Reklama

Reklama

Obřad

  • USA The Rite (více)
Trailer 2

Nadpřirozený thriller, inspirovaný skutečnými událostmi, vypráví o studentu teologie (Colin O'Donoghue), který je poslán do Vatikánu studovat exorcismus, přestože o těchto kontroverzních praktikách i o své vlastní víře pochybuje. Jeho skepticismus se ale začíná rozplývat, když je přidělen k legendárnímu otci Lucasovi (Anthony Hopkins), jehož praxe zahrnuje tisíce exorcismů. Během obtížného případu, zdánlivě přesahujícího i schopnosti otce Lucase, je mladý seminarista konfrontován s fenoménem, který věda nedokáže vysvětlit ani ovládnout - a se zlem tak mocným a děsivým, že ho donutí pochybovat o všem, čemu věřil. (Magic Box)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (673)

Flego 

všechny recenze uživatele

Nedá sa uprieť snaha o vytvorenie niečo iného, ako sme doteraz poznali. Inšpirovaný skutočnou udalosťou sa tvorcovia pustili do tajomného príbehu, ktorý však funguje len občas. Mám problém zo záverom, na druhej strane oceňujem stret skeptického mladého kňaza s duchovnou rétorikou v otázkach exorcizmu. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tak to já měl spíš pocit :), že ze začátku se to rozjelo více než slušně, a pak už postupem času snímek jen horko těžko chytal druhý dech (závěr mne nechal víceméně chladným). Nejsilnější momenty jsem si našel zhruba v polovině, horor to ale je opravdu až na posledním místě... Spíše takový poklidnější "příběh" o nevěřícím Tomášovi. O víře, křesťanství, a síle lidského ducha. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Skoro nic jsem nečekal jen nějaký kvalitní herecký výkony. Opravdu nic jsem nečekal. Přeci jen filmy o vymítání se po serii Vymítač ďábla moc neudržely. Tak jsem nic extra nečekal, jen skvělého Hopkinse a toho jsem dostal. Ale nakonec se nejedná o žádné zklamání. Film je sice strašně pomalej ale dobře se na něj kouká, a to díky režii a stylu jakým je film natočen, ta pochmurná atmosféra či plno dlouhých scén mě dost bavilo. Každopádně příběh je strašně pomalej a konec i když je perfektní hlavně díky Hopkinsovy tak je strašně předvídatelnej. Ale film mi k uspokojení stačil, jen ted si dám od vymítání zase chvíli pauzu, jeden film půl ročně stačí:-)) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $37miliónovTržby USA $33,047,633Tržby Celosvetovo $96,047,633Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA $6,257,010 //počet predaných kusov 420,075║ Režisér Mikael Håfström je majstrom gradácie a napätia, rovnako tak mu vychádza aj dobrý výber hercov, ktorý vedia vo svojich úlohách zaujať, pútavý film, z niekoľkými dobre zvládnutými lakačkami a hustou atmosférou, prekvapenie. /80%/ ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

"Co jste čekal, zvracení hrachové kaše?" Chtělo by se mi odpovědět, že vyvrhování obsahu útrob si u filmů kolikrát dokážu zajistit sama, o kroucení hlavou o 360 stupňů a lezení po zdi ani nemluvě, ale s těžkým srdcem se tentokrát pokusím nešaškovat a seriózně odpovědět, že jsem především nečekala hlavního hrdinu tak matného, že splývá s kulisami, a jedno klišé za druhým (ačkoli jiný konec to asi ani mít nemohlo). Holt si zase jednou tvůrci řekli "ále co, lidi, hoďte se do klidu, máme Tonyho, takže vy se rovnou přestaňte ztrapňovat nějakejma pokusama o herectví, tyhle prázdniny v Itálii nám studio protentokrát ještě zacvaká, tak piánko a cinzánko," a je z toho žlučníkově dietní hororový průměr s několika povedenými lekačkami, obstojně sešlým Hauerem a výborným sirem Anthonym vládnoucím scéně, ať už telefonuje během exorcismu nebo vyjevuje jméno Pána much. Zbytek je jedno velké What the hell... doslova. Nicméně po doběhnutí závěrečných titulků mě pohled na manžela s hřebíky v puse lehce zneklidnil, ovšem bylo mi sděleno, že jinak obraz na zeď prostě nepřitluče. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (17)

  • Scéna, ve které se Michael Kovak (Colin O'Donoghue) ptá otce Lucase (Anthony Hopkins): “To je celé?“, načež mu otec Lucas odpoví: „A co bys čekal?. Dým, protáčející se hlavu a zvracení?“, je odkazem na snímek Vymítač ďábla (1973). (jurama525)
  • Otec Gary Thomas, americký exorcista, jehož životní příběh posloužil jako inspirace pro film, s filmaři spolupracoval i jako konzultant v otázkách obřadu samotného. Uvedl, že průběh exorcismu, jak je vylíčen ve filmu, je "s nezbytnými úpravami" velice blízký tomu skutečnému. (gjjm)
  • Velšská věta, kterou posedlý otec Lucas (Anthony Hopkins) napíše, by se dala přeložit jako: "Nyní ho mám ve své moci." (gjjm)

Související novinky

Anthony Hopkins vymítá Ďábla

Anthony Hopkins vymítá Ďábla

26.02.2010

Zdá se, že mu nadpřirozené zápletky zachutnaly. Momentálně se v kinech potýká s Vlkodlakem, zároveň už natáčí komiksovou adaptaci Thor, v níž hraje nejvyššího boha Odina, a mezitím podepsal smlouvu… (více)

Reklama

Reklama