Reklama

Reklama

Chlupatá odplata

  • USA Furry Vengeance (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Dan Sanders (Brendan Fraser) se kvůli práci přestěhuje i s rodinou z Chicaga do oregonských lesů, kde má dohlížet na stavbu zdánlivě ekologického projektu. Zpočátku si myslí, že největším problémem pro něj budou zhýčkaná manželka (Brooke Shieldsová) a pubertální syn (Matt Prokop), jenž má z přírody panickou hrůzu. To ovšem ještě netuší, že se kvůli své nové funkci stal nepřítelem č. 1 pro všechna místní zvířata, která se nehodlají svého domova vzdát bez boje! Divoká stvoření z místních lesů ztrpčují Danovi život na každém kroku. Ničí jeho práci, rodinný život i oblečení. Zoufale se brání útokům perfektně organizované zvířecí armády. Postupně ale zjišťuje, že jsou jeho pokusy zcela marné a navíc mu nikdo nevěří. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (230)

Mandalorian 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl, že hlavní roli hraje Brendan Fraser, bylo mi jasný, že ten film nebude normální ani náhodou. A taky že nebyl. Byl naprosto absolutně nenormální. A totálně skvělej. :-) Nečekal jsem ABSOLUTNĚ nic. Ale to co jsem dostal, byl naprosto báječnej nášleh - od první do poslední minuty. A poučení ? Neštvěte přírodu, jinak vám nakope p..del ! :-) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Ty tam jsou časy, kdy byl Brendan Fraser štíhlý mladý muž s okouzlujícím úsměvem. Teď pěkně zfotrovatěl, tvářičky má jako melounek a pod košilí se mu rýsuje kulaťoučké bříško, které samozřejmě několikrát předvede. Opět rovnýma nohama skočil do nenáročné rodinné komedie. Je to předvídatelná hovadinka. ()

Reklama

sigf07 

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti filmům pro šestileté děti. Ba naopak, tvrdím, že těch dobrých (vlastně i průměrných) se v současnosti točí zoufalo málo. Chlupatá odplata má být jedním z nich, ale hned na úvod říkám, že spadá do kategorie průměru. Při hodnocení jsem se snažil naslouchat svému infantilnímu já, kterému se první polovina opravdu líbila a skoro nabylo dojmu, že Hon na myš získal rovnocenného souputníka. Bohužel, v druhé polovině se pokazilo vše, cose pokazit dalo. Závěr, kdy se ti hodní spojí proti těm zlým a vyženou je z města, je opravdu špatný a taneční scénou režisér Kumble rozcupoval na cucky dosavadní spojenost s věrohodnou animací zvířátek. Hlavní hvězdou Chlupaté odplaty je bezesporu Brendan Fraser, kterému stačí po celou dobu jen ječet, smutně koukat nebo se idiotsky usmívat. Přesto to byl z mého hlediska právě on, kdo utáhl celý film a pohled na něj byl rozhodně sympatičtější než na zmatenou Shieldsovou, revoltujícího synka nebo über zloducha Kena Jeonga. Závěrem bych měl jen dvě poznámky k zvířatům, kolem kterých se děj vlastně točí. A to, že na jednu stranu se mě líbil originální způsob, jak byla vyřešena jejich komunikace, na druhou stranu mě už štve zlozvyk amerických filmařů vnucovat nám představu, že mýval, vačice a tchoř dokáží vyrobit superkomplikované pasti a technické vychytávky. Jako by nestačily šišky... ()

mikulíšek 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina je vzásadě proekologický nadšenec, který se v dobré víře snaží pouze plnit své pracovní povinosti, na něhož útočí podivně se šklebící zvířátka, protože se domnívají, že je zlý. Hrdina na to reaguje tím, že se chová jako idiot, načež si o něm i jeho rodina začne myslet, že je zlý (a chová se jako idiot). A tak hrdina prozře. Škoda, že film mnohdy postrádá jakoukoliv logiku a motivaci. Škoda, že zvířátka se tolik šklebí a že hrdina se chová tolik jako idiot. Na druhou stranu jsem se vlastně bavil, bavil jsem se upřímně a příjemně. Není to rozhodně inteligentním humorem, ba naopak, ale to na tom nic nemění. Kdyby mi bylo 6, tak bych ten film miloval. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nedopatřením jsem se nachomýtl k filmu, který mě opravdu nenadchl. Fraser tlustej jako prase a kupa zvířátek, která by zasloužila postřílet a vycpat. Protože jsem se několikrát zasmál (možná i nechtěně), dávám 2*. Ale...tvůrci si zřejmě neuvědomili, že co funguje v kreslených groteskách, nemusí fungovat naživo. A jako v každé správné amícké komédii i tady se prdí (skunci), lítaj hovna (byť ptačí) a páchají se jiné nechutnosti. Kdyby létaly hlavy následované provazci střev a hektolitry krve, pak bych i jednu hvězdu přihodil. A pokud by se každých 10 minut svlékla nějaká šťabajzna, tak bych dal i čtvrtou hvězdu. Jenže to by pak byl úplně jiný film... Dobře, je to nejspíš pro děti. Znamená to však, že děti jsou úplně blbé? A jsou schopny pochopit, co značí duhový deštník ve Fraserově pracce? Jistěže ne....asi tak. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (3)

  • Ve snaze ušetřit náklady bylo mnoho zvířat ve skutečnosti ztvárněno loutkami. Brendan Fraser tvrdil, že v celém filmu byla jen jedna scéna, kdy pracoval se skutečným zvířetem. Jednalo se o scénu s krocanem. (rafix)

Reklama

Reklama