Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třináctiletý Andy se těžce vyrovnává s tím, že byl pro svoji školní práci spárován se všeobecně neoblíbeným spolužákem Stanleym. Postupně se tak musí učit toleranci, zvláště pak, když se jeho oblíbený učitel Simon stane předmětem zlomyslné pomluvy. (Caminzind)

Videa (2)

Trailer

Recenze (53)

phoebess 

všechny recenze uživatele

V (nejen titulkové) písni Go Ahead And Dream Ricka Jensena se krásně odráží tento film. Pokorný příběh o hledání sama sebe, o předsudcích, ale i toleranci. Mám pocit, že slova k tomuto filmu ani nestačí. Takže už raděj končím a jen si povzdechnu: škoda, že já nezažila na základce takového učitele, jakým byl pan Simon v podání skvělého Eda Harrise :) ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Tak takýchto idiotov si do svojich tupých rodinných pseudokomédií snádˇ nevyberá ani Poledňáková ! Udeľujem dve hviezdičky, pretože som čakal mega hovadinu a nakoniec sa z toho vykľuje taká polodráma reznutá pre všetky vekové kategorie. P.S. Talent show nemala chybu! ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Takový příjemný film o nepříjemných tématech, který mi svou atmosférou lehce připoměl můj oblíbený Accidents Happen a zapůsobil na mě více než tematicky podobné snímky o předpojatosti a intoleranci. A také mi připoměl, proč mám ráda Eda Harrise. A to všechno se počítá. Now I am a happy viewer, that´s what I am... 70% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Od dob Freaks & Geeks se doposud nepodařila tak čistá dramedy ze školního prostředí. Ano, máme tu realistický Entre les murs, máme tu i depresivní Detachment a ano, máme tu šílené prcičkovské komedie. Ale That's What I Am je přesně ten subžánr, který na filmovém poli dost chybí. Nesnaží se o žádnou stylizaci, nemá divnou hlavní postavu (s psychickou poruchou,..) a ni se nesnaží zaměřovat na jednu specifickou věc. Je to pohled na školu jako celek a co víc, je to upřímný (přirozeně trochu americky zidealizovaný) příběh vyprávěný z pohledu mladého teenagera. Film obsahuje přesně ty správné ingredience, aby bylo vidět, že scénáristé ví, o čem píší, ale zároveň nezapomněli na mladickou rozvernost a nadhled. Řeší nepříjemné (netolerance, šikana) i příjemné (první láska) otázky velmi lidským, jednoduchým, ale pravdivým způsobem. Krom toho tvůrci nezapomínají na různé drobnosti okolo, čímž filmů dodávají pocit kompaktnosti. Při sledování podobných filmů jsem rád, že si můžu říkat filmový nadšenec. That's What I Am. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Pan učitel je bukvice. No a co? V době letních táborů vedených sbormistrem Kulínským a demonstrativních pochodů řiťopichů a lízalek hlavními městy nic, co by moderního rodiče zvedlo ze židle. Jsou však padesátá léta v Americe, kdy vás veřejná deklarace záliby ke kolonoskopii stavěla na úroveň komunistů a negrů. To byly časy! A tak to tenhle vyteplený Ámos nemá nikterak jednoduché. Přitom dává těm frackům ze šosáckých rodin to nejlepší, co může a prudérní společnost se mu odvděčí tím, že jej pošle tam, kam vždycky toužil. Do prdele. Jak už to u takových cajdáků podle skutečné události bývá, stříká z toho patos a kýč na všechny strany a náš estrogenový hrdina důstojně bojuje za teplejší zítřky i pomocí svého cool kréda, které mu vyhrálo růžový Cadillac - Human dick + Compression = Piss ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Činely použité v soutěži talentů jsou značky Sabian. Film se odehrává v 60. letech, ale společnost Sabian byla založena až v roce 1981. (Agita)

Reklama

Reklama