Reklama

Reklama

Když se pod noční oblohou narodila Jupiter Jones (Kunis), znamení napovídala, že je předurčena k velkým činům. Nyní již dospělá Jupiter sní o hvězdách, ale probouzí se do chladné reality uklízečky toalet a nekonečného sledu neúspěchů. Až když na Zemi dorazí Caine (Tatum), geneticky upravený bývalý armádní lovec, jehož úkolem je Jupiter sledovat, začne si uvědomovat naplnění svého osudu - její genetická výbava ji předurčuje jako dědičnou následnici královny vesmíru. Toto neobvyklé následnictví by však mohlo ovlivnit rovnováhu ve vesmíru. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (1 233)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Tuhle počítačovou hru bych rozhodně chtěl hrát. Sestrám W. se podle mě povedl nadprůměr. Příběh zapadal do sebe výrazně líp než Matrix, o Cloud Atlasu nemluvě. Výhrada k dramaturgii scén, po akci by měly být výdechové pasáže - proto dojem hry. Ale spokojenost, z velkofilmů posledních let, jak píši, nadprůměr. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Je to kýčovitá blbost, která se zubynehty snaží tvářit originálně. I akční pasáže mě nechávaly chladnou. Bez šťávy, bez impulsu, prostě film, na který brzy zapomenu. Mila Kunis jako Jupiter mi nepřipadala jako něžná hrdinka vesmírného boje o korunu ale spíše jako by si právě odskočila z natáčení nějakého filmu pro pány. Ovšem Eddie byl ve své roli hlavního záporáka naprosto skvělý! Námět se mi líbil, ale pokud se scénář nevypiluje k dokonalosti, je to škoda. 2,5* ()

Reklama

Ampi 

všechny recenze uživatele

I kdyby pes krasná křídla měl, na Jupiter bych dlouhé ódy nepěl. Byť svět jmenovců havrana malé čarodějnice byl barvený i barvitý a líbil se převelice. Sean Bean se včelami svojí smrtí lákal dokonce. Velmi to sluší ruský mluvicí, ve skutečnosti rodilé Ukrajince. Jupiter Alesejevna Jones je zde urozenou lvicí, co udržuje toalety zářivě sviticí. Zloduch tu měl silné charisma, možno mu chyběla jeho máma. Něco tomu očividně chybělo, i tak se to částečně líbilo. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Piaty element reloaded, akurát namiesto Milly je tu Mila, čo sa celý film tvári, akoby pred 5 minútami dostala krámy. Chcel by som vidieť, ako sa tvárili šéfovia Warneru, keď im to Wachowskí prvýkrát premietli. :) Ťažko presne definovať, kde sa to tak strašne posralo. Áno, vizuál je nádherný, triky dokonalé a akčné scény rozhodne nenudia (snáď s výnimkou finále, kde už je ale človek tak veľmi ubitý tým, čo dovtedy videl, že by to asi nezachránila prestrelka z mramorovej haly v Matrixe). Lenže ten príbeh je jednoducho blábol a toporné, miestami neznesiteľné dialógy, v ktorých sa staticky striedavo strihá na tváre hrdinov, vyzerajú ako zo slovenského televízneho seriálu. A aj tak znejú. Jednoznačne je to chyba réžie, ktorá totálne nezvládla hercov. Tatum sa ešte ako-tak snaží, ale Mila je celý film absolútne mimo a práve vďaka nej vyznievajú vtipné repliky trápne a naopak, vážne scény nechcene smiešne. Ku koncu už sa v kine posmešne rehotali aj 12-ročné Tatumove fanynky, lebo dokonca aj im bolo smiešne z Redmayneových afektovaných výlevov a všetkých ostatných failov. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Neměl jsem valná očekávání, ale ve kdysi zručné režiséry jsem i nadále věřil. Wachowští měli vždycky ten svůj divnostyl, ovšem tolik vedle se jim ještě šlápnout nepodařilo. Film byl odložen o půl roku a producenti zřejmě věděli proč. Ono je to po stránce vizuálu paráda a vlastně jediná motivace proč film vidět, je vidět ho v kině...jenže nic víc. Příběh vyloženě špatný není, tvůrci si vymysleli vlastní světy, vytvořili mytologii a nejrůznější (a nejdivnější) bytosti. Jenže ono je celkem nezáživné na to koukat. Akce nebaví, tak jak by měla, ačkoliv se jedná o klasický popcornový blockbuster a je fatální chybou, pokud tomu tak není. Z jakého jiného důvodu zaujmout masy? K tomu vesměs neoblíbený Chaning Tatum a velice ošklivý Eddie Redmayne. Hereckými výkony vás rozhodně neoslní a jediné tak, o co vás film žádá, abyste se bavili přehlídkou rádoby efektních (ne však vždycky efektivních, but whatever) akčních scén, které ale v konečném důsledku zklamou, pokud si vybavíte v podstatě jakoukoliv jinou space operu z posledních let. Částečně tak, alespoň pro mě, situaci zachraňuje jako vždy nádherná Mila Kunis, v jejichž pohledu by se člověk lehko ztratil. Bohužel je však nucena hrát nepřirozeně idiotsky se chovající a částečně i tvářící se postavu, což sráží samozřejmě její věrohodnost na plátně. Shrnutí : Vizuální orgie? Ano, makalo se určitě tvrdě, ovšem pouze tento fakt může bavit maximálně výrostky do patnácti let. Pro lidi, co hledají kvalitní filmový počin nikoliv. Btw : Mělo to vůbec nějaký soundtrack? Nepamatuji se. PS : Chci vidět Director ´s cut, pravděpodobně tomu moc nepřidá, ale zajímá mě, jak moc to Wachowští původně zamýšleli jinak (EDIT : to by ale taky nějaký musel vyjít)...55%...[5.2.2015_ČSFD projekce_Cinestar Anděl] ()

Galerie (133)

Zajímavosti (17)

  • Film byl natočen na kamery Arri Alexa Plus 4:3, Arri Alexa XT, Canon EOS 6D a Red Epic. (Hawaj)
  • V úplně prvním záběru na královskou planetu, kde se prochází Titus (Douglas Booth) se svou sestrou, můžeme v pozadí vidět pražský Tančící dům. (Falstad)
  • V scéne, kde Jupiter (Mila Kunis) telefonuje s Vladiem (Kick Gurry), je možné v televízii zahliadnuť, že Vladie hrá hru „Dark Souls 2“ od FromSoftware. (Echelon1)

Související novinky

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Sean Bean bude pomáhat Marťanovi

Sean Bean bude pomáhat Marťanovi

21.10.2014

Už jste si určitě všimli, že se filmové postavy Seana Beana je málokdy dožijí závěrečných titulků. Pětapadesátiletý Angličan si toho je dobře vědom a nedávno se dokonce rozpovídal o svých… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama