Reklama

Reklama

Film o filmu: Pelíšky

(TV film)
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 1999, 15 min

Obsahy(1)

Režisér Jan Hřebejk nás vezme do zákulisí české komedie Pelíšky. Dozvíme se okolnosti vzniku filmu a uslyšíme názory herců. (TwoFace)

Recenze (10)

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Dôležitý dôvod, prečo patria Pelišky ku kultu českej kinematografie, je nepochybne herecké obsadenie a ich bezprostrednosť, ktorá je skvele zachytená v tomto filme o filme. Iste, 15 minútový náhľad do zákulisia je strašne málo, no poteší aj to. Škoda, že pár slov nepadlo aj o filmovej hudbe, ktorá je tu parádna. Odkaz na video: https://www.youtube.com/watch?v=oO52cIV9WwI ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Pelíšky jsou samozřejmě grandiózní počun režiséra Hřebejka, ale také herců, kteří si ve filmu zahráli. Kdo to máte rádi, užijete si i film o filmu. ()

Illioplius 

všechny recenze uživatele

Takmer nič som sa o natáčaní tohto skvelého filmu nedozvedel, aj čo sa týka vyjadrení hercov. Nepodarené zábery a nejaká tá „zákulisná atmosféra“ (ktorá ma zase až tak veľmi nezaujíma) sú tam vo veľmi obmedzenej miere. ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

Ani jedna z nejlepších českých komedií natočených po roce 1993 se nevyhnula klasickému krátkometrážnímu pořadu "Film o filmu" a stejně tak se ani nevyhnula své plytkosti. Nedočkáte se prakticky ničeho, co by vás nějak opravdu zajímalo, většinu času posloucháte tlachání režiséra Jana Hřebejka, co to vlastně chtěl natočit a jak divák musí film chápat. Ano, to je jistě záslužný počin, jenže já bych se raději podíval na nepovedené záběry, vystřižené scény, zajímavosti o vzniku některých scén a další "libůstky" z natáčení. Toho se sice opravdu dočkáme, jenže v tak omezené míře, až je mi z toho smutno (většina je navíc sestříhána do rychlého sledu a plní roli vaty). I tak je to však jeden z těch lepších českých filmů o filmu, které jsem zatím viděl. ()

Seteh 

všechny recenze uživatele

**23** Ježiš, to je skvělý! Já tyhlety náhledy do natáčení miluju, zvlášť, když jde o moje oblíbené filmy. :)) Hrozně ráda jsem viděla alespoň zlomek z atmosféry natáčení. Myslím, že v tomhle případě to tvoření filmu musela být opravdu zábava. ()

Reklama

Reklama