Reklama

Reklama

Many a Ellie mají již skoro dospělou dceru Broskvičku, která by se ráda stala členkou party mladých mamutů a také přítelkyní krásného mamuta Ethana. Ellie stojí za svou dcerou, ale Many si myslí, že to pro Broskvičku není vhodné. Je to klasický případ otce, který nechce vidět, že jeho milovaná dcera dospívá... Sidova ztracená rodina se náhle objeví a Sid je šťastný, že se na něj nevykašlala. To se ale velmi mýlí, jeho rodina se tu zastavila jen proto, aby se zbavila ještě i babičky, která už dost zapomíná a občas se chová podivínsky. Veverčák Scrat, který miluje žaludy, se pokusí jeden zasadit, jenže tím způsobí doslova katastrofu – dojde k posunu zemských desek a oddělení nejen kontinentů, ale také party přátel. Manyho rodina je na jedné straně a prudký mořský proud unáší opačným směrem Manyho, Diega a Sida s babičkou... Vtom se na obzoru objeví loď a přátelé se radují. Je to však předčasná radost protože to je pirátská loď a pirátům rozhodně nejde o to, aby naše přátele zachraňovali. Kapitán Gutt není žádný dobroděj a přátele zajme. Přátelé se však nevzdávají... (TV Prima)

(více)

Videa (47)

Trailer 3

Recenze (721)

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Doba ledová narozdíl od jiných animáků nikdy neomrzí. Tento díl bych řadil na třetí místo po jedničce a trojce, které byly lepší. Jen bych chtěl tvůrce upzornit na neuvěřitelný počet hlavních postav, který se navíc každým dílem stupňuje o takových 5 - 6 dalších hrdinů. Jenom v tomhle dílech bych ústředních (kladných) postav napočítal tak 20, což je neskutečné číslo. Další díl bude nejspíš po vzoru socialistických filmů s kolektivním hrdinou. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Fox // Počet premietajúcich kín v USA: 3,886 // Otvárací Víkend USA: $46,629,259 // Ice Age je proste Ice Age. Môže mať 100 rovnakých pokračovaní a aj tak ma to bude stále baviť. Musím však priznať, že tento diel sa mi momentálne páčil najmenej...... 80% ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Veľké sklamanie. Aj napriek niekoľkým nápaditým postavám - Sidova babička - ktorá kupodivu zachraňovala film viacej ako by sa na vedľajšiu postavu v zohranom týme patrilo, alebo drobný škrečkoidný obyvatelia ostrovčeka nápadne vravou pripomínajúcich Lucasových Ewokov. Inak je to zmes neprehľadných scén, bez nejakej výraznej myšlienky, ktorá je plná moralistických hodnôt a typicky amerických rozuzlení. Ako keby tvorcovia zabudli čo robilo prvý diel taký prevratný a zábavný. Nedávajte do hlavnej úlohy mamuta. Ak ešte raz uvidím ako mamut letí vzduchom tak hodím šabľu. A asi najväčšia podpásovka je potom znázornenie teen mamutov ktorý sú očividne čiernej rasy. V konečnom dôsledku je to veľmi podpriemerný film, ktorý očakáva od diváka viacej tolerantnosti než by sa od štvrtého pokračovania a celkového nápadu s vytvoreným kontinentov očakávalo. A aj ten Scrat vlastne robí stále to isté. Neviem či je to naozaj veta do prázdna ale v najlepšom trebalo skončiť. Toto je totiž úplne vyšťavený nápad. A predzvesť ďalšieho vývinu postáv, ktorá sa nakoniec aj tak v nasledujúcom filme neposunie ďalej si už vážne neprosím. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

O úroveň lepší než úmorná dvojka a stejně zábavné jako svěží trojka. Animace velmi kvalitní a např. voda vypadala téměř fotorealisticky a 3D efekt měl smysl. Český dabing je často k popukání, ovšem jistě ne cílenému. "Dvojitá stěrka" nebo "Broskvičko" to jsou prostě jistoty záchvatu smíchu. Veverka už je bohužel těžce zrecyklovaná, lenochod je snad poprvé skutečně vtipný a babička ztělesněním všech důchodcovských klišé. Mamuti nudní, otravně pouční a moralizující (problémy s dcerou v pubertě, ach jo). Ovšem nečekala jsem, že se několikrát rozesměju. 65 %. [Kino, 3D, dabing] ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Ooo pardon....Myslím, žes to nebyl ty. Kontinenty se nám rozpadají a kdo za to může.... Ovšem, že veverka Scrat! Svým nešikovným záměrem schovat svůj žalud pod zem dala do pohybu pár litosférických desek a hle - Země v pohybu. Diego, Sid i Manny jsou odloučeni od rodiny a na jedné kře plují oceánem bůh ví kam. Po trošku nastavovaných dílech dvojce a trojce se čtyřka vrací k výborné jedničce. Hlášky jsou nezapomenutelné a zpracování opět vynikající. Dlouho jsem se takhle nezasmál u animovaného filmu - nejvíc mě snad dostal "Lišejník nebo to byla Lepra?" :-D Doba Ledová 4 se vrací ke kořenům, nabrala síly a skvěle pobavila. Veverka dostala opět prostor a troufnu si říct, že tentokrát jsou s ní scény nejlepší. Prostě Ice Age válí! (88 procent) ()

Galerie (50)

Zajímavosti (20)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 95 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Původně měl jedné z postav propůjčit hlas Jeremy Renner. Kvůli účasti na dalších projektech však musel odstoupit. (oje)
  • Když Scrat (Chris Wedge) pobíhá po Žaluatlantidě, vidíme spoustu odkazů na náš svět a jeho významné osobnosti. Např. představení „Hamleta“ Williama Shakespeara nebo sochu "Myslitele" od Augusta Rodina. (Aporol)

Související novinky

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

03.01.2013

Navzdory sténání o upadajícím zájmu diváků a poloprázdných kinosálech mají producenti v zámoří za sebou vynikající rok. V USA zaznamenali nárůst tržeb z kin o 5,6 % ve srovnání s rokem 2011, a to… (více)

Reklama

Reklama