Reklama

Reklama

Nejlepší kamarádi Chon a Ben jsou pěstitelé marihuany. Chon je bývalý voják US Navy SEAL, který propašoval semena marihuany do USA z Afganistánu, kde byl na vojenské misi. Díky Benovým schopnostem a Chonovým kontaktům prodávají nejlepší trávu v celé Kalifornii. Je to celkem bezpečné podnikání, zvlášť když mají pod palcem agenta z protidrogového. Oba díky marihuaně zbohatnou a Ben věnuje svůj čas i vydělané peníze charitativní činnosti v Africe a Asii. Oba žijí v otevřeném vztahu s dívkou jménem Ophelie. Jejich úspěšného byznysu si ale všimne mexický drogový kartel, jehož šéfka s nimi chce spolupracovat. Dostávají od kartelu nabídku na obchod, "která se neodmítá." Mladíci ji však odmítnou. Než ale stihli utéct do Indonésie, Ophelia je unesena. Chon proto se svou bývalou vojenskou jednotkou rozpoutává v okolí městečka Laguna Beach nemilosrdnou drogovou válku. (TV Nova)

(více)

Videa (26)

Trailer

Recenze (803)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Má to krásné herce, zajímavé prostředí mexické mafie, chvílemi velmi realistické příběhové zákruty, slizského Benicia Del Tora a mafiózní mama Salmu Hayek. Tenhle film tiká jako hodinky a mě příjemné překvapilo, že Oliver Stone je stále schopen natočit něco tak vizuálně agresivního a - pokrokového, dalo by se říct. Naše hlavní trojka (jedna dívka a dva muži) totiž jede v úspěšném obchodu s marjánkou a navíc spolu žije v moderním a spokojeném vztahu. A i přesto, že se tímto dost vymykají průměru, jim držíte palce (tedy spíš těm klukům, protože Ophelia je většinu děje dost pasivní). V mnoha ohledech originální, chytré a rozhodně nadprůměrné. 80 % ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Velkolepý návrat režiséra Olivera Stonea, v jaký jsem po rozpačitě přijatém Wall Street 2 už pomalu ani nedoufal. Divoši jsou mladí, draví a šlapou od začátku do konce, aniž by ani jednou klopýtli. Spisovatel Don Winslow evidentně napsal předlohu Stoneovi na míru a na samotném filmu je znát, že si režisér natáčení jaksepatří užíval. Na první pohled zaujme hlavně postmoderní forma s nespolehlivým vypravěčem (v tomto případě nespolehlivou vypravěčkou) a práce s kamerou, kterou obstaral dvorní Abramsův kameraman Dan Mindel, jenž stál za kamerou u filmu Domino Tonyho Scotta (a na Divoších je jeho přítomnost znát). Velkou radost mi udělalo také herecké obsazení, jež do svých rolí pasuje přesně. Herecké jistoty Benicio Del Toro a Salma Hayek coby nelítostní mexičtí gangsteři vytvářejí individua, před kterými je nutno mít se na pozoru (zvláště před Del Torem). Johna Travoltu nemám nijak v oblibě, ale v Divoších ztvárnil obojakého policistu poměrně solidně, navíc nemá tolik prostoru, takže jeho přítomnost je ve filmu tak akorát. Největší chválu si však zaslouží trojice "klaďasů". Blake Lively jako milenka obou protagonistů je výborná, nicméně jsou to oba pánové, kteří zcela právem zastiňují všechny ostatní. Taylor Kitsch jako válkou ošlehaný Chon je nečekaně příjemným překvapením, role mu sedla perfektně a zjevně se v ní našel. Aaron Taylor-Johnson jako humanitární pracovník Ben je ovšem ještě lepší a znovu dokazuje, že se vyplatí sledovat jeho hereckou kariéru a zde se jevil jako důstojný konkurent pro Jamese McAvoye. Jako celek fungují Divoši famózně a jsem rád, že na Blu-rayi se jim dostalo velmi kvalitní péče._________P.S.: Kitsch i Johnson se v pár záběrech objevují (polo)nazí a rozhodně se za svá pěkná těla nemusejí vůbec stydět. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Sebeperspektivnější zěmědělec, orientující se například na mrkev nebo petržel, má oproti těm s jinými plodinámi velmi smutný život! Ano, může si sice perfektně posílit horní jedničky intenzivním hlodáním, jeho hovězí vývar je zajisté chutnější než u konkurence, avšak posedne li jej ze všeho toho pěstění chandra, své produkty usuší, ubalí a vyhulí jen s velkými obtížemi a nechce li ráno chrchlat nepochybně zdravé, ale nestimulující hleny petrželové natě, může se někdy cítit velmi ochuzen. Nikdy totiž například nepozná a nepochopí ty čarokrásné okamžiky, jak se dá v hodinovém záchvatu upřímného smíchu válet pod stolem, když spolusedící po třetím kole pronese jedno z, na první pohled obyčejných, ale v určité atmosféře třeskutě vtipných, slov, jako je třeba "Bagr". Rovněž zabušit si pár hodin do vhodně stimulované roštěnky je pro zdravého, heterosexuálního jedince s jindy průměrnými až podprůměrnými výkony velmi egopovzbuzující, zvláště, když ráno poslouchá ty ódy, že takhle se jí vaginální muskulatura v životě nestahovala, a to ani s nejvyhlášenějšími kolonádními obšousty. A to až si ho jednou mázne koksem, vytáhne ji celou kundu ven, protože se za orgastického řevu nebude chtít pustit, kráva nezkušená! Konopí z vás prostě někdy udělá totálního frajera a alfasamce. Dva nadějní agrokulturisté v našem příběhu frajeři jsou. Až na to, že tvoří pár, nebo lépe řečeno tripl, no, možná trio bude nejvhodnější, s mimořádně odpudivou blonckou, co ve svých pětadvaceti vypadá na čtyřicet, mají skvělý život. Nehádají se ani, kdo bude na švédském stole vepředu, obsah THC v jejich plodinách plní normy Agrární komory na dvěstě procent, zvolená, marketingová strategie zafungovala dokonale a trh je nenasytný, a tak si mohou užívat plody své práce bezuzdným cestováním a proháněním se v šestilitrových mechanických hračkách, které podle posledních výzkumů velmi dobře přispívají k sexuálnímu vzrušení žen. A jak říkáme my, automechanici, při dobře namazaném podvozku se ani nemusíte srát s vystříkáváním dutin! Tahle idylka však trvá jen do chvíle, než jim jejich úspěch začne závidět mexické Jednotné kartelové družstvo (JKD), vedené obstarožní předsedkyní Salmou, která si kvůli filmu dokonce oholila i kníra! No řekněte, není to šílené, co všechno jsou schopni ti herci obětovat, jen aby se zviditelnili? A JKD se jme naše frajery brutálně kolektivizovat. Ti, kdoví proč, do družstva nechtějí a vznikne z toho dokonalá, perfektně zahraná, výborně zrežírovaná a excelentně napsaná akční polízanice!! Pan Šutrák vytáhl od doby, kdy nechával zfetovanou Půlku chlapa běhat po džungli a kosit rýžožrouty, snad svůj nejlepší, jednoznačně pětilebkový matroš, který musí potěšit snad i nejzarytější odpůrce kolektivizace zemědělství! Paráda!! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Příííííliš dlouhý film - dvojitý konec byl vrcholem zdržování. Poslední pořádně atmosférická scéna přišla na řadu někdy po hodině od začátku (napínavá jízda s policejním autem v patách), od té doby až do konce se Divoši (s výjimkou přepadení vozu s penězi) stali nudnou podívanou, která mě v závěru málem překvapila. Málem (viz poznámka o dvojitém konci). V hlavních mužských rolích jsem viděl dva obyčejné panáky bez výrazu, a proto mě mnohem více zajímaly postavy Salmy Hayek a Benicia Del Tora. Divíte se mi snad? Pokoukání to nebylo zlé, ale od Olivera Stonea jsem čekal něco lepšího. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Stone dostal do ruky jednoduchý a chytlavý příběh (připomíná to naspeedovanou a o "metafyziku" okleštěnou verzi No Country For Old Men), žánrově vděčné postavy a možnost natočit svižný thriller plný ironie a černého humoru. Co zbylo? Formálně nesmírně roztříštěná záležitost, která prozrazuje úpornou snahu a ochablou sebekritiku. Narativně i stylisticky se ve filmu kouzlí o zlom krk, neustálé změny způsobu snímání, barevných palet, žonglování s hloubkou záběru, dynamicky komponované "vyprávění ve vyprávění" - jenže namísto toho, aby to jelo "tonyscottovsky" dopředu, spíš se to štosuje a zadrhává. Za chvíli není jasné, proč vlastně tolik žonglérství, když to vyznění filmu nikam neposouvá. Navíc třeba personální vypravěč záhy odhalí, že nejde o narativní eleganci, ale spíš o upocené doplňování smyslu thrillerové zápletky, která se hroutí pod rukama. Pak jsou tu další věci - tenhle film volá po něčem cool, po ironii, odlehčené situační komice, provokacích. Jenže ve všech ohledech nakonec působí až moc profesorsky a koženě. Násilí, sex, desperátská romantika, všechno je až příliš chtěné a vymodlené (až vykňučené). Blake Lively jako McGuffin je na zabití povrchní a otravná svým sentimentem. Celá historka o válce s drogovým kartelem není nikam dovedená, motiv divošství se utopí v klišovitém blábolení vypravěčky. Škoda, tohle mohl být po čertech svěží a peprný entertainment. To by se ale Stoneovi nesměla tak třást ruka. I tak tomu ale neupírám určité spontánní kouzlo, které mě přemluvilo koupit si předlohu.... ()

Galerie (51)

Zajímavosti (29)

  • Jako součást přípravy na natáčení prošel Taylor Kitsch skutečným výcvikem speciálních jednotek U.S. Navy Seals. Poté absolvoval všechny své kaskadérské kousky sám. (Ajka1)

Související novinky

Stoneova marihuana láká hvězdy

Stoneova marihuana láká hvězdy

25.04.2011

Pozoruhodnou sbírku zvučných jmen se může pochlubit thriller Savages, který začne v červenci natáčet Oliver Stone. V adaptaci bestselleru Dona Winslowa si komiksoví mladíci Aaron Johnson a Taylor… (více)

Reklama

Reklama