Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Do parkmontské střední školy přichází nová učitelka LouAnne Johnsonová. Devět let sloužila u vojenského námořnictva, pak se ovšem rozhodla radikálně změnit svůj život. Třída, kde má učit angličtinu, se však zdá horší než jednotka nepřítele na bitevním poli. Problémoví, většinou barevní studenti jsou sice inteligentní, jsou však naprosto nezvladatelní a divocí. První kolo sice LouAnne prohraje, když neunese vulgarity, kterými ji třída při první hodině zahrne, a uteče ze třídy. Rozhodně se však nemíní vzdát. Odhodlána přesvědčit je, že vzdělání není zbytečné a zákony ulice nejsou přednější, pouští se do studia psychologie a přístupem, kterým by se ke svým studentům přiblížila, si pozvolna získává nejprve zvědavou pozornost, a později dokonce zájem studentů. Její nekonvenční metody se však stávají terčem kritiky některých kolegů i komisního černého ředitele Grandeye. Bojující LouAnne tedy musí otevřít druhou frontu. Přestože se výsledky dostaví, ocitá se učitelka v situaci, kdy začíná uvažovat o smyslu toho, co dělá, a přemýšlet o tom, že odejde. (TV Nova)

(více)

Recenze (197)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Devadesátka jak Brno filmařsky, i obsahově. Kolik zpracování na téma dobrá učitelka s netypickou historií vs zlí studenti střední školy tu už bylo ? Mraky. Dangerous Minds však bezesporu patří mezi ty lepší. Podařilo se výborně trefit devadesátkovou atmosféru na své typické platformě raperských vypalovaček, kostkovaných košil, spousty vulgarismu a jedinečného pouličního Boyz n the Hood stylu, který osobitě a zároveň přesně evokoval náladu tehdejších městských aglomerací USA, zároveň reflektoval životní styl chudých čtvrtí a samozřejmě rasové diskrepance. Určitě se to nevyhne klišé, hlavně na konci se až podezřele rychle stanou ze zlých studentů ti hodní, ale těch tématických úchopů a problémů se tam skrze zábavné a mnohdy napínavé sekvence propírá poměrně mnoho. Navíc Michelle Pfeiffer je neskutečně dobrá herečka v jakékoliv pozici či náladě. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně jsem četl knižní předlohu, nebo prostě knížku se stejným námětem a jmenovala se tuším "Peklo před tabulí"?? Ať mě místní Janové Erudové kdyžtak opraví :-) Dobře zpracovaný námět, bytelný scénář a Michelle Pfeiffer dělají z toho snímku nadprůměrný film, zasazený do školského prostředí, aneb kterak flinkovská omladina k rozumu přišla.....................moje hodnocení = 8 z 10. ()

Reklama

Mičl 

všechny recenze uživatele

Vyzáblá former marine Michelle Pfeiffer snažící se ukočírovat a dotáhnout k matuře černý, mexikánský a bílý (hrající si na negry) děti. Bez šťávy, trapně zdlouhavé a předvídatelné. Pokud chcete vidět dobrý film o rebelských studentících neuznávajících veškeré autority a mrdajicích na systém, pusťte si 187. A pokud chcete slyšet pořádnou pecku nepouštějte si Gangsta Paradise od Coolia, ale Amish Paradise od Ala Yankovice. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

díky Disney+ sem si začal doplňovat "klasiky" z osmdesátých a devadesátých let, které mě dlouho míjely a po Dead Poets Society tak přišel na řadu další školní film a tentokrát to taková sláva nebyla. Příběh učitelky, která si musí najít cestu k problémovým žákům nebyl nijak nový už v roce 95 a teď po dalších skoro třiceti letech se na tom nic nezměnilo. Michelle Pfeiffer je fajn a táhne celý film z úplného průměru, ale jinak mi to celé přišlo takové ploché a po emoční stránce na mě víc zapůsobila třeba druhá Sestra v akci, která jede na podobné vlně...65% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Tento remake som videl ako prvý a tak sa mi originálne Pánu učiteľovi zdalo príliš mäkké a ľahké. Tu bolo správanie problémovej triedy tak akurát, došlo aj na bitky a zbrane. Získavanie žiakov cez karate a Boba Dylana bolo pochopiteľné, trochu menej už cez poéziu a sladkosti ako v škôlke. Ale Pfeifferka mala svoje čaro pre žiakov a aj pre mňa. Bojuje tu nielen s ignoráciou zo strany žiakov, ich rodičov, ale dokonca aj od vedenia školy. –––– V mé třídě je četba poezie odměnou už sama o sobě. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Postava LouAnne mluví v jedné z natočených scén o herci Andym Garciovi jako o svém idolu. Tato scéna byla vystřižena. (tequilla)
  • Většina studentů ve filmu neměla žádné zkušenosti s herectvím. (TheRay97)
  • Herec Andy Garcia měl hrát manžela hlavní hrdinky. Scény ale tvůrci nakonec nepoužili. (Duoscop)

Reklama

Reklama