Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nad královským hradem krouží stín velikého draka, princezna Karolína si s pláčem zkouší černé smuteční šaty a na nádvoří hoduje pár pozvaných princů. Při dobrém jídle probírají, co by se mělo podniknout. První princ navrhuje nabídnout drakovi místo princezny pár set poddaných, druhý zase soudí, že v království zanedbali prevenci a že by se to drakovi mělo rozmluvit, a třetí princ o tom pro změnu zase složil píseň. Postavit se drakovi se však žádnému z nich nechce… V podzámčí ale žije loutkář Vítek, který princeznu tajně miluje. On jediný se sám dokáže postavit nebezpečnému drakovi. Draka také nakonec s pomocí dobré čarodějky s podivným jménem Micimutr přemůže. Musí ale slíbit, že o své zásluze pomlčí, jinak se drakova síla vrátí. A tak musí jen trpně přihlížet, když je hrdinský čin připisován protivnému a nafoukanému princi Vladimírovi… Výpravnou pohádku o naději, že zázraky skutečně existují, pokud se sami o ně pokusíme, napsala Irena Dousková a režie se ujal Vít Karas, který do hlavních rolí obsadil herecké hvězdy v čele s L. Šafránkovou, J. Bartoškou, J. Kretschmerovou, V. Dykem, M. Šoposkou, O. Novákem a M. Dejdarem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (391)

evilmind odpad!

všechny recenze uživatele

Původně jsem se díval jen proto, že jednaj je to štědrovečerní tradice, a taky jsem byl zvědavý na CGI draka. Musím uznat, že na české poměry drak nedopadl vůbec špatně, ale to byla taky poslední dobrá věc, co můžu o Mucimutr říct. Vlastně předposlední - ten název samotný, coby něměcko/český novotvar tradiční kočkobáby, to se možná i chytne. Jako pohádkový příběh je to ovšem fail na všech frontách, hlavní hrdina se nakonec dostane k princezně, aniž by sám hnul prstem, a možná je to takové typické poselství dnešním dětem. Na všechno serte, stačí si říct, a on to za vás někdo odře a donese vám to pod nos... ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Spojení já a štědrovečerní pohádky, to nejde příliš dohromady, už mnoho let dávám na Štědrý večer přednost jinému programu. Ani nevím, jak se to stalo, že jsem letos přepnul na ČT1, ale stalo se a já jsem zjistill, že novodobé české pohádky na tom nejsou zase tak špatně. Micimutr je pohádkou, která mě dokázala zaujmout od samého začátku a se zaujetím jsem jí vydržel sledovat až do konce, za což může souhra několika faktorů. Především je zde vynikající námět, i když to prolínání současného lidského světa a světa pohádkového mi tam příliš nepasovalo a působilo spíše rušivě, ale naštěstí většina příběhu se odehrávala v pohádkovém světě, takže to zase až tak nevadilo. I herci jsou vynikající, především tedy Vojtěch Dyk jako jakýsi "princ Krasoň", který jako by vypadl z animovaných příběhů o Shrekovi, ale samozřejmě i Libuše Šafránková, u níž mi přišlo, že tu postavu ani nemusí příliš hrát, ve své roli totiž působila úžasně přirozeně. A mladí herci se snažili, takže ani jim nemám co vytknout. Takže když to shrnu, tak jsem rád, že jsem se letos na štědrovečení pohádku podíval, protože rozhodně patří mezi ty kvalitnější pohádky. Uděluji čtyři hvězdy. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

UDĚLEJ NĚCO. ASPOŇ JEDEN KROK. A PAK ZAS NĚCO UDĚLÁM JÁ....... /// Když drak dostane chuť na princeznu, musí do Čech. Inu tak, každej musí bejt z něčeho živ.... rejža, Dejdar, Bartoška.... Takže vyvěste černý sukno, česká pohádka je na vyhynutí! A nezachrání to ani hezky (fakt, jako by sem nepatřil...) udělanej drak ani Margareta Kocourková. A že je to pro děti (celejm rodinám to asi nedoporučuju...)? Dětský vtípky, dětinský dialogy, jednoduchej děj ... navíc přídavek v podobě nehereckýho dětskýho hrdiny (soráč kluku). Milej Ježíšku, já už na to nemám... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Princ fešák a chuďas hrdina – to je moje rodina. 2.) Master of Puppets – v jakýkoliv podobě. 3.) Musím se šetřit – už mi není 500. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

easaque odpad!

všechny recenze uživatele

Velké zklamání a navíc o Vánocích - tak to mi Ježíšek udělal naschvál a při tom jsem byl celý rok hodný ;-). Příšerný nelogický scénář, mizerná režie a navíc to nevyznívá vůbec pohádkově. Všechna snaha o inovaci jde vníveč. Herecké výkony jsou hodně nepřesvědčivé a ani Libuše Šafránková mi tam nesedla - vlastně nikdo se mi tam zvlášť nelíbil - jen kočka to zahrála nejlíp. Civilní jazyková stylizace ničí i ten drobný pohádkový dojem. Na tricích a výpravě je vidět, že to stálo nemálo peněz a výsledek téměř nula - prostě nesmyslná investice. To snad by už Troška byl lepší ... dovětek: jak vidím chválící komentáře, tak musím dát ODPAD. Jde vidět, že lidem stačí dokonale udělaný drak a pár záběrů jak z Harryho Pottera a posadí se z toho na p***l ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Přestože se nepovažuju za tradicionalistu, jeden filmový žánr mě dokáže téměř spolehlivě rozladit - totiž takzvaná "moderní pohádka". Ta totiž, ve většině případů, ve své snaze být prudce inovativní nebo "nová", zasmrádá spíš samoúčelností a rádoby originální neoriginalitou. Micimutr je bohužel výkladní skříní takové samoúčelnosti, poskládaná z moderní a tradiční pohádky tvoří celkem nekonzistetní slepenec. Ve finále tak vzniklo něco, co se pro svou odpudivost dá dokoukat maximálně jednou. Micimutr never more! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Drak vzniknul pomocí počítačové 3D animace v Grafickém studiu České televize. (Lynette)
  • Natáčelo se na hradě Zvíkov, v Ledči nad Sázavou a na skalách Velké Ameriky, ale také na malostranských střechách v Praze. (M.B)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno