Reklama

Reklama

Nejlepší kamarádi Chon a Ben jsou pěstitelé marihuany. Chon je bývalý voják US Navy SEAL, který propašoval semena marihuany do USA z Afganistánu, kde byl na vojenské misi. Díky Benovým schopnostem a Chonovým kontaktům prodávají nejlepší trávu v celé Kalifornii. Je to celkem bezpečné podnikání, zvlášť když mají pod palcem agenta z protidrogového. Oba díky marihuaně zbohatnou a Ben věnuje svůj čas i vydělané peníze charitativní činnosti v Africe a Asii. Oba žijí v otevřeném vztahu s dívkou jménem Ophelie. Jejich úspěšného byznysu si ale všimne mexický drogový kartel, jehož šéfka s nimi chce spolupracovat. Dostávají od kartelu nabídku na obchod, "která se neodmítá." Mladíci ji však odmítnou. Než ale stihli utéct do Indonésie, Ophelia je unesena. Chon proto se svou bývalou vojenskou jednotkou rozpoutává v okolí městečka Laguna Beach nemilosrdnou drogovou válku. (TV Nova)

(více)

Videa (26)

Trailer

Recenze (805)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Možno sa Divosi nezaradia medzi jeho najlepšie filmy, ale napriek všetkému je to stále Stone. Síce priemerný, ale Stone. Príbeh najviac pripomína kombináciu teenagerských cool filmov, drsného prostredia mexických drogových kartelov, mierne potrhlej telenovely a únosového thrilleru, čo je koniec koncov pekne zamotaná vec a to sa týka aj deja a vyššieho množstva postáv, lenže Stone nie je Ritchie, aby vedel dokonale ukočírovať takú motanicu. Divosi sú však stále drsný, brutálny, občas vtipný a pomerne dobre zahraný (Travolta prekvapivo najlepší za DLHÚ dobu) krimi thriller s dvoma vynikajúcimi akčnými scénami. Ola. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Super film, co opravdu strhne příběhem, který mi po traileru přišel trochu podivný. Aaron Johnson a Taylor Kitsch jsou skvělá dvojka a fakt jsem jim fandil. Jasně je to přitažený za vlasy, že dva mlaďoši mohou soupeřit se supermocným kartelem, ale je to podané zábavně a poutavě. Oliver je holt stále kanón. Škoda tedy rozplizlého konce, který mi malinko zkazil dojem z fakt bezvadnýho filmu. BTW Blake Lively byla fakt nevýrazná a dračice Salma ji i ve svém věku totálně válcuje. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vizuálně neskutečně protřelé a atraktivní, barevně přefiltrované, vytuněné, ryze "imidžový" film. Ne že by snad solidní děj byl až na druhém místě, ale fanoušci tvorby režiséra přesně vědí co a jak. Pro diváka laika to bude po všech aspektech konzistentní film a solidní zážitek ať už v kině, či kvalitní domácí projekci například na dvd. Herecky povedené, hudebně stylové. Film se solidním spádem a líbivým feelingem. Jako vždy zdatně reflektující současnou dobu. Místo sportu tu máme drogy, proč ne, i tak se to dá uchopit. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Shane Salerno, Don Winslow, Oliver Stone | Hudba: Adam Peters | Produkcia: Moritz Borman, Eric Copeloff | Distribúcia: Universal Pictures | Štúdio: Relativity Media | Rozpočet: 45 miliónov $ | Tržby: 82,966,152 $ || Plnokrvný film zo všetkým všudy. Nakoľko som videl directors cut, metráž bola predsalen trochu prepálená a tempu tu určite nepomohlo. Inak presne to, čo treba. 80% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Paráda. Opravdu jsem si tuhle jízdu užil, dokonalá režie Olivera Stona, se všemi jeho barevnými filtry, zvraty, nekompromisností v tom měla velkou roli a nejsem si jistý, zda by příběh fungoval i bez ní ale to k tomu zkrátka patří a já byl spokojen. Obsazení perfektní, dokonalý B. Del Toro působil jako opravdový "divoch" a opravdu vzbouzel strach, především díky své nepředvídatelnosti. Trochu jsem se bál Salmy Hayek, především díky trailerům ale i ta to nakonec ustála a nebýt Blake Lively, byla by tu to nejhezčí, čím se dalo kochat. Kolem a kolem opravdu velká spokojenost, ještě bych rád vypíchnul super soundtrack no a už zbývá jen jedna věc - kde sakra v české republice sehnat trávu s 33% THC? Protože tenhle sh*t bych rád vyzkoušel. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (29)

  • Do kina se film dostával pod jménem Paqu. (HellFire)
  • Postava Eleny (Salma Hayek) je voľne založená na Mireya Moreno Carreone, prvej známej mexickej šéfke kartelu. (Astonko)
  • Chon (Taylor Kitsch) ve filmu používá mobil Evolve, který je známý tím, že je téměř "nezničitelný". (vyfuk)

Související novinky

Stoneova marihuana láká hvězdy

Stoneova marihuana láká hvězdy

25.04.2011

Pozoruhodnou sbírku zvučných jmen se může pochlubit thriller Savages, který začne v červenci natáčet Oliver Stone. V adaptaci bestselleru Dona Winslowa si komiksoví mladíci Aaron Johnson a Taylor… (více)

Reklama

Reklama