Reklama

Reklama

Sledujte hluboký a inspirativní příběh o rodině, přátelích a především výzvách, kterým musíme během života v tomto neustále se měnícím a komplikovaném světě čelit. Tom (Martin Sheen) je americký doktor, který přijíždí do francouzského města St. Jean Pied de Port, aby převzal ostatky svého syna, který zemřel v bouři během cesty do Santiaga, poutě známé také jako Cesta svatého Jakuba. Tom se však rozhodne na počest svého syna tuto pouť za svého potomka dokončit. Netuší však, jaký to bude mít dopad na jeho typický kalifornský život, který spíš připomíná velmi těsnou bublinu. Nezkušený Tom také zjišťuje, že na této cestě rozhodně nebude sám, brzy se setkává s poutníky z celého světa, z nichž každý řeší své vlastní problémy a každý hledá ve svém životě nějaký vyšší smysl. (HBO Europe)

(více)

Videa (11)

Trailer

Recenze (190)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Cestopis o cestě ze St. Jean do Santiaga de Compostela. Záběry ze samotné cesty byly parádní, takže i zapřísáhlý gaučák na okamžik podlehne pokušení a zatouží tuhle pouť absolovovat, ale po těch dvou hodinách ho to přejde. To je hlavní problém celého filmu. Ta délka je zkrátka přepálená a exteriéry, ze kterých je divák zprvu nadšený, začnou postupem času nudit. Koukat se na čtveřici lidí šlapajících různorodou krajinou je pak silně ubíjející, kor když ona čtveřice toho příliš nenamluví. A je to škoda, protože herecky by mi to sedlo. Jinak označit film jako akční či komedii může jenom trotl. 50% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PANE AVERY, VÍTE PROČ PODSTUPUJETE TU CESTU?“ ... ,,PŘEDPOKLÁDÁM, ŽE PRO DANIELA.“ ... ,,JDETE JÍ KVŮLI SOBĚ. POUZE KVŮLI SOBĚ“.... /// Tom je starej a unavenej. A teď do toho ještě tahle prekérka.... Film postavenej na atmosféře CESTY, KTERÁ MŮŽE ZMĚNIT ŽIVOT. A tak sleduju dědka, jak s popelem na zádech potkává Holanďana, Kanaďanku, toť zas Ir se vobjevil – a slova se mluví (a řeka teče – řekl by Číňan, kterýho tady ale nepotkáte....). Žádnej spěch, a tak můžu popřemejšlet i o sobě (hmm, takže film pro důchodce....) a protože to tak rozumně a pohodově plyne, dostávám taky chuť vyrazit. Cesta za sebepoznáním, pochopením a přátelstvím rozhodně není dokonalá (tak ti nevím Emílio...), ale svůj duchovní účel plní. Mám totiž tyhle příběhy, který jsou ,,napsány pro lidi“ rád hlavně kvůli síle v ,,intimních“ okamžicích. 4* jsou možná moc, ale copak vy netoužíte zjistit, co ve vás je? Aha, jasně. Tak Bueno camino! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu "Off the Road: A Modern-Day Walk Down the Pilgrim's Route Into Spain", kterou napsal Jack Hitt číst nebudu. 2.) Slíbil jsem klukovi, že ho do tý Muxie (9.2159681°W,43.1068658°N) vodnesu! 3.) Thx za titule ,,Kaucuk44“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Reklama

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Velice slibný náměť a i začátek filmu kazí příliš dlouhá stopáž a chvílemi mizerně nudný scénář. Nebudu říkat, že to ve mě nic nezanechalo ta myšlenka je dost silná na to, aby v hlavě aspoň nějaké střípky zůstaly ale z tohoto se dalo dostat mnohem více. Zapracovat se mělo hlavně na dialozích, které byly dosti otravné a na trošičku lepším výběru herců. Začáteční myšlence jsem podlehl ale ke konci už jsem do dokoukával jen z povinnosti. Slabší 3* ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Zažiť túto cestu očami Emilia Esteveza rozhodne stojí za to. Compostela je známym pútnickým miestom a mnoho ľudí čo tú cestu prešlo si ju nemôže vynachváliť. Cesta sa tu spája s pútnikom a naopak. Tvoria samostatný príbeh a buduje sa medzi nimi jedinečné spojenie. The way je to spleť nádherných lokácií, ktoré sú obohatené o štvoricu hrdinov, ktorý majú svoje vlastné dôvody na to aby cestu do Composteli absolvovali. Film nie je sondou do ich životov aj keď sú nám okrajovo spomenuté. Dokonca ani hlavný hrdina v podaní excelentného Martina Sheena nehovorí o vzťahu so svojim synom viac ako je potrebné. S toho vyplýva, že celý film, je cestou, ktorej úlohou je ukázať rôznorodosť miest, ľudí a osudov, ktoré sa odrazu pretnú. Tento skoro dokumentárny prvok dodáva celému filmu na autentickosti. Žiadna scéna ani udalosť nepôsobí silene, alebo neprirodzene, dokonca aj navrátenie batohu cigánčatom má v príbehu svoje miesto a zmysel. Nejedná sa o príbeh, ktorý by bol dojemný, alebo ktorý by dokázal zaujať ničím iným ako svojou duchovnou krásou, ale práve tá duchovná krása z neho robí pekný film o ľuďoch a ich snoch. Do toho všetkého hrajú The Shins, Coldplay a Alanis. Jedno z veľkých prekvapení a jeden z mojich tohtoročných Top 10. ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Scénář je tak slabý a prostoduchý, že by blbější nenapsal ani ve filmu zmiňovaný Paulo Coelho. Ten byl ovšem nejspíš vzorem! A stejně jako on i autoři filmu si vypůjčili atraktivnost a hlubokou náboženskou tradici poutní cesty do Santiaga de Compostela a dokonale ji využili, či spíše zneužili... zesvětštili, zbavili víry, ba co hůř - víru zploštili a zbagatelizovali! - Tak to tedy byla pouť! Dobré jídlo, dobré pití, dobrá parta.... A asi taky móc dobré boty, vždyť v luxusním hotelu si jedna ze čtyř protagonistů filmu nechá nalakovat nehty na nohou, žádné puchýře!? Jedna z moudrostí, kterých ve filmu uslyšíte celé mraky: "POUTNÍCI MÍŘÍ K NOVÉMU MÍRU..." Nebo na jiném místě: "V MÉ ZEMI (Irsko) SE MÁ CÍRKEV Z ČEHO ZODPOVÍDAT, UŽ TAM (rozuměj do kostela) NECHODÍM." - - - Jsem znechucená, ale dobře mi tak: Co jsem čekala od filmu "nové Evropy"? - Už raději mlčím... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (13)

  • Okrem hercov môžeme vo filme vidieť skutočných pútnikov z celého sveta. V scéne s ukradnutým batohom hrajú skutoční Rómovia z Burgos. (Polcas)
  • Syn Emilia Esteveza, ktorý slúžil ako asistent producenta filmu, stretol svoju budúcu manželku na Camino de Santiago. (Matejus)

Reklama

Reklama