Reklama

Reklama

Epizody(7)

Pohádka podle bratří Grimmů.
Jednotlivé díly:
1.-O čiperné Markétě
2.-O třech dubech
3.-O duchu v lahvi
4.-O starém komínu
5.-O doktorovi Vševědovi
6.-Dary skřítků
7.-Jak se stal muzikant králem (oficiální text distributora)

Recenze uživatele otík k tomuto seriálu (4)

Německé pohádky (1973) 

Černobílá série pohádek s velmi krátkou minutáží, ale dobrou výpovědí. ()

O čiperné Markétě (1973) (E01) 

Markéta slouží u zámožného pána společně se svým nemotorným bratrem. Jednoho dne pán pozve na večeři hosta a chce mít dvě pečená kuřata. Jenže nemotora vše kazí a navíc i sní. Jenže to by nebyla chytrá Markéta, aby tento problém nevyřešila. Vtipné, svižné a pohodové. ()

Dary skřítků (1973) (E03) 

Výrazně krátká, černobílá, poučná pohádka o dvou rozdílných kamarádech. Oba mají to štěstí, že narazí díky flétně na skřítky, kteří jim oholí hlavu a darují uhlí. Když se však ráno probudí, vlasy mají zpět a místo uhlí zlato. Jednomu to stačí, druhému ne, a tak si počká na další noc a znovu se nechá oholit a naložit si uhlí. No a podle očekávání ráno už není tak veselé jako bylo předchozí. Naštěstí má kamaráda, který mu pak pomůže. Jednoduché provedení není na škodu a dva slušní herci také přidali na kvalitě. Pohádkový průměr, který udiví svou krátkostí. Hudba: Ladislav Simon ()

O duchu v lahvi (1973) (E04) 

Spíše horor než pohádka. Synek v lese najde láhev, ze které někdo žádá o propuštění. Propustí jej, ale probudil pouze šílené zlého ducha. Ten hrozí, že chlapíka zahubí, ale synek ho převeze. Pro dospělé možná dobré, pro děti ale spíše strašidelné. Hudba: Ladislav Simon ()

Reklama

Reklama