Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedenáctiletý Pip je sirotek z chudých poměrů, který vyrůstá u své přísné sestry. Aby si vydělal na živobytí, začne pracovat u velmi bohaté slečny Havishamové. Je to excentrická a podivínská stará panna, která žije v ústraní, nenávidí muže a již roky nevychází na denní světlo. Pip má za úkol dělat společníka její dvanáctileté chráněnce Estelle. Pip se do Estelly zamiluje, ta jím však pro jeho původ pohrdá. O deset let později se na Pipa usměje štěstí, když mu neznámý dobrodinec odkáže velké množství peněz. Pip se stěhuje do Londýna a rozmařilý život ve velkoměstě ho rychle mění v povýšeného snoba. Jako bohatý a perspektivní gentleman se znovu začne ucházet o svou dětskou lásku Estellu. Ale pravda o jeho dobrodiní a záhadně získaném bohatství může zničit vše, na čem mu záleží… (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

otík 

všechny recenze uživatele

Film je natočen podle předlohy Charlese Dickense Nadějné vyhlídky a dá se říct, že děj rozumně kopíruje děj knihy. Filmové zpracování ale zcela postrádá jakoukoli energii, napětí či cit. Nevyvolává nic víc, než pocit ztráty dvou hodin života. A to je na zfilmovanou klasiku teda sakramentsky špatná zpráva. ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Chudoba cti netratí, peníze kazí charakter, pýcha předchází pád, atd., atd. Prostě Dickens, no. Zvláštní vztahový propletenec na pozadí sociální sondáže napříč společenskými vrstvami. Vcelku standardní adaptace, Newell nepřekvapil. Nicméně, výprava je přepychová, takřka encyklopedická, film působí velmi autenticky, vůbec ne strojeně nebo teatrálně. Dialogy nešustí papírem, postavy jsou živé a nechovají se jak figurky z Člověče, nezlob se. Celé to navíc podpírají tři mocné pilíře Fiennes, Coltrane a Bonham Carter. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nadějné vyhlídky patří ke klasickým románům, které ráda vídám v nejrůznějších adaptacích zas a znovu. A i tato je velice příjemná. Jen nejčastěji vzpomínám na tu s Michaelem Yorkem. Tady jakoby se zdálo, že Newellovi nestačí drama předepsané Dickensem a musí si ještě cosi přidat. Ale poučen z minulosti by vědět mohl, že toto opravdu stačí. Už tak dost byl velký experiment obsadit jako Havishamovou Helenu Bonham Carter, která se jen málokdy poddá svému okolí a hraje si stále to svoje. Na druhou stranu v seriálové verzi měla stejný problém i Gillian Anderson, které si zas myslela, že hraje ledovou královnu. Ale ona měla jen zlomené srdce... Bez příkras. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSEM POVĚŘEN NABÍDNOUT VÁM MOŽNOST ZBAVIT SE SVÉHO UČNĚ. PŘICHÁZÍM VÁM SDĚLIT, ŽE MÁ NADĚJNÉ VYHLÍDKY. MŮŽE TOTIŽ ZÍSKAT ZNAČNÉ JMĚNÍ....“ /// Pohádka (?) o tom, kterak chudý chlapec ke štěstí přišel – no, ale nebyl by to Dickens, aby s milým chlapcem (a tedy štěstím) neměl svoje plány… Dejchne na vás ta románová atmosféra, romantika starý Anglie… jen mám pocit, že je to takový moc televizní. Helena je nádherně podivná, Ralph je vynikající, nekouká se na to špatně, ale řek bych, že z tý předlohy se dá vytřískat víc. Možná s jinou ústřední dvojicí? (nebo rovnou režisérem?) Každopádně je mi tahle ,,romantika“ mnohem milejší, než v těch filmech pro mladý. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou napsal v roce 1861 Charles Dickens, jsem nečetl. 2.) Chtěl bych se stát gentlemanem (…to já taky, ale nemám sponzora!). 3.) Thx za titule ,,sonnyboy“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Příliš moderně teploušská nuda. ~ Proč museli všichni mladí muži vypadat a chovat se jak přiteplelí metrosexuálové v téhle době, proboha??? Stejně tak Helenka mi přijde, že hraje jen potrhlé bláznivky a všude je tak v podstatě stejná. Jinak, pakli-že bych se měl rozhodovat, zda předlohu na základě požitku z filmu číst, tak raději ne a budu nadále žít v blahém nevědomí. ~ Tohle se totiž fakt moc nepovedlo. ~ 1,5* ()

Galerie (175)

Zajímavosti (6)

  • Helena Bonham Carter nosila po celou dobu natáčení jen jednu botu, protože přesně tak slečnu Havisham popsal sám Dickens. (DivX)
  • Helena Bonham Carter, představitelka Miss Havisham, chtěla dotvořit vzhled své postavy tím, že by se jí na hlavě vyjímalo prázdné ptačí hnízdo. Režisér to ale nakonec zamítl. (ellegrey)
  • Dospělého Pipa hraje Jeremy Irvine, malého Pipa jeho mladší bratr Toby. (DivX)

Reklama

Reklama