Reklama

Reklama

Texaský kat

  • USA Texas Killing Fields (více)
Trailer 1

Texas City, Texas. Detektivové z oddělení vražd se potýkají se sérií nevyjasněných úmrtí, ke kterým v posledních letech došlo v bažinaté oblasti zvané Vražedná pole. Pragmatický detektiv Mike Souder (Sam Worthington) a jeho newyorský kolega Brian Heigh (Jeffrey Dean Morgan) jsou jednoho dne povoláni k případu pohřešované dívky ze sousedního okresu. Nemají žádné stopy, dokonce ani tělo nebylo objeveno. Když ale zmizí Anne (Chloe Moretz), mladá dívka, kterou si Brian vzal pod ochranná křídla, oběma detektivům je jasné, že Anne musí hledat někde v polích. Ani jeden z nich ale neví, jestli se z Vražedných polí někdy vrátí… (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (157)

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Žánrový hermafrodit, od kterého divák po pár minutách očekává hutnou vyšetřovací symfonii temnější střihu, neuspokojí ani průměrně náročného konzumenta, natož labužníka mého ražení. Ami Canaan Mann (dcera Michaela Manna) svým debutem vyloženě nudí, protože si neumí vybrat. Chce natočit thriller o vraždách v lákavých (pro vraha i diváka) texaských bažinách, nebo psychologické kriminální drama? Ani jedno se jí nedaří a v psychologické rovině prohrává na body zcela jednoznačně především díky nedotaženosti prakticky všech postav, jejichž chování je místy zahaleno neprostupným oblakem scenáristického neumětelství. A abych nezapomněl, opravdu nudně natočeno podle skutečných událostí. 20% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

TKF spíš připomínají televizní film. Docela kvalitní, ale přesto nijak nevyčnívající. Obsazení je výborné, Sam Worthington je konečně i trochu svině, Chloe Moretz válí jako vždycky, J.D. Morgan poměrně nevýrazný. Ami Canaan Mann sice po tatim pár triků pochytila, ale film nemá spád. Sice vychází ze skutečných událostí, ale negraduje, jen se prostě odehrává. Mohlo to být mnohem, mnohem lepší. A hudba mizerná, v podstatě i zabíjí tu jednu jedinou honičku co tam je. ()

Reklama

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Abych řekl pravdu, mě to docela zklamalo. Film je totiž natočen velmi specifickým, místy až uměleckým způsobem, což bych normálně asi ocenil, ale tady mi to spíše lezlo na nervy. Na to, jaké má film výborné herecké obsazení, působí postavy docela prázdně a bezcharakterně, kdy veškerou pozornost na sebe strhává ústřední dvojice detektivů a ostatní postavy jen tak přicmrdávaj okolo nemajíce příběhu vlastně co dát. To mě mrzelo třeba v případě sličné Jessiky Chastain a ještě více Stephena Grahama, jehož role určitě MĚLA dostat více prostoru. Děj filmu je podivně rozkouskovaný do jednotlivých obrazů, které se při vší snaze nedaří scelit v jeden logický celek, takže to působí dost těžkopádně. Tenhle film není vyloženě špatný, ale nekoukalo se mi na něj zkrátka dobře, a tak alespoň v mém případě padne dozajista brzy v zapomnění. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Hutná kriminálka s milionově bezútěšnou a tísnivou atmosférou, která většině současných příspěvků do tohoto žánru schází. Zdejšímu nízkému hodnocení se sice divím, ale co se dá dělat. Jeffrey Dean Morgan opět hraje jako ďábel a Sam Worthington s ním bez problémů drží krok, Jessica Chastain jako by se tady připravovala na roli ve 30 minut po půlnoci, skvělá je i "malá" Chloë Grace Moretz... Děj je nepředvídatelný a stále zajímavý, bohužel se mi zdálo, že poměrně velká část filmu někam zmizela - pár situací, které nebudu zmiňovat, by si bývalo zasloužilo více rozvést. Nějakou půlhodinu navrch bych beze všeho snesl. Jinak bez výhrad. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

40% - Tak taková hrůza, jak tady popisují někteří komentátoři, to podle mého nebyla. Na druhou stranu byl děj trochu zmatený a hůř se v něm orientovalo. Co se týkalo vlastního vyšetřování, vypadalo to, že vyšetřovatelé byli vedeni spíš přáním scenáristy, než nějakým postupným logickým odhalováním faktů. Kdo vraždil, nebylo těžké určit, přesné důvody jsme se však nedozvěděli. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (6)

  • Hoci sa dej filmu odohráva v Texase, jeho natáčanie prebiehalo v americkom štáte Louisiana. (MikaelSVK)
  • V rámci přípravy na své role navštěvovaly Sheryl Lee a Chloe Moretz rehabilitační centrum pro drogově závislé. (oje)
  • Film sa inšpiruje sériou desiatok nevyriešených vrážd mladých žien počas niekoľkých dekád južne od Houstonu v oblasti prezývanej "killing fields." Po vydaní filmu sa dokonca podarilo niekoľko vrážd vyriešiť. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Reklama

Reklama