Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parodie na detektivní příběhy o šlechetných lordech a nebezpečných zločincích... V pražském Smetanově divadle probíhá představení Bizetovy "Carmen". Postarší hudebník Emil (O. Nový) hraje na bicí nástroje, a má proto dost času, aby mezi jednotlivými úkony mohl číst román Fantom Morrisvillu. Jako sir Hanibal tak ve svých představách prožívá velká dobrodružství: Hanibalovy svatby s krásnou Clarence (K. Fialová) se zúčastní i inspektor Brumpby (J. Marvan) a mladý kriminální reportér Allan Pinkerton (V. Olmer). Po obřadu se objeví v Clarencině pokoji její bývalý manžel, považovaný za mrtvého, dobrodruh a zločinec Manuel Diaz (W. Matuška). Ten se chce zmocnit Clarence, ale především jejího majetku, kterého by nabyla po smrti svého nového manžela. Proto začne Diaz usilovat o Hanibalův život… (Česká televize)

(více)

Recenze (171)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na podľa môjho názoru menšiu kadenciu geniálnych hlášok, akú som očakával, by som osobne radšej privítal v týchto interiéroch serióznu kriminálku. Aj s rovnakým osadenstvom. Samozrejme nájdu sa aj výnimočné hlášky, také ...dneska už nekrmit...by mala zľudovieť. Stále niekto niekoho udiera po hlave, niekto omdlieva, ale keď sa nad vašou hlavou znižuje strop, tak je všetko (takmer) ok. Fantóm mohol byť ešte bláznivejší, ako napr. Štyři vraždy a mohol sa stať potom aj skutočne legendárny. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

"Co to děláte dobrý muži?" - "Zalévám." "Kdo četl Žabí bratrstvo, Práskače a jiné detektivky od Edgara Wallace a dalších autorů, může jen příjemně sedět v křesle s kvalitní whisky, doutníkem nebo dýmkou a vychutnávat prostředí a atmosféru filmu. "Kde je mé dítě?" - "Bude se ženit." - "Tedy je to syn. Dcera by se vdávala." - "Stejně bystrý jako vždy." Obdiv hercům, jak dokáží s koženou tváří odříkat věty jako "Vašemu muži někdo ukládal o život tak dlouho, až mu o něj uložil"či "Pracuješ?" - "Lůžko si stelu." ()

Reklama

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Vybroušenost dialogů, výborné herecké výkony. Nádherná parodie, kterou si užijí především milovníci dobrodružných románů tzv. RoDoKAPSů. Já mezi ně také patřil a jsem na to hrdý. Četl jsem je pod lavicí stejně jako prvorepublikový elegán Nový při hraní v orchestřišti. Vtipy jsou příjemně a hlavně nenásilně vloženy do děje, který rozhodně ani na chvíli nenudí. Květuška Fialová je zde neskutečně sexy. Jen bych mezi děj nevkládal záběry na Nového v orchestru. Ruší to a děj nikam neposouvá, mimo finální scény. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Nemám rád Květu Fialovou jako komediální femme fatale. V žádném filmu mi nepřipadala sebeméně vtipná, jen trapná. Podobně nemám rád Waldemara Matušku, neuměl ani zpívat, ani hrát, měl jen vousy. No, co už nadělám. --- Jinak je to vynikající parodie a řada skvělých herců se objevila v jedné ze svých posledních rolí. Někteří kritizují lacinou výpravu, ale myslím, že papundeklové kulisy v takovém případě docela patří k věci. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Atmosféra navozená naprosto fenomenálně, narušuje ji jen Walda (jehož zpěv byl v tomto filmu sice jako vždy krásný, ale snad poprvé a naposledy také zhola zbytečný). Naprosto luxusní hlášky, neuvěřitelné dedukce, ze kterých by zůstal na větvi i Sherlock Holmes (Kde je mé dítě?" - "Bude se ženit." - "Tedy je to syn. Dcera by se vdávala."), okouzlující Oldřich Nový, čarovná a šarmantní Květa Fialová, výtečný Marvan, tajné chodby, mrtvoly, které nejsou mrtvoly, fantastické herecké výkony (kromě již zmíněných stojí za zmínku Filipovský a geniální Skopeček), kouzelná braková atmosféra ve stylových kulisách... prostě další česká parodie, která je naprosto super. Lepší než Kdo chce zabít Jessii a skoro stejně tak dobré (ale mnohem více okouzlující), jako hrad v Karpatech. 85%. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Kniha, kterou čte v ději hudebník, má titul "Fantom Morrisswillu" a liší se tak od názvu filmu. (lausik)
  • Sídlo, sousedící se sídlem Morrisvillů, je ve skutečnosti lovecký letohrádek v pražské Stromovce. (rakovnik)
  • Jednu z hlavních ženských rolí hrála tehdy nadějná mladá herečka Jana Nováková, která byla nedlouho po natáčení zavražděna. Zabil ji přehnaně žárlivý manžel, za kterého se v roce 1968 provdala. (Rodriguez)

Reklama

Reklama