Reklama

Reklama

Nejlepší kamarádi Chon a Ben jsou pěstitelé marihuany. Chon je bývalý voják US Navy SEAL, který propašoval semena marihuany do USA z Afganistánu, kde byl na vojenské misi. Díky Benovým schopnostem a Chonovým kontaktům prodávají nejlepší trávu v celé Kalifornii. Je to celkem bezpečné podnikání, zvlášť když mají pod palcem agenta z protidrogového. Oba díky marihuaně zbohatnou a Ben věnuje svůj čas i vydělané peníze charitativní činnosti v Africe a Asii. Oba žijí v otevřeném vztahu s dívkou jménem Ophelie. Jejich úspěšného byznysu si ale všimne mexický drogový kartel, jehož šéfka s nimi chce spolupracovat. Dostávají od kartelu nabídku na obchod, "která se neodmítá." Mladíci ji však odmítnou. Než ale stihli utéct do Indonésie, Ophelia je unesena. Chon proto se svou bývalou vojenskou jednotkou rozpoutává v okolí městečka Laguna Beach nemilosrdnou drogovou válku. (TV Nova)

(více)

Videa (26)

Trailer

Recenze (803)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že po výborném začátku "Drogy by měly být špatné, ale .... ve zkaženém, zlém světě jsou pravým opakem. Podle Chona jsou drogy jen racionální odpovědí na šílenství." Oliver Stone, pro mě teda dost nezvykle, zabředne po kolena ve stupiditách, nelogičnostech a nesourodosti, která vede až místy k pocitům trapnosti. Co se opravdu nedaří, je objasnit divákovi, jak má k filmu přistoupit. Snaha o reálnost se tak otřesně mlátí s fakty vyplývající ze scénáře, že soudný člověk musí uznat, že je to hovadina na entou. Nápady a hlavně některé dialogy jsou opravdu dobré, jenže tohle lze ale asi přičíst předloze, herci se snaží, ale celkově za tohle Olivera Stonea nepochválím ani náhodou. 65% ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Parada. Chybicky sa sice najdu (nadbytocne hratky s kolorizaciou obrazu, uskok v zavere), ale inak bolo osviezujuce nechat sa unasat ponatim jednoducheho pribehu v style tej lepsej "divociny" z dekady '90, kde v kine nebolo problem narazit na nasilim explicitne vyobrazene filmy. V tomto smere je film podla definicie slova "savage" pravom jeho ukazkovou vzorkou v dobe, kedy kinam povacsine vladne nadzanrova sterilita. silne 4* ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Po naprosto zbytečném a nudném pokračování Wall Street se Oliver Stone alespoň částečně vrací v podobě v jaké jej absolutně respektuji. Nepřišlo mě že by film byl nějaký násilnější než spousta jiných. Nekoukáme se rozhodně na něco co bychom již dříve někde neviděli. Film solidně šlape, hlavní hrdinové mají o motivaci postaráno a Benicio Del Toro je absolutně skvělý! Čím to je, že s Mexičanama se prostě nevyplácí vyjebávat. Viz seňor Macheta. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem plesal - Starý dobrý Oliver Stone je zpátky! Savages - Takoví normální hašišáci. Ano, Stone je zpátky, zpátky v devadesátkách. Ale ouha. Kdysi pravý vzor muže, voják a veterán z Vietnamu, nositel Purpurového srdce, symbol politické nekorektnosti, padl do osidel gender studies. Jasně, Stone byl známý liberál a demokrat, teď ale zjevně čeří vody v oblasti genderové tématiky a snaží se na filmovém plátně realizovat rovné příležitosti pro ženy i muže. Jak jinak si totiž vysvětlit, že hlavou drogového kartelu je žena, další žena je vypravěčka a svorník dvou nemastných neslaných hrdinů, dohromady trochu neuvěřitelného trojúhelníku, charismatického hrdinu abys pohledal, ženy se tu svěřují jedna druhé, nejlépe v rozpoložení večera v ložnici na lůžku, jedna totiž ztratila děti a druhá rodiče, obě si prošly těžkým obdobím a o tom se prostě MUSÍ mluvit. Uf. Ještě že tu byl starý dobrý Benicio Del Toro, jinak nebylo komu fandit (a mezi námi - on byl jediný, kdo táhl ten film, což je při nesoudné dvou a půl hodinové stopáži úloha celkem sisyfovská). A to nebyl jediný problém - také se nám sem zatoulaly scény z jiných filmů - detektiv americká DEA brečí u postele své na rakovinu umírající manželky...a prý ,,divoši". Stone vyměkl... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Divoši vážně dělají čest svému názvu, protože nejmladší Oliverovo dítě je jako z divokých vajec. Chvilku mi trvalo, než jsem se se vším srovnal, ale na konci jsem měl chuť řvát, ať to ještě nekončí, ať mě ti tři vezmou mezi sebe, že spolu dokážeme spoustu velkých věcí! Ne, to bych kecal; doopravdy jsem řval, ať mě vezmou mezi sebe, že se o Ofélii náramně postarám, až ti dva budou zase v luftu. Fór je v tom, že stejně tak se mně chtělo řvát i na Salmičku s její dcérkou a kdyby na to přišlo, spolčil bych se i Johnem a Beniciem. Takhle nějak si představuju film, co má kule. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (29)

Související novinky

Stoneova marihuana láká hvězdy

Stoneova marihuana láká hvězdy

25.04.2011

Pozoruhodnou sbírku zvučných jmen se může pochlubit thriller Savages, který začne v červenci natáčet Oliver Stone. V adaptaci bestselleru Dona Winslowa si komiksoví mladíci Aaron Johnson a Taylor… (více)

Reklama

Reklama