Reklama

Reklama

Když se pod noční oblohou narodila Jupiter Jones (Kunis), znamení napovídala, že je předurčena k velkým činům. Nyní již dospělá Jupiter sní o hvězdách, ale probouzí se do chladné reality uklízečky toalet a nekonečného sledu neúspěchů. Až když na Zemi dorazí Caine (Tatum), geneticky upravený bývalý armádní lovec, jehož úkolem je Jupiter sledovat, začne si uvědomovat naplnění svého osudu - její genetická výbava ji předurčuje jako dědičnou následnici královny vesmíru. Toto neobvyklé následnictví by však mohlo ovlivnit rovnováhu ve vesmíru. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (1 233)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Po skončení filmu se všude ozývalo nespokojené mručení. Nevím. Já měl po celou dobu nasazený úsměv od ucha k uchu a bavil se jak malej kluk. Ostatně právě jako film od malých kluků výsledek vypadá. Těžko říct, jestli schválně, nebo ne. Možná dokonce ne... a ta roztomilá přepjatost a přeplácanost byly míněny vážně. Pak ať, holt se nám tu rodí potenciální guilty pleasure. Mila Kunis coby královna vesmíru, která by hrozně ráda servala podprsenku, ale Channinga Tatuma to "vůbec nezajímá". Roubované antikorporátní poselství (opakující motiv z Matrixu a Atlasu Mraků o přeměně lidí na konkrétní komoditu). Spousta náhod v ději a šíleně přehrávající herci v čele s Eddiem Redmaynem, který by po celý film chtěl neustále plakat a my nevíme proč. Všechno je tu zkrátka tak over the top, že když to byť na okamžik začnete brát vážně, narazíte. Tak to doporučuju ani nezkoušet a prostě nasednout na tuhle space operu plnou okázale kýčovitých vizuálů a velkých gest větších než sám vesmír. Nakonec bude nepatřičné jen to, že chybí soundtrack od Queenů. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Néééé! Netušila jsem, že Mila Kunis umí zahrát tak mizerně, ale zrovna tady jsem jí celou dobu fakt toužila zabít. Kriste a jak nastoupil chudák Channing a jeho hafík Caine a vysvětlil, že je něco jako futuro vesmírný vlkodlak, aby vysvětlil, proč má špičatý uši, chach! Totálně chaotický a ta digitální změť ubíjející akce v mnohým připomene podobnej digi bordel z novejch Star Wars. Všichni extrémně nesympatický hovádka a do toho popravdě příšernej výkon Eddieho Redmayne, no to si snad dělal prdel! I Jeremy Irons v Dračím Doupěti to uhrál líp, a to taky přehrával o stošest. Ale Eddie je tady jak nějakej nemocnej pošuk sužovanej hroznou šeptantýdou a furt se potací kolem jak retard a brečí a hází jednu dementní grimasu za druhou, no zřejmě se předtím musel sfetovat. Prostě čirá hrůůůůůza! A k tomu nuda jak bič! Blbej Flynn Carsen je zábavnější a svěžejší než tento děsuplný shit! ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Abych použila terminologii z jiného filmu vysílaného o Velikonocích, tohle je žhavení lebky zvané budík, muka Tantalova. Hlavní hrdinka patologický nesympatická, zbytečně navrstvené historky o useknutých křídlech, prokousnutém krku a hromadném vraždění, čímž výčet hovadin nekončí. On tím ani nezačíná. Zas Mila je hezká holka, bylo tam pár podařených rób a celou dobu byla naděje, že z té nekonečné přehlídky nekonečně protivných figur, při těch stejně nekonečných pádech do nekonečna vesmíru aspoň někdo konečně umře. Zda se to povedlo Seanu Beanovi, netuším. Poslední hodinu a půl filmů jsem něco hledala na netu a sledovala jsem Jupiter jen na půl oka. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: The Wachowskis | Hudba: Michael Giacchino | Distribúcia: Warner Bros Pictures, Roadshow Entertainment | Štúdio: Village Roadshow Pictures, Anarchos Productions | Rozpočet: 175 miliónov $ | Tržby: 51,5 milióna $ | Ocenenia: - || Jupiter Ascending prekvapivo zo začiatku funguje po chemickej stránke, ale po dejovej ani náhodou. Všetko je povrchné a popisné, a čo je najhoršie, i vypočítateľné. Každopádne, je to ešte stále lepšie, než Speed Racer, nakoľko vizuál nie je len gýčovitý, ale aj nápaditý a v niektorých sekvenciách dychberúci. Forma sama o sebe však nestačí. Autorom Matrix Trilogy alebo Cloud Atlasu to určite odpustím, ale očakávania boli pochopiteľne úplne inde. Do pekla s tým :) 40% | CineStar Anděl Praha, 4.2.2015 | ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

S argumentem, že je to vesmírná opera, si tentokrát vystačit nelze... protože tento fakt netvoří systémový základ pro hru se žánrem, ale prostě jen diagnózu rámující natočení dalšího Twilightu (první půlka filmu je Twilight Reloaded, druhá pak Twilight Revolutions). Jupiter vycházi je prostě jako sen - spíš čerstvě než pozdně - náctiletých dívek, jejichž kariérní ambice budou naplněny úklidem toalet (a film ukazuje, jak si začít této práce vážit) a intelektuální ambice končí nákupem teleskopu. ___ V souladu s řečeným tedy veskrze pasivní hrdinku během darování vajíčka zachrání (unese) militantní vlkodlak (který vypadá jak transvestita) a předávají si ji tři "upíři" jak v pohádce (připomnělo mi to např. výchovnou lekci bratrů z Prince a Večernice) a jejím vrcholným momentem je po veeeelmi dlouhém váhání vpravdě geniální úsudek na bázi (SPOILER!) "moment, když přistoupím na to, že padouchovi dám Zemi se všemi jeho obyvateli, přičemž má podle všeho v plánu ji brzy komplet vyvraždit a přetransformovat do mýdla, asi příliš nezískám výměnou svého práva na Zemi za to, že mě s celou mou rodinou nyní asi (!) ušetří a pošle domů... na Zemi." Jelikož ale nejsem náctiletá dívka s výše zmíněnými karierními a intelektuálními ambicemi, tak vzdor slabosti k vesmírným operám, všem třem Matrixům i ke Speedu Racerovi jsem měl dojem, ze ten film trvá déle než druhý a třetí Twilight dohromady. ___ Nehledě na to, že i rytmicky je to palčivě rozpadlé dílo - nečekané dějové zkratky vs. nekonečně popisné pasáže, ale hlavně bizarně zdvojené dvojí finále se záchranou na poslední chvíli: svatba (fakt!) s přikládáním prstu na desku... a s paralelním průnikem hrdinů skrz nekonečnou "hradbu" jakýchsi obranných strojů vs. osudové rozhodnutí s přikládáním paže na desku... a s paralelním průnikem hrdiny skrz nekonečnou "hrabu" zřejmě výbušných atmosférických proudů či čeho. Poprvé oukej, podruhé mě zvláště v kombinaci s výše zmíněným logickým dilematem ovládal otupující pocit mozkového klistýru. (Pro srovnání: upozorňuji, že oba hrdinové Matrixu byli bezmála-geniální programátoři a ten film měl až s obsedantní přesností vypočítaný rytmus i dávkování informací.) ()

Galerie (133)

Zajímavosti (17)

  • Jedná se o první 3D film sourozenců Wachowských. (Cheeker)
  • Film byl natočen na kamery Arri Alexa Plus 4:3, Arri Alexa XT, Canon EOS 6D a Red Epic. (Hawaj)

Související novinky

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Sean Bean bude pomáhat Marťanovi

Sean Bean bude pomáhat Marťanovi

21.10.2014

Už jste si určitě všimli, že se filmové postavy Seana Beana je málokdy dožijí závěrečných titulků. Pětapadesátiletý Angličan si toho je dobře vědom a nedávno se dokonce rozpovídal o svých… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama