Reklama

Reklama

Protiúder

(seriál)
  • Velká Británie Strike Back
Trailer 4
Velká Británie / USA, (2010–2020), 57 h 25 min (Minutáž: 43–48 min)

Předloha:

Chris Ryan (kniha)

Hrají:

Philip Winchester, Sullivan Stapleton, Rhona Mitra, Robson Green, Michelle Lukes, Charles Dance, Andrew Lincoln, Shane Taylor, Richard Armitage, Jimi Mistry (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(76)

Spojenectví mezi dvěma speciálními agenty trpí zásadním rozporem – první je americký odpadlík, druhý elitní britský špión. Ovšem to jim nezabrání odvážně se pouštět do nejrůznějších krkolomných akcí.  Napínavý thriller s dějem, který koresponduje s událostmi dnešní doby se soustředí na dva členy přísně tajné antiteroristické organizace, známou pod názvem Section 20: britského seržanta Michaela Stonebridge a bývalého amerického vojáka Damiena Scotta. (HBO Europe)

(více)

Videa (66)

Trailer 4

Recenze (158)

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak si představuji Bodieho a Doyla v jednadvacátém století. Cowley se v pár sériích nechal přeoperovat na ženskou, což mu v rámci genderových kvót vyneslo povýšení na podplukovníka, ale jinak je všechno jako v hlubokých sedmdesátkách. Teroristi a jiná pakáž jdou Británii po krku, tak je třeba se nezdržovat žádnými zákonnými překážkami a kosit to, dokud je čas. Testosteronový seriál jak noha .... ()

RakeW

všechny recenze uživatele

Začátek je jak vystřižený z Call of Duty, následující špionážně teroristická zápletka působí jak z pera patnáctiletého hráče Call of Duty a konečně veškeré dramatické momenty včetně emočně vypjatých scén jsou pak asi tak na úrovni Call of Duty. Suma sumárum si radši půjdu zahrát stejně vypláchlé a klišovité Call of Duty, než abych koukal na další díl Strike Back. Za první příběh ve dvou dílech dvě hvězdy, dál se dívat nehodlám. Pokud tam není nějaký významný kvalitativní posun, tak místnímu hodnocení téhle ne víc než průměrné podívané fakt nerozumím. ()

Reklama

playboy_05 

všechny recenze uživatele

netrvalo dlouho a k tomuhle seriálu jsem si vypracoval celkem vztah...akční, našlapané a nejde se u toho nudit...navíc ta úvodní Britsko-Americká dvojice charismatických vojáků, kteří jsou rozdílní asi jako den a noc a přitom jim spolupráce šlape jako švýcarský hodinky...už úvodní prolog s Porterem byl na jedničku, ale nečekal jsem že mě další série až takhle chytí. U mě zatím za plný počet a doufám že to neztratí dech ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Jednodenní záležitost s neodolatelným Richardem Armitagem, kterého MI6 vysílá do nejnemožnějších a nejšílenějších misí pod sluncem. Irácké trauma, které provází jeho postavu, můžeme brát v úvahu pouze první půlhodinku, potom dojde k transformaci v dokonalého válečníka. Hlavní téma, které prochází všemi misemi, otázka viny a vyrovnávání se s ní v podání dvou vojáků, je dostatečně nosné, aby tuhle šestidílnou sérii utáhlo. Povedlo se i typové obsazení jednotlivých postav a scénáře jednotlivých misí. Jen finále je poněkud na hlavu padlé a hlavní sezónní konfrontace tím trpí. Což mi však nezabrání v tom, těšit se na další sérii. PS: Druhou sérii nebrat... Kvůli Hobitovi došlo k překopání hereckého obsazení, což mě věru nenadchlo. ()

hamir0 

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení berte s rezervou, protože jsem viděl pouze první díl první série. Ano, má to hlavu a patu. Ano, je to dobře zahrané a natočené. Ale já se zkrátka u podobných snímků, které mají údajně přibližovat realitu války mezi USA/GB a (doplňte název blízkovýchodní země dle libosti), cítím západními tvůrci manipulován. A to není pocit, který bych měl rád. Takže čestné tři hvězdičky a stačilo. ()

Galerie (472)

Zajímavosti (15)

  • V prvním díle 4. série příjde v přestřelce Stonebridge (Philip Winchester) o kolimátor, v následném záběru jej však už opět má. (Paulusek)
  • V epizodě můžeme vidět, že čeští vojáci delegace mají na sobě uniformy BDU Forest. Armáda ČR takové uniformy nikdy nepoužívala. Zároveň měla postava Gen. Palečka (Péter Bregyán) špatné označení hodnosti - dvě stříbrné hvězdy s lemováním (Štábní Nadpraporčík). (UncleMorty)
  • Všechny postavy v seriálu nosí sluneční brýle Ray-Ban. (HectorHagman)

Reklama

Reklama