Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicátnice Helena, uznávaná odbornice na manželské problémy, jednoho dne zjišťuje, že se dostala do situace, jaké řeší se svými pacienty. Její doposud milující a milovaný manžel je přistižen in flagranti s mladší ženou a Helena brzy bezradně stojí na prahu nového života. Dvacetiletá dcera Laura chce být matce oporou, zároveň se však potýká s nástrahami vlastní první opravdové lásky. Pomocnou ruku nabízí k Helenině zděšení i matka Vilma, bývalá herečka, která na všechny situace aplikuje svéráznou školu života. Výstřední dáma má zaručený recept: nahradit nepořádného chlapa, chlapem pořádným. Zdá se to neřešitelné, ale k překvapení Heleny i Laury muži, s nimiž stojí za to se vrhnout po hlavě do milostného dobrodružství tu stále ještě jsou. A tři docela rozdílné ženy zjišťují, jak moc jsou si podobné a pokud se má něco vyřešit, chce to nadhled, humor a neztrácet hlavu ani naději. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 245)

nunka 

všechny recenze uživatele

Milé a svieže české prekvapenie, od ktorého som absolutne nič nečakala. Eliška Balzerová prekvapila zjavom, optimizmom a všetko, čo zo seba dala, pôsobilo celkom prirodzene. Je ťahúňom celého filmu. Aj keď sa sem tam pritrafil nejaký trápnejší dialóg, filmu ako celku to veľmi neuškodilo. Geniálnu scénku v rakve si budem pamätať ešte dlho. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Nenáročná česká komedie určená spíš pro mladší a střední generaci. V současné produkci se jeví jako dobrá výplň multikin společně se Supermanem 4, Piráty z Karibiku 5 a Auta 3. Svoje publikum si vždycky najde. Pozitivum je, že na rozdíl od trapných romantických komedií nabízí i dramatický rozměr na úrovni propletence milostných vztahů. Problém je, že jednotlivé postavy místy působí příliš šablonovitě a pohybují se ve velmi úzkých mantinelech, které jednoznačně vytyčují tok děje. Dostáváme tak poněkud zkreslený svět odtržený od času a reálných lidských starostí. I při studiu mezilidských vztahů, které jsou zde hlavním tématem, je film příliš úzkoprsý. Každopádně je to film, který neurazí (Krom některých babiččiných průpovídek, které jsou za hranicí zdravého vkusu.). Z konkurence hollywoodského braku vychází vítězně. 62% ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Překvapení. Velké překvapení jsem prožil, když začaly hrát titulky a já si uvědomil, že Ženy v pokušení nejsou vůbec špatným, ani vůbec hloupým filmem. Ze začátku to sice vypadalo, že tohle bude další průměrná česká komedie, jenže pak přišla na scénu energická babča Eliška Balzerová a ten film rázem ožil. Opravdu, jako by někdo (konečně) zařadil dvojku a snímek začínal uhánět vpřed. Vlastně když se to vezme kolem a kolem, největší síla zde spočívá v obsazení - Lenka Vlasáková je příjemná a skvělá herečka, která má pěkný hlas, Veronika Kubařová je pěkná a rozhodně snaživá, Macháček je (opět) v roli lehce blbého dobrodruha taky fajn a Eliška, to už je kapitola sama pro sebe. Jediný, kdo mi tu nesedl, byl Dyk. Nevím, ale nevěřil jsem mu to ani za mák. Sice by se dalo říct, že Ženy v pokušení jsou filmem primárně zaměřeným na něžnější publikum, ale ani chlap by se u toho neměl tolik nudit a co víc, myslím, že tohle v pohodě přežije bez nějakých trvalých následků. Což se o jiném filmu pro ženy (napadá mě např. tenhle) říct nedá. 80 %. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Téma natočené už nejednou v celé světové kinematografii mnohokrát lépe. Nevím proč byl kvůli filmu takový rozruch, když si kolikrát pustím ČT1, dočkám se mnohem zábavnějších a vydařenějších filmů, které jsou rovnou natáčené pro televizi a nikdo je necpe zbytečně do kina, v neděli večer solidní oddychovka před spaním, u které se dá ještě něco dělat, aniž byste o něco zásadního přišli, ale v kině asi vyložené utrpení. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Někdo může napsat, že ty české filmy jsou na jedno brdo - generační a rodinné problémy, manželské problémy a nevěra. Ale Ženy v pokušení mne přijemně překvapily i když obsahují vše co jsem vypsal. Je to takový hořkokyselý a sladkokyselý příběh s pikantními a chutnými hereckými výkony. Asi jsem gurmán a zkousnul jsem ho a hodnotím jak hodnotím. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (17)

  • Ve scéně u ohně si prozpěvuje Helenina (Lenka Vlasáková) matka (Eliška Balzerová) refrén kupletu Denisy, hlavní hrdinky operety „Mamzelle Nitouche“: „Kryk krak vše ve tlumok, na rámě zbraň a v pochod krok! Bum do bubnu z oslí kůže, bumarasa, bum, bum, bum!“ (a-ja)
  • Lenka Vlasáková a Vojta Dyk hrají ve filmu partnery, které dělí velký věkový rozdíl. Zajímavostí je, že si oba hlavní představitelé našli podobné věkové typy. Vojta Dyk má o pár let starší přítelkyni Tatianu Vilhelmovou a Lenka Vlasáková si našla o pár let mladšího partnera Jana Dolanského. (Lauri)
  • Eliška Balzerová získala Českého lva za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli, film získal ještě druhé ocenění jako divácky nejúspěšnější film. (M.B)

Související novinky

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

Reklama

Reklama