Reklama

Reklama

Režijní debut Caseyho Afflecka sleduje události a život Joaquina Phoenixe po jeho oznámení na konci roku 2008, že ukončuje svou slibnou hereckou kariéru a hodlá se věnovat pouze hip-hopu. Ve filmu samozřejmě nechybí část tolik diskutovaného rozhovoru s Davidem Lettermanem v jeho Late Show v únoru 2009 a další události zachycující Phoenixovo výstřední a skandální chování. (Sony1994)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (106)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

UPOZORNĚNÍ PRO FANOUŠKY JOAQUINA PHOENIXE: Pokud se podíváte na profilovou fotku tohoto vynikajícího herce na csfd.cz - rozhodně nic takového v tomto snímku neuvidíte!!!! Celý film místo tohoto "fešáka", sympaťáka a v některých rolích opravdu ;) velmi přitažlivého muže, nahradí "něco" s fousy pomalu na hruď, vlasy s náznakem zbytků dredů, neustále stojícím chomáček zacuchaných vlasů, které působí dojmem "neznám hřeben a ani nechci poznat" :D a pivním pupkem 50ti letého pravidelnéh pijáka piva :) Smůla tohoto dokumentu je v tom, že jsem od začátku věděla, jaký je jeho smysl a myslím si, že mi delší dobu potrvá, než se budu moct na Joaquina podívat opět s úsměvem a ne s znechucením...Jak už tady ostatní komentovali - film je takový nemastný, neslaný...Spíš mi přišel trapný a přesně - nejsem si přesně jista, zdali TOHLE měl Joaquin zapotřebí... ()

harfuska 

všechny recenze uživatele

Joaquinova kontroverznosť nemá hraníc. Je schopný bezváhania ohroziť svoju kariéru a pošpiniť svoje meno. Očividne sa neuspokojí s ledačím a kľudne si nechá srať na hlavu, len aby všetkým vytrel zrak. Jeho fikcia vyvolala vlnu pohoršenia a údivu. Celé toto divadielko bolo neskutočne uveriteľné a nedalo sa inak, ako zožrať to aj s navijákom. Film na mňa pôsobil autenticky a vyzeralo to tak, že toho labilného agrasívneho tlsťocha J.P. ani nemusí hrať. Obdivujem, že sa do tohto sebadeštruktívneho počinu pustil a obnažil sa tak pred celým svetom. Možno tým stratil nejakých fanúšikov, ale určite ich aj veľa získal, a tí budú ešte dlho skandovať – Joaquin „motherfucker“ Phoenix! ()

Reklama

Philcze 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tahle pseudo-sonda do života zhýralého herce, který by tak zoufale rád hrál v artovkách a dělal kvalitní rap, mě neskutečně bavila. Phoenix je naprosto boží, "fuck" doslova v každé větě a drogy v systému prakticky permanentně. Chápu počáteční rozčarování z dilematu nakolik jsou události z dokumentu pravdivé a jak moc velké je Phoenix hovado, ale po dvou letech a poklidném návratu Phoenixa na herecké výsluní, je to dost možná lepší sonda než jsou si tvůrci (v čele s Affleckem) vůbec vědomi. 90% ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

"JéPéčko" si dal na své proměně skutečně záležet a výsledek vypadá jako něco mezi Rumcajsem a Alešem Brichtou. Zkrátka afektovaný vágus, který je natolik noblesně svůj, že i Dude Lebowski by se od něj měl co učit... Jako čistě prdelózní mystifikační recese je to bomba. Jako pokus o jakési alternativní undergroundové mockumentary je to snad až příliš free a jen těžko přetěžko divácky uchopitelná záležitost. Kupříkladu mě dost mrzelo, že se chlapci víc nesoustředili na ten absurdní uměle vyhoněný mediální humbuk a spoustu času věnovali (možná zbytečně) takřka permanentnímu proudu vulgarit, chrchlání a roztomile neohrabaným pokusům o rap (což vlastně v praxi občas bývá skoro totéž). Mel Brooks či Andy Kaufman by tuhle hozenou rukavici určitě zvedli, co ale třebas takový Borat? Anebo Frat Pack? Will Ferrell by na to určitě měl! ()

Puyi 

všechny recenze uživatele

Ano, jsem hodně zaujatý, takže film budu hodnotit asi i trochu z jiného pohledu než ostatní, protože Joaquin je můj nejoblíbenější herec a to, co musel udělat pro tento film je něco neuvěřitelného, hodně těžko pochopitelného (tedy alespoň pro mě)... no a také hodně zvláštního. Bohužel asi jako valná většina nevidím nějaký větší smysl toho všeho, ale myslím, že tohle si uvědomuje i sám Joaquin, ovšem když vemu v potaz to, že je to všechno nahrané, tak klobouk dolů, to co chvílemá předvádí je neuvěřitelné. V konečném výsledku těžko říct, co si o tomto snímku myslet... mám hodně smíšené poctiy, faktem ale je, že pro mě Joaquin zůstává frajerem už jen proto, co zde musel podstoupit a hlavně, co úžasného předvedl. 5*! ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Phoenix v následující návštěvě v Late Show potvrdil, že rozhovor s Lettermanem nepřipravovali. Údajně si však myslel, že zkušený Letterman pozná rozdíl mezi hranou postavou a reálnou osobností. (Brousitch)
  • Natáčení odstartovalo oficiálně 16. ledna 2009 v Las Vegas. Po dobu jeho trvání bylo každé Phoenixovo veřejné vystoupení součástí jeho role. (Sony1994)
  • Pravdu o filmu odhalil režisér Casey Affleck světu na začátku září 2010 a výkon Phoenixe označil za "jeho životní roli". Samotný film měl poté premiéru na MFF v Benátkách 6. září. (Sony1994)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno