Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jihočeském městečku žijí v malé vilce sestry Fany a Andělka. Všichni je považují za poněkud bláznivé, ale mají pro jejich svérázné nápady shovívavé pochopení. Toho dne, kdy přijíždí na nečekanou návštěvu jejich neteř Hermínka, aby jim představila svého snoubence, číšníka Michala, se však Fany stane očitou svědkyní loupežného přepadení místní spořitelny. Shodou okolností a nešťastných náhod však považuje za pachatele chudáka Michala. Situaci ještě zhorší rozhodnutí obou tet zahájit vlastní vyšetřování s cílem pomoci dopadnout pachatele. Sice kapitánu Jedličkovi občas pomohou, ale každá pomoc se nejprve musí prodrat jejich roztržitostí a svéráznými názory. Vyděšená Hermínka, která sleduje, jak tety neomylně vedou vyšetřovatele na Michalovu stopu, vyplašeného přítele raději "uklidí" zpět do Budějovic. I když se situace vyjasní a Michal je přijat jako snoubenec, tety se nevzdávají lákavé myšlenky, že by přece jen mohl být lupičem ze spořitelny. Zejména když se ukáže, že nerudný soused Tomeček, další vyhlédnutý pachatel, není ten pravý. (TV Nova)

(více)

Recenze (198)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Tenhle kousek mám prostě ráda! Když padne řeč na Hrzána, vybavím si Drahé tety a já. Krom toho, že jsou ve filmu zakonzervované artefakty mého dětství, musím i po letech ocenit komediální herectví Jiřího Hrzána. Komedie lehce ulítlá, ale příjemně. (Nataša Golová i Jiří Hrzán natočili svůj poslední film v roce 1983.) ()

zapalik 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších komedií z předrevoluční éry. Podskalský risknul absurdní spojení řehtandy s kriminální zápletkou a částečně s muzikáem a podle mě do sebe všechny tyhle ingredience skvěle zapadly. Herecký koncert předvádějí všechny hlavní postavy. Může být pro film větší pocta, než že si ho člověk s chutí pustí několikrát ročně? ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Podle Hybšova ústřední hudebního motivu jak ze zfilmovaných mayovek to mohlo nést jméno Divokým Tetystánem, případně Malý brunet s černou botou v Údolí smrti. Písní se vyjadřující Hrzán v situační komice někdy až moc tlačí na pilu, jeden z mála zábavných momentů je miništěk slečny Jendy Krausové. Kriminální linka nic moc, místo Sklenčky s demižonem tam klidně mohl být Honza Zeman a na počest slečen Marpleových by ten název nakonec byl Bestie 2.. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Řeknu to nejdůležitější rovnou na začátku. Kdo má/měl rád Jiřího Hrzána, přijde si asi na své. On zase vytahuje to své zmatené tajtrlíkování, které má být asi vtipné, ale já se mu nesměji, naopak mi leze krkem, stejně jako v "Homolkáčích". K tomu ještě tři otravné důchodkyně, uff, tohle je silná káva. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Film se natáčel ve Vlachově Březí, kam jsem jezdil jako kluk. Pochválen buď Zdeněk Podskalský za to, že jako jeden z mála režisérů ve svých filmech nezapomněl na Jižní Čechy. Tahle komedie je sice trochu průměrnější, ale i přes určité výtky (vždycky mě trochu štvaly ty Hrzánovy písničkové parodie, chvílemi jsou postavy až příliš praštěné) ji mám rád. 65%. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (15)

  • V době natáčení byla Iva Janžurová v jiném stavu. Produkce nechtěla nic podcenit, a tak jí byla vždy na blízku připravená sanitka. (artcha)
  • Své si během natáčení užil Jan Skopeček, který ztvárnil postavu manžela záletné hostinské (Miriam Kantorková). Tu měl v jedné ze scén za úkol zfackovat. „Mlátit kolegyni, to je vždycky špatné. A ještě horší je, když po vás chtějí ten záběr opakovat. Takže jsem se jí snažil dát hned tu první facku pořádnou, aby se to nemuselo točit znovu. No, Miriam ji koupila tak, že se jí obrátila pusa kousadlem dozadu. Brečela. Pak mi ale poděkovala, že jsme to zvládli hned napoprvé,“ prozradil Skopeček. (SONY_)
  • Iva Janžurová (Hermínka) je známá tím, že čekací pauzy při natáčení vyplňuje pletením či háčkováním. O jedné takové pauze si háčkovala šaty pro filmový festival a když je viděla výtvarnice filmu Irena Greifová, nadchli ji tak, že byly použity ve filmu. (sator)

Reklama

Reklama