Reklama

Reklama

Zločin

(seriál)
Trailer 1
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2011–2014), 33 h 47 min (Minutáž: 43–60 min)

Tvůrci:

Veena Sud

Hudba:

Frans Bak

Hrají:

Mireille Enos, Joel Kinnaman, Billy Campbell, Liam James, Michelle Forbes, Brent Sexton, Kristin Lehman, Eric Ladin, Jamie Anne Allman, Evan Bird (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(44)

Sarah čeká poslední den v práci. Stěhuje se i se synem za snoubencem. Je však povolána do parku, kde se našel dívčí svetr a kreditní karta. Vyjde najevo, že oblečení patří pohřešované dívce. Osobní život bude muset jít na chvíli stranou... (TV Prima)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (413)

Othello 

všechny recenze uživatele

Zatím po dvou sériích se jedná o detektivku s opravdu vynikající dvojicí vyšetřovatelů obklopených přetaženým scénářem o nijak zvlášť zajímavém případu zaplněným nezajímavými vedlejšími postavami, které hrají nepříliš dobří herci. Na seriálu jsou vidět velké produkční limity. Rámcově se zašťuťuje svým prostředím, upršeným Seattlem, ale tempo natáčení a finance zřejmě neumožnili příliš pobíhat po exteriérech, takže jsme neustále vražený do malých bytů, aut či prosklených kanceláří. Nemá to moc dobré maskéry, pokud se po nich chce například dodělávat na lidi tetování. Zápletka s volebním bojem je hrozně nezáživná a vedou ji fakt špatný herci. A obecně s těma všema postavama prostě trávíme fakt nesmyslnou haldu času a přitom fakt, krom záležitostí okolo případu, nemají příliš důvodů, proč by měly někoho držet u obrazovky několik dlouhých hodin. Před deseti lety mohlo jít o jednoho z avatarů tehdejšího vzestupu "quality TV" kvůli zaměření nejen na samotné vyšetřování, ale i všechny zúčastněné, především rodinu oběti a pozorovat tak dny po zločinu z mnoha úhlů. Navíc tím, že za seriálem i jednotlivými díly téměř vždy seděly ženy, sliboval seriál citlivější přístup k celé situaci. Což sice dodržel, ale režijně je bohužel pak uondaný, bez nápadů či nějakého výlučného znaku. Holder s Lyndenkou mě ale udržej i u dalších sérií ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál mě opravdu dostal. Dvě série se řeší jedna vražda a do poslední chvíle nevíte, kdo to udělal. Celou dobu máte jasného favorita, ale nakonec se mýlíte. A když už si myslíte, že je to úplně jasné, nakonec zjistíte, že není. Celé se to točí kolem záhadné vraždy 17-ti leté Rosie Larsen. Není totiž motiv. Holka je bezproblémová. Později zjistíte, že to není tak jednoduché. Sarah Linden společně se Stephenem Holderem tu vraždu vyšetřují. Holder je bývalý feťák a Linden se kvůli případu hroutí manželství. Má se totiž stěhovat ze Seattlu do L. A. K tomu jí ještě dělá problémy její pubertální syn. 1. série končí celkem otevřeně. Podezřelí se střídají jeden po druhém a vy pořád nevíte, kdo je vrah. Celé se to točí kolem indiánského kasina. Linden to taky nemá jednoduché. Šéf jí hází klacky pod nohy. Nakonec se to teda vyřeší. Ale skutečný vrah je ten, od koho byste to opravdu nečekali. Rosie je v celém seriálu pouze ve flashbacích a reálně je jí věnován jenom jeden díl. 3. série se točí kolem vražd mladých prostitutek. Opět to končí naprosto nečekaně a naši hrdinové si ušpiní ruce. Ve 4. sérii se postavy musí vyrovnat se svou vinou a řešit nový případ. Jde o vraždu na vojenské škole. Nakonec to skončilo docela nečekaně. Jak už to u tohohle seriálu bývá... Ale je to opravdu skvěle udělané. :) Holderovy hlášky jsou vážně super. "Zpomal, Kapitáne Ameriko." :D Po 4 sériích seriál končí. :( ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

po desiatich dieloch musim skonstatovat, ze daaavno ma ziaden serial takto nechytil. Od prveho momentu ste hodeni do vody a atmosfera na vas posepky prehovara: Plavaj! Plavaj! Neuveritelne charizmaticki herci, dusna atmoska toho snad najpochmurnejsieho mestecka Seattle, skvely pribeh a hlavne vynikajuca (hoci mozno obhrata) zapletka mi davaju za pravdu, ze tento serial rozhodne stoji za povsimnutie aj napriek tomu, ze tema je stokrat videna, ale to spracovanie... Mnam, mnam. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Bez debaty plný počet. Fascinácia týmto seriálom u mňa presiahla hranicu, ktorá oddeľuje bežné sledovanie na spôsob "chcem vedieť, čo bude ďalej" od pôžitku čisto zo sledovania. Brilantná emocionálna žmýkačka plná silných momentov, skvelý herci a hlavne vynikajúce spracovanie na základe pre fanúšikov zásadnej dánskej predlohy Forbrydelsen. Jeden diel=jeden deň, jeden prípad a množstvo pohľadov na jeho vývoj zo strany vyšetrovateľov a vyšetrovaných, príbuzných a známych obete či len ľudí, ktorých sa postup vyšetrovania týka. Jeden z najlepších súčasných kriminálnych seriálov. 1. a druhá sezóna: 100% Pilot 3. série: Tentoraz sa dostávame k prípadu, ktorý v minulosti už priviedol Lidenovú na pokraj psychického zrútenia. Vrah bol chytený a čaká v cele smrti, lenže zrazu sa nečakane vynorí ďalšia, veľmi podobná vražda prostitútky. Lindenová už je mimo službu, prípadu sa ujíma Holder (Kinnamanovi to v detektívnom kabáte fakt sekne) a začína si dokopy dávať súvislosti. Lenže chlap v cele smrti zasa nie je až taký nevinný... A k tomu je tu nezvestné dievča. Zatiaľ nadpriemerná kriminálka s výborným obsadením. Pilot: 80% Tretia sezóna: 90% ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně mrazivé, depresivní a atmosférické. Samozřejmě musím vypíchnout vynikající obsazení v čele Mireille Enos, která je zvláštním způsobem přitažlivá a severským šikulou Joelem Kinnamanem. Rozhodně odvážný (i když nutný) krok bylo pojmout třetí řadu trošku jinak a přestože jsem si nebyl jistý, jestli řešení jiného případu a absence politické linky, bude to pravé ořechové, tak po dechberoucí epizodě Six Minutes, která byla neuvěřitelně emotivní (ale ne sentimentální), mohu prohlásit, že i třetí série je trefou do černého. ()

Galerie (535)

Zajímavosti (9)

  • Herečka Mireille Enos na sebe prozradila, že před natáčením seriálu ten původní dánský z roku 2007 nikdy dřív neviděla. (Conspi)
  • Počas výsluchu na policajnej stanici je podozrivý Alexi vypočúvaný najskôr Holderom, potom Lindenovou. Počas rozhovoru s ňou nazve Holdera „Slim Shady" a teda prezývkou, ktorú používa raper Eminem. Tým naráža na detektívov štýl obliekania a vystupovanie, ktoré skutočne evokujú slávneho hudobníka. (SaraSoldier)
  • The Killing je založený na dánském seriálu Forbrydelsen (2007), tímto faktem se sami autoři netají. (iampatrik)

Související novinky

Robocop v Suicide Squad?

Robocop v Suicide Squad?

16.02.2015

Joel Kinnaman prorazil díky detektivnímu seriálu The Killing a loňský Robocop ho měl proměnit v novou hollywoodskou hvězdu. Nakonec to tak úplně nevyšlo, pětatřicetiletý Švéd ale rozhodně nehází… (více)

Drsný Preacher do party s Walking Dead

Drsný Preacher do party s Walking Dead

19.11.2013

Nekompromisní hrdina od „komiksového Tarantina“ Gartha Ennise už měl uzřít filmová plátna (zajímali se o něj taková jména jako Darren Aronofsky nebo Mendes) i televizní obrazovky (seriál z produkce… (více)

Mark Strong bude mocný i v televizi

Mark Strong bude mocný i v televizi

26.03.2013

Ještě nedávno jsme měli dojem, že se natáčí víc filmů s Markem Strongem než filmů bez Marka Stronga, ale nikdo si nestěžoval – v drtivé většině rolí byl skvělý a pokaždé jiný. Tak, a od léta si ho… (více)

Colin Farrell v dobách artušovských legend

Colin Farrell v dobách artušovských legend

16.03.2012

Je to docela překvapení. Studio Warner Bros. koncem loňského roku slibovalo nové pojetí artušovských příběhů v romanticko-dobrodružné fantasy Arthur and Lancelot. Titulní postavy si měli zahrát Kit… (více)

Reklama

Reklama