Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicátnice Helena, uznávaná odbornice na manželské problémy, jednoho dne zjišťuje, že se dostala do situace, jaké řeší se svými pacienty. Její doposud milující a milovaný manžel je přistižen in flagranti s mladší ženou a Helena brzy bezradně stojí na prahu nového života. Dvacetiletá dcera Laura chce být matce oporou, zároveň se však potýká s nástrahami vlastní první opravdové lásky. Pomocnou ruku nabízí k Helenině zděšení i matka Vilma, bývalá herečka, která na všechny situace aplikuje svéráznou školu života. Výstřední dáma má zaručený recept: nahradit nepořádného chlapa, chlapem pořádným. Zdá se to neřešitelné, ale k překvapení Heleny i Laury muži, s nimiž stojí za to se vrhnout po hlavě do milostného dobrodružství tu stále ještě jsou. A tři docela rozdílné ženy zjišťují, jak moc jsou si podobné a pokud se má něco vyřešit, chce to nadhled, humor a neztrácet hlavu ani naději. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 245)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Byla jsem v pokušení hodit na ten film sranec a raději zasednout k PC, kde mám nějakou rozdělanou práci s francouzským klíčem v podmořském městě Rapture, ale nakonec jsem zůstala dřepět před TV a nijak zvlášť toho rozhodnutí nelituji. Občas film o babách pro baby může být celkem příjemným zážitkem. Eliška Balzerová si roli evidentně užívala a pár hlášek rozhodně stálo za to ("Nepodceňuj IQ své frndy!"), ovšem techtle-mechtle nejmladších zajíčků mě až tak moc nebraly. První polovina byla komediálnější a pohodovější oproti druhé, kdy už ty vztahy byly na můj vkus kapku postavené na hlavu. Nicméně já jsem konzerva, tak moje mudrování neberte vážně. "Ženy v pokušení" mě neohromily, bránici polechtaly jen decentně a nabídly i porci nepřevratného moudra, nezklamaly. 66,6% Mimochodem, proč ženské považují za super chodit na tenoučkých, lámavých chůdách, díky kterým si uženou leda zlomeniny, zadělají si na fyzické problémy a v životě nedoběhnou na zastávku včas? Není nad poctivé, pohodlné tenisky! ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

nijak extra ohromující, přesto však šmrncovně svěží a vtipná dvouhodinka. hláškami okořeněný dobrý scénář, kvalitní obsazení, fajn hudba. škoda, že to nejlepší bylo vyplácáno do traileru, škoda, že se tvůrci nevyhnuli tradičně do očí bijícímu product placementu, škoda, že to občas někde zaskřípalo... ale co, bavil jsem se, a to je to hlavní. no jak je někde nějaká eLiška, nemůže to bejt špatný ;-) 80% ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Konečně se film dostal i ke mě. Nebudu se tady zbytečně rozepisovat jak pohrdám českou kinematografií posledních let. Že je v posledních 10 letech český film v krizi je dostatečně známá věc. Hřebejk točí kraviny, Menzel netočí prozměnu nic a Troška má poprávu každý nový film v černých číslech. Člověka pak zaujme tenhle Vejdělek, který dokázal zabodovat již svými Účastníky zájezdu, z nichž se stal časem autobusový kult když jede člověk na dovolenou k moři. Václav mě moc neoslovil, ale možná bych byl připraven změnit názor. ROMing netřeba komentovat. Když se tak tedy rozhlédnu Vejdělek natočil svůj nejdospělejší kousek. Herecké výkony jsou na patřičné úrovni, humor není prvoplánovaný (nikdo sebou nemlátí o zem, chybí zbytečné vulgarity), dostatečně silný příběh a konečně, konečně (píšu to raději dvakrát) krásný vizuál, krásné kulisy, krásné prostředí, krásná příroda. Jak mi tohle v českých filmech chybí. Sečteno podtrženo, 65% ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Vojty Dyka jsem se dotknula kolenem a stejně neomdlívám pokaždé, když se objeví v záběru, zbytek mužů byl jen tak do počtu, zobrazené ženy mě nepřitahují a ani je neobdivuji, dokonce jsou mi i se svými problémy docela ukradené. Vadilo mi, že se nedívám na film, ale na omalovánky, na šablony. Jediným pro mě zajímavým motivečkem pro mě byl manželský pár Martina Pechláta a Evy Leinweberové, ale ten se tak nějak prosouložil do ztracena. Kategorie společensky nebezpečných filmů dostává netušené rozměry. Ještě chvíli nad tím budu rozjímat a potom si myslím, že tento film označím za exploatační. ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Skoro všem českým filmům se úspešně už nějaký ten rok vyhýbám (Protektor a Tři sezóny v pekle jsou vyjímka, ty aspoň něco slibovaly), protože všechny mají WTF efekt. Dobrovolně bych na to nešla, ale za vším se skrývá vtipná historka (''půjdem na film, který zrovna teď začíná'')... Říká se mi to hodně težce, ale Ženy v pokušení je dobrý film. Uff, je to venku. Už to aspoň vypadá trochu víc světoveji než všichni ti retardovaní bratři a sestry, které každoročně rychlokvašeně vyvrhnou. Takže: máme tu kvalitní děj a poměrně zajímavou zápletku, pár trapných scén, ale zase zaraceně dost dobrých vtipů, ne těch prvoplánových v Kameňák stylu, ale takových, za které by se ani nemuseli stydět tvůrci zahraničních sitcomů. Herci jsou další věc, nečeká se od nich oscarový výkon, ale všichni byli sympatičtí (Vilma na hrad!:)), tak proč ne. (jednou jsem se zařekla, že nebudu filmy dělit na ty s českou úrovní a tou světovou, tudíž dávám tři hvězdičky, ale to je na romantickou komedii dost slušné skóre!) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (17)

  • V horolezeckých scénách je několik zřejmých nesmyslností. Když Helena leze na skálu, je jištěna horním jištěním ze střední části stěny. Přitom není jasné, kdo jistící bod založil, když tam byl Michal sám. Následuje scéna, kdy Helena dosahuje vrcholu skály. Přitom má vedle sebe stočené lano, které ji mělo jistit a brzy ji dolézá Michal, aniž by kdokoliv jistil jeho. Takový způsob lezení by na životě ohrozil oba lezce a i pro laiky postrádají některé scény logiku. (Boulderman)
  • Ve scéně u ohně si prozpěvuje Helenina (Lenka Vlasáková) matka (Eliška Balzerová) refrén kupletu Denisy, hlavní hrdinky operety „Mamzelle Nitouche“: „Kryk krak vše ve tlumok, na rámě zbraň a v pochod krok! Bum do bubnu z oslí kůže, bumarasa, bum, bum, bum!“ (a-ja)
  • Lenka Vlasáková a Vojta Dyk hrají ve filmu partnery, které dělí velký věkový rozdíl. Zajímavostí je, že si oba hlavní představitelé našli podobné věkové typy. Vojta Dyk má o pár let starší přítelkyni Tatianu Vilhelmovou a Lenka Vlasáková si našla o pár let mladšího partnera Jana Dolanského. (Lauri)

Související novinky

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

Reklama

Reklama