kouká, akce je občas dokonce originální, ale po týdnu nebudete vědět o co tam šlo a vlastně vám to bude i jedno. Hodně toho skutečně zachraňuje Hugh Jackman, nebýt jeho byl by to naprosto průměrný akčňák. Nakonec ještě potěší scéna po titulcích, která mě láká si pustit X-meny od začátku./// Celkem 64%/// ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

"Vždycky jsme se starali jen o náš film, který stojí na vlastních nohách. Loganova cesta tak ve Wolverineovi dospěje k jasnému konci," hlásal ještě před měsícem režisér James Mangold. V tu dobu bylo ale dávno jasné, že něco takového nehrozí, a teď konečně známe pravdu. A tou je, že si Wolvie střihl další víceméně zbytečnou štaci, která neviděla samostatnost ani v japonského rychlíku. Příjemně komorní eastwoodovska totiž pozvolna krystalizuje v plochou comicsovou báchorku, která víc než co jiného slouží jako dovětek ke třetím X-Menům. Logan se tu celou dobu vyrovnává se skonem Jean Grey a mezitím pokrájí pár jakuzáků, což v tom lepším případě znamená slušnou, avšak skrz naskrz PG-čkovou akci. V tom horším pak musí člověk přetrpět naprosto tragické finále, ze kterého navíc zmizela ta nejočekávanější bitka (Mangold ji slibuje až na blůčku v eRku - fail!), pročež musí dojmy zachraňovat až avizovaný potitulkový comeback. Ten naopak ale ještě víc potvrzuje, že je Wolverine jen nedůležitou předehrou před Days of Future Past, která bude brzy známá pod přízviskem Quantum of Solace x-menovské série. Je to koukatelná comicsová jednohubka? Ano. Pořádná Loganova sólovka z toho ale není ani na podruhé, tak doufejme, že se jí vůbec někdy dočkáme. Jackman tu roli totiž nemůže hrát věčně. (6/10) ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Příběh, který jede podle pravidel a nedostal žádné steroidy, naštěstí! Mangold stvořil výtečný film, který nesedí na komiksových postavách, jako spíš porůzných archetypech charakterů (temný hrdina, zákeřník atp.), ale přitom se dokáže vyhnout jejich šablonovitosti. Možná to není čistokrevně komiksový film (a při drobné změně scénáře by ani nemusel být o mutante...O mutantovi), ale je něco jiného, je totiž výtečný, atmosferický a svého druhu jedinečný. V tomto filmu hrají: Ronin Jean Valjean, Sličná Japonka s červenými vlasy, sličná japonka s normálnimi vlasy, Ruská verze Poison Ivy made by marvel, Japonský Hawkeye, bezejmený ninja #12, bezejmený ninja #24, Sarkasmus Loganovski, Rychlovlak Shinkansen a ... Zeleně dýmající miska čaje! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hlavne sa mi páčil začiatok z vojny, ten bol úžasný ale potom sa to kazilo. Trailery sa tvárili viac menej lákavo. Ako fungoval ale film? hmm ... Už nejakú chvíľku sa zaraďujem medzi hejterov japonskej kultúry, teda na prostredie, ktoré režisér James Mangold zvolil, som mal alergiu. Kam sa pozriete, všade na vôkol jedna japonská škrata za druhou. Čo je tiež zlé, že sa Wolverine snažil byť tak trošku civilnejší a menej komiksový, než v Origine. Trochu slabšie pokračovanie série, ale stále je to skvelé sci-fi s dobrými akčnými scénami. Vadili mi tam časté spomienky Wolverina, ktoré sa opakovali, bolo tam menej akcie ako v predchádzajúcich dieloch a slabšie herecké obsadenie. Okrem Hugha Jackmana pre mňa žiadna známejšia tvár. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Od druhého Wolverina jsem dostal přesně to, co jsem očekával a co jsem chtěl vidět. Chtěl sem vidět, jak se Logan dostane do Japonska mezi komunitu na oko velmi tradicionálních postaviček. Těch je zde dostatek na to, aby záhy po jeho příletu rozpoutaly klasické japonské martial-arts peklo, oživily samurajské, ninjovské a mega-technologické dovednosti, Logana oblíkly do tradičního Yakuzáckého "plesového" obleku a učinily mu pár šrámů na těle. Ten, jak je jeho zvykem, se tradičně už po svém nasere, zjistí, že všechno kolem je jen zkorumpovaná, chladná chátra bažící po penězích a rozpoutá svoje osobní peklo, kde nejdřívě ztrácí trochu v soubojích dech, ale potom co nabere plnou sílu je již (skoro) k nezastavení a vykydlí takovou dobrou stovku bodyguardů, samurajů, ninjů apod. Kvalitní jsou i další postavy, japonečky potěší, cosi budeme namlouvat. Akce je sice sestříhaná, naprosto "odkrvená" pro možnost nízkého ratingu pro přístupnost, ale co ... i tak je to super. Málo dnešních mladých diváků ocení asi tak vysoko účast legendy akčních japonských filmů, mistra "Henryho" Sanady (např. klasika promítaná i v komunistických kinech Šógunovy Ninjové (1980) ). Sanada Henry se Loganovi postaví se samurajským mečem v úžasné scéně nočního duelu za dešťové sprchy v přítmí v modrém filtru (že by vliv klasik z Hong Kongu?)... Tuto scénu beru osobně za nejlepší a v akčním filmu tohoto typu nejhodnotnější. Konečně abych uzavřel výčet pro mne bombastických stránek tohoto filmu. Je to prostě pecka, Wolverina jako comixovou postavu mám po Hulkovi nejradši, již první díl se mi líbil fakt hodně a protože jsem prostě zaměřenej na ten východ a martial arts filmy, dávám plnej počet a hotovo. Mohl bychse tady rozplývat ještě další A4 textu,ale je to zbytečné. Tenhle film mi maximálně sedl a mám ho rád... ()

Galerie (123)

Zajímavosti (73)

  • Will Yun Lee, který v tomto filmu hraje postavu Stříbrného samuraje, podstoupil přísný výcvik v boji s mečem. Je to zároveň podruhé, co hraje roli japonské komiksové postavy od Marvelu, která bojuje s mečem. Poprvé si takovouto roli střihl ve filmu Elektra (2005), kde si zahrál japonského šermíře-zabijáka Kirigiho. (Shadowspark)
  • Hugh Jackman se ve filmu objevil jako Wolverine pošesté. V době uvedení filmu se jednalo o rekord v počtu ztvárnění komiksové postavy jedním hercem. (S.W.A.T)
  • Wolverine je anglický název pro rosomáka sibiřského. Jde o lasicovitou šelmu, která je vzhledem ke své velikosti extrémně zuřivá a silná. (jenik71)

Související novinky

Aronofsky a motorkář Tatum?

Aronofsky a motorkář Tatum?

15.09.2015

Loňský Noe sice rozdělil diváky na nadšené a trochu zmatené, nakonec ale vydělal 362 milionů dolarů, takže se dá považovat za úspěch. Co chystá režisér Darren Aronofsky (Fontána, Černá labuť) dál?… (více)

Marvelácký Ant-Man přišel o režiséra

Marvelácký Ant-Man přišel o režiséra

24.05.2014

Opustit projekt těsně před natáčením je v Hollywoodu nezvyklé, ne však nemožné. Darren Aronofsky takhle nechal na holičkách Wolverinea, Guillermo del Toro se vzdal režie Hobita... a podobně těžké… (více)

Další sólový Wolverine nejdřív za tři roky

Další sólový Wolverine nejdřív za tři roky

18.03.2014

Už za dva měsíce se Hugh Jackman posedmé vrátí do role věčně nabroušeného samotáře Wolverinea. Učiní tak v epickém crossoveru X-Men: Budoucí minulost, kde se o osud světa poperou mladé i staré verze… (více)

X-Men budou čelit Apokalypse(ovi)

X-Men budou čelit Apokalypse(ovi)

07.12.2013

Režisér Bryan Singer přes Twitter oznámil: „X-Men: Apocalypse očekávejte 27. května 2016“. Nic víc, ale to prozatím stačí. Znamená to, že studio Fox chce pokračovat v rozjeté sérii a režisérem bude… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno