Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nad královským hradem krouží stín velikého draka, princezna Karolína si s pláčem zkouší černé smuteční šaty a na nádvoří hoduje pár pozvaných princů. Při dobrém jídle probírají, co by se mělo podniknout. První princ navrhuje nabídnout drakovi místo princezny pár set poddaných, druhý zase soudí, že v království zanedbali prevenci a že by se to drakovi mělo rozmluvit, a třetí princ o tom pro změnu zase složil píseň. Postavit se drakovi se však žádnému z nich nechce… V podzámčí ale žije loutkář Vítek, který princeznu tajně miluje. On jediný se sám dokáže postavit nebezpečnému drakovi. Draka také nakonec s pomocí dobré čarodějky s podivným jménem Micimutr přemůže. Musí ale slíbit, že o své zásluze pomlčí, jinak se drakova síla vrátí. A tak musí jen trpně přihlížet, když je hrdinský čin připisován protivnému a nafoukanému princi Vladimírovi… Výpravnou pohádku o naději, že zázraky skutečně existují, pokud se sami o ně pokusíme, napsala Irena Dousková a režie se ujal Vít Karas, který do hlavních rolí obsadil herecké hvězdy v čele s L. Šafránkovou, J. Bartoškou, J. Kretschmerovou, V. Dykem, M. Šoposkou, O. Novákem a M. Dejdarem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (391)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Pohádková rovina je celkem uspokojivá, ale příliš netuším, proč volili tvůrci filmu také ještě tu rovinou současnou. Napadá mě snad jediný důvod, jímž je celková stopáž, která by asi byla jinak na kino příliš krátká. Každopádně si myslím, že pohádková rovina by zdaleka stačila. Stačilo trochu natáhnout (pohádkový) konec, který byl vyloženě useklý. Zaujala mě krásná kamera a bohatá výprava, také exteriéry jsou velmi pohledné. Na druhou stranu jsem nechápal, jak mladý Josef Weinzettel, po všem, co už má za kamerou za sebou, podal tak příšerný výkon. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Hodnotím pouze tu pohádkovou část bez novodobých kvákanců a nesmyslů. Vadí mi, že má česká filmová scéna v oblibě strkat do pohádek i moderní dobu se kterou si ve výsledku neví ani rady a výsledek je pak takový zmatený a ani moc nedává smysl. Vadí mi, že vlastně paní Šafránková alias Micimutr měla takovou klíčovou roli v pohádkovém příběhu - typické klišé kdy si vezme princezna toho koho miluje i když to tak NIKDY vlastně ani nebylo a být ani nemohlo. Vojta Dyk byl opět super vtipný a líbil se mi v pohádce jako namyšlený princ a opět v pěvecké roli což je taková třešnička na dortu, Ivan Dejmal je pro mě skvělým činohercem, kterého mám ráda - naše olomoucké divadlo je prostě nepřekonatelné , princezna byla půvabná ale na herectví by mohla zapracovat , Dejdar byl super a obešla bych se bez zmíněné paní Šafránkové. ()

Reklama

Hennes 

všechny recenze uživatele

Příjemná pohádka, která nezklamala. Propojení světa pohádek a světa naší reality nebylo tak mile "uvěřitelné" jako v ARABELE či KAŇCE DO POHÁDKY, ale nebylo ani rušivým elementem příběhu. Herecké obsazení jak Dyka, tak Nováka či Šoposké se povedlo a jelikož je doplnili výborní zkušení herci Šafránková, Dejdar, Bartoška, Kretschmerová, bylo o zábavu postaráno. Mně osobně se nejvíce líbil Bartoška, kterému role krále sedla výborně a je vidět, že pro tyto role (podobně se mi jevil i v LÍBÁŠ JAKO BŮH) je v momentální době jako stvořený. Příběh obsahoval vtipné hlášky, měl dobře zvolené kulisy, interiéry i exteriéry. Celkově povedený lehce nadprůměrný snímek. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Jsem notně na rozpacích, protože nebýt té reálné linie, šla bych asi s hodnocením výš. Ale ten malý spratek, co uměl jen nadávat, mi lezl na nervy a samotná Micimutr také není zrovna příjemná postava (ale asi je to tím, že Libuši Šafránkovou nemám moc ráda). Princezna i loutkář jsou příjemní, Dyk si slizouna užívá, ale pohádce doslova kraluje Batroška. "Kvůli tomuhle mám dvacet let dřevěnou hnátu...." Škoda velmi často opakovaných vtipů a replik. Třeba královna Jaroslava za celou pohádku neřekla prakticky nic jiného, než že princ je fešák a hrdina. Micimutr není úplně špatná pohádka, trochu horší průměr. Víc se těším na Bambitku. P.S. A to Dejdarovo vaffanculo si tvůrci mohli odpustit. Vulgarismy, i když italské, v pohádce prostě nemají co dělat. ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Nastavený trend troškovské ztřeštěnosti a honby za vypočítavou efektností, upozaďující přirozené vykreslení pohádkového prostředí, není bohužel ani přibrzděn, natož zastaven novým větrem na režisérské stolici v podobě mladého režiséra Karase, na něhož Česká televize vsadila při výrobě letošní štědrovečerní pohádky. ~ Nadprůměrné efekty sice kvituji, stejně jako snahu o propojení pohádkového světa s realitou současnosti, nesmířím se však (mimo jiné) s nulovou atmosférou a donebevolajícím úpadkem jazykové úrovně. ~ Námět není zas tak špatný, Micimutr nabízí i poměrně novátorské postupy a zajímavé momenty, přesto je realizace dle mého bohužel zlá (= zaměřená na kýžený efekt a akčnost scén). ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Drak vzniknul pomocí počítačové 3D animace v Grafickém studiu České televize. (Lynette)
  • Hrad Zvíkov byl částečně graficky přeměněn. (TuristikaJi)

Reklama

Reklama