Reklama

Reklama

Zločin

(seriál)
Trailer 1
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2011–2014), 33 h 47 min (Minutáž: 43–60 min)

Tvůrci:

Veena Sud

Hudba:

Frans Bak

Hrají:

Mireille Enos, Joel Kinnaman, Billy Campbell, Liam James, Michelle Forbes, Brent Sexton, Kristin Lehman, Eric Ladin, Jamie Anne Allman, Evan Bird (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(44)

Sarah čeká poslední den v práci. Stěhuje se i se synem za snoubencem. Je však povolána do parku, kde se našel dívčí svetr a kreditní karta. Vyjde najevo, že oblečení patří pohřešované dívce. Osobní život bude muset jít na chvíli stranou... (TV Prima)

Recenze uživatele Frajer42 k tomuto seriálu (44)

Pohřešovaná (2011) (S01E01) 

No, že bych měl z pilota erekci se říct rozhodně nedá. Duo vyšetřovatelů je mi na první pohled krajně nesympatické, nicméně se tvůrcům docela dobře daří pracovat s atmosférou. Trošku na škodu je neustálá snaha kouskovat děj miliardou nezajímavých odboček. Zejména v politické lince se prozatím ani za mák neorientuji, a tudíž mě krajně nezajímá. Právě tímto politickým směrem směřoval můj první výstřel do tmy, kdy mi krajně podezřelý přišel buď Richmond, nebo jeho blonďatý retardovaný poskok. Předpokládám, že s příchodem dalších dílů začnu tradičně podezírat celý herecký ansámbl včetně samotných vyšetřovatelů. Prozatím prapodivná střídačka velmi dobrých pasáží s těmi těžce o hovně. [75 %] ()

Klec (2011) (S01E02) 

Opravdu hodně by mě překvapilo, kdyby ta nehezká zrzka skončila v druhém díle s prací na vyšetřování, takže naprosto nechápu, proč tvůrci s takovými píčovinami plýtvají stopáží. Právě v nešetrném zacházení se stopáží vidím zatím jediný zásadní problém celého seriálu. Seriál jasně ukázal, že když chce, tak umí vybudovat luxusní atmosféru a strhnout svým dějem. Bohužel, většinu stopáže nechce a je nehezky roztahaný a uměle přifouknutý spoustou nezajímavých píčovin, což je velká škoda. Ani herecké obsazení nemohu považovat za výběr z bobulí. [70 %] ()

El Diablo (2011) (S01E03) 

Spoilery! Tak i u třetího dílu zažívám stále ten stejný problém. Seriál obsahuje podařené pasáže, díky kterým má smysl jej sledovat, ale současně v něm najdete tunu nudných míst, kdy se můžete uzívat. Pořád ve skrytu duše doufám, že postupem času bude zívaček ubývat a dobrých pasáží přibývat, ale bohužel tomu doposud nic nenasvědčuje. Dobrou zprávou je, že v seriálu figuruje znásilnění. Sice jen od dvou školních retardů, kterým zřejmě ještě nevyrašily ani první chloupky v rozkroku, ale buďme rádi alespoň za to. Předpokládám, že feťačka Rosie byla samozřejmě do onoho večera čirou náhodou panna a hodná holka (jako všechny). Nesedí mi ani duo vyšetřovatelů ve složení mámy, která si odskočila od plotny a polofeťáka, který si odskočil ze školy. [68 %] ()

Tichá ozvěna (2011) (S01E04) 

Spoilery! Jako každý zdravě xenofobní moderní Západoevropan kráčející s dobou, trpím jemnými rasovými předsudky vůči podřadným rasám, takže bylo naprosto logické, že moje podezření na hlavního lajdáka získal negerský učitel. Jo, taky je zde jedna věc, ke které se nikdy nepřiznám, takže to napíšu jinak...kamarád hrál kdysi hru Life is Strange a průběh tohoto seriálu mu přišel velmi obdobný, jako ve zmíněné hře, kde byl také šíleným psychopatem učitel. A kdo se dobře dívá, tak si nemohl nevšimnou hromady indícií ukazujících právě na nedůvěryhodného negra, který všem poskytoval o zavražděné dívce informace v rozporu s informacemi ostatních (dívka jezdila do negerské čtvrti a jediný negr, kterého jsme doposud viděli je právě divný učitel), měl k ní podivný vztah, snažil se hodit vinu na někoho jiného a celkově se choval tak, jak se obvykle chová ve světě seriálů vrah. Trošku mě tvůrci svedli z mého podezření závěrem, kdy na černou temperu sami ukázali, což ve 4 dílu z 13 nebývá zvykem, pokud zde ovšem nehodlají použít metodu tzv. dvojitého blafáku. Jak už to v seriálech bývá, tak budeme postupně zjišťovat, že v městě nežije jediná postava, která by neměla temnou minulost, takže se bude tahat čas sváděním na falešné stopy. Takže černoušek a extrémně nesympatický a příšerně hrající Billy Cambell zůstávají doposud moji jediní podezřelí, přičemž nelze věřit ani té prohnané děvce, která se kolem něj motá a ani žárlivé kamarádce zesnulé, která je tuplovaný psychopat. Konečně epizoda, kde to zajímavé převážilo vatový zbytek. [75 %] ()

Učitel (2011) (S01E05) 

Spoilery! Moje podezření negříka zřejmě bere za své, když k němu momentálně vedou všechny stopy, tak začíná být krajně nepravděpodobné, že sehrál v rámci tohoto případu tu negativně klíčovou úlohy. Jeho barva kůže jej předurčuje ke kriminální dráze, ale zřejmě se podílel na jiném zločinu. Abych nemohl být nařčen ze zdravé xenofobie, tak jsem si našel náhradní podezřelé i v rámci silnější rasy - konkrétně mentálně retardovaného synátora ošklivé zrzavé vyšetřovatelky, manžela ošklivé zrzavé vyšetřovatelky a parťáka otce mrtvé dívky (v uvedeném pořadí). V rámci epizody jsem znovu narazil na stejný problém. Opravdu nevím, kolikrát to budu muset ještě napsat, než tvůrci pochopí, že mě pěkně sere, že bývá pravidelně dobrá polovina stopáže o hovně. Tentokrát to ovšem s těmi sračkami docela přepískli a já valnou většinu stopáže trpěl nudou. V některých pasážích předvádějí, že umí udělat dobrý seriál, tak proč do toho cpou tolik nezáživné omáčky? [50 %] ()

Co po tobě zbylo (2011) (S01E06) 

Na seriálu je velmi nepříjemné to, že zkrátka není úplná sračka. Jo, kdyby to byla sračka, tak si po 3 díle řeknete, že to balíte a jdete o seriál dál (však je z čeho vybírat). Jenomže tento seriál nabízí velmi zdařilé pasáže. Bohužel, stále se jedná pouze o pasáže obklopené kopou nezajímavých píčovin. Zejména se mi chce zvracet při pohledu na katastrofálního Billy Campbella, který by se měl z fleku začít ucházet o účinkování v Nebezpečných vztazích na Soukup TV, protože je to jediné místo, kde by se jeho křečovité herectví ztratilo. Jinak v rámci této epizody nemá člověk ani pořádně o čem psát, protože se znovu stalo absolutní hovno. Stále se řeší píčoviny jako "Odjede v 6. díle hlavní herečka do prdele?" - "velmi překvapivě" zase ne. Hlavně musíme vybrat krásné šatičky na pohřeb, aby to měla naše drahá mrtvá dceruška krásné.. Naprosto mi nevyhovuje nastavené tempo, které odpovídá tomu, když si dáte svíčkovou s 10 knedlama a pak si jdete zkusit zaběhnout sprint. [50 %] ()

Pomsta (2011) (S01E07) 

Spoilery! Aby si člověk užil zajímavý závěrečný cliffhanger, kde figuruje FBI a celkově na události velmi bohatých závěrečných 15 minut, tak zase a znovu musí absolvovat průlet hromadou nudných píčovin, jako jsou například: běh na letadlo, u kterého je (vzhledem k počtu dílů této série) nad slunce jasné, že ho, kurva nestihne, ubrečený manžílek a cliffhanger z minulého dílu, který snad ani nemusel být, když vyzněl do prázdna a především nechutnou intimní chvilku slizkého a krajně nesympatického Campbella. Bohužel, už mohu tento nastolený trend považovat za pravidlo. Prostě je nutné přečkat ve zdraví (zpravidla úvodních) 30 minut, abyste si ve zbytku stopáže užili s velkou slávou něco zajímavého. Je to kurevská škoda. Tento seriál by si zasloužil brutálně prostříhat a odplevelit od tuny debilního meteriálu. Očekávám, že v dalším dílu, předtím než se dozvíme, co tak zajímavého FBI hledali, tak uvidíme, kterak tlusťoch mezi pauzami v brečení učí své syny vařit polívku, jeho manželka nám ukáže další záchvat hysterie, zrzka nestihne další letadlo, v rámci soutěže o nejlepší matku roku vezme syna do kina na popkorn a s nastávajícím tolerantním manželem si znovu řeknou, jak hrozně se milují a že se těší, až se za týden (ne)uvidí. Je zcela patrné, že tento počin má na svědomí ženská. Žádný muž (s výjimkou buzerantů) by nebyl takhle šíleně nevěcný. [50 %] ()

Obstrukce (2011) (S01E08) 

Spoilery! Že bychom konečně začínali být svědky něčeho, čemu se říká tempo a spád? Co se týče debilních a nudných odboček, tak prozatím jedna z nejpřímočařejších epizod, kdy se dokonce děj kamsi dokázal pohnout. Také jsem rád, že se nám synáček začal vybarvovat a ukázal, co je za kurvu. Když mi pomalu vyloučili opičku, která jede nejspíš v něčem jiném, tak právě synáček je můj hlavní podezřelý. Na lavici podezřelých ovšem nově usedla k dalším i ségra hysterické matky od zavražděné, která má minimálně Munchausen Syndrome by Proxy. Jinak musím říct, že hru na vraha rozehráli tvůrci výborně. V roli vraha si umím momentálně představit asi 5 postav. [70 %] ()

Spodní proud (2011) (S01E09) 

Spoilery! Že by se nám seriál konečně rozjel? Kdyby byl každý díl takový, tak bych se vůbec nezlobil. Od prvních sekund se něco zajímavého děje a nudných ukecaných pasáží o hovně je velmi poskrovnu. Krásně temná epizoda obsahující zásadní dějový zvrat. Sice si myslím, že nebylo nutné natahovat linku s potenciálním vrahem učitelem na 5 dílů, když bylo jasné, že je zapletený do něčeho jiného v momentě, kdy na něj tvůrci ukázali, ale budiž. Vyústění nebylo vůbec zlé a divácky velmi atraktivní. Vyšetřování je tedy 4 díly před koncem prakticky na začátku. Zatím jednoznačně nejlepší epizoda. Dokonce i politické taškařice s nehercem v čele byly poprvé zajímavé, protože nehrál s negrama basket, nýbrž se konečně pořádně pletichařilo a něco se dělo. [80 %] ()

Dám ti vědět, až tam dorazím (2011) (S01E10) 

Konečně mám pocit, že sleduji luxusní krimi seriál namísto řešení rodinných nudných píčovin a sledování ubrečených dementů. Kompletní stopáž je ve skvělém tempu. Vina se přelévá z jednoho člověka na druhého a vyšetřování se točí na plné obrátky. Jedna stopa vede ke druhé. Zajímavé, kule rvoucí a stále máme ve vzduchu hned několik podezřelých, na které tvůrci klidně mohou ukázat. Krásná práce, chybí už pouze neposrat závěr. [88 %] ()

Pohřešovaný (2011) (S01E11) 

Tak vzhledem k tomu, že nezdárný "synáček" je od začátku hned po negrovi, na kterého tvůrci ukázali příliš brzy, můj druhý největší podezřelý, protože jinak dost dobře nechápu důvod jeho zařazení do tohoto seriálu, tak jsem si tuto odbočku od hlavní dějové linie dost užíval, protože jsem ji za odbočku ani nepovažoval. Tato epizoda se převážně točila kolem nahlédnutí do soukromí obou hlavních vyšetřovatelů a teď, když je člověk lépe poznal, jsou mi zase o něco sympatičtější. Takový hluboký nádech před finálem, které by dle hodnocení mělo být velkolepé. [80 %] ()

Orfeus (2011) (S01E12) 

Spoilery! Někdy se vyplácí věřit prvnímu dojmu. V rámci komentáře k prvnímu dílu jsem napsal: "Právě tímto politickým směrem směřoval můj první výstřel do tmy, kdy mi krajně podezřelý přišel buď Richmond, nebo jeho blonďatý retardovaný poskok." Tohoto podezřelého jsem však záhy zavrhl, protože mi přišlo skoro až scénáristicky debilní a odfláknuté, kdyby byl opravdu vrahem. A heleme se. Přes kopec falešných stop se s tím tvůrci nakonec nesrali a vypadá to, že vrahem je skutečně ta běsnící sexuální mašina, která si s hereckým talentem moc nepotykala. Ve výsledku tedy musím docela pochválit fintu tvůrců, kdy vrahem byl skutečně ten ze začátku nejvíce podezřelý - tedy pokud si pro nás ve finále nepřipraví nějaký šokující zvrat, což by nebylo poprvé. [80 %] ()

Sestup Orfeův (2011) (S01E13) 

Spoilery! Vzhledem k tomu, že předchozí epizoda skončila tak, že nám dokonale odhalila totožnost vraha, tak se zhmotnily mé obavy a závěrečný díl se soustředil na shromáždění tolik potřebných důkazů k usvědčení toho krajně nesympatického neherce, který, pevně doufám, skončil s prostřeleným ksichtem a nebude mi kazit další sérii. Takže to byla spíš taková zívačka a objíždění pump, než nějaký akční nářez. Tedy s výjimkou velmi zdařilé závěrečné 5minutovky, která byla tou nejlepší pozvánkou na další sérii. Tak nějak jsem si myslel, že 13 dílů je pro vyšetření tuctové vraždy dostatek a další série už se bude věnovat jinému tématu, ovšem nestačím zírat, že to nemusí být pravda. Pár věcí skončilo přeci jen nedořešených. [75 %] ()

Reflexe (2012) (S02E01) 

Jednu sérii máme za sebou a už už to vypadalo, že případ nabral zdárně svého konce a k tomu se zbavíme nejvíce nesympatické postavy dosavadního průběhu. S příchodem druhé série ovšem víme, že jsme znovu na úplném začátku a z nejotravnějšího nehrajícího Billyho Campbell se stala jeho nová ležící spící verze, která je ještě horší než ta předešlá. Jediná větší výtka tedy míří pouze k šílenému množství stopáže investovaného do zdravotního stavu této otravné postavy. Atmosféra nám od první série značně potemněla a začalo se ve velmi příjemném tempu. [75 %] ()

Můj šťastný den (2012) (S02E02) 

Na můj vytříbený vkus se nám do děje znovu nasralo příliš mnoho omáčky a stereotypu. V hlavní roli opět figuruje ten melancholický otrava, který vyměnil svůj dolní nenasytný pytlík za pytlík na hovna. Děj se nikam neposunul. Jen byl definitivně zbaven podezření ten, koho už nikdo dávno nepodezíral. Holderovi se spolupráce s plešárdem moc neosvědčila, tak těď hádám bude pár dílu brečet u dveří nepohledné zrzky. Doufám, že současný trend zvolnění nebude opanovávat několik následujících dílů. [69 %] ()

Paralyzovaný (2012) (S02E03) 

Musím změnit názor. Billy Campbell ležící spící je mi mnohem sympatičtější, než jeho verze hrající s negrama basketbal. Je velmi cítit, že jsme na začátku série, protože rozjezd je pozvolný a tempo roztahané. Přesto se celkem daří udržovat atmosféru a starat se o napětí. Vsuvečkou s tetování se vůbec nenechám rozházet, protože je mi v rámci třetího dílu jasné, že se znovu bude jednat o falešnou odbočku. Těžko odhadovat vraha, když to mají tvůrci momentálně rozehrané tak, že můžou ukázat na kohokoli a vymyslet si následně kolem něj jakoukoli pohádku. Momentálně má však dva adepty - vtíravou tetu a otce od bývalého sexuálního objektu Billyho Campbella, když mu ještě nádobíčko fungovalo. [75 %] ()

Ogi Jun (2012) (S02E04) 

Celkem uspávací epizoda na všech frontách. Kéž už by si to Richmond jednou provždy namířil mimo záběry kamer. Je neskutečně nudné a ubíjející sledovat jeho otravně napsanou a příšerně zahranou postavu, kterak řeší ještě větší a nudnější píčoviny než dříve - tedy to, jestli bude chodit. Na detektivní frontě se také celkem hovno dělo. Za celý díl se podařilo zjistit jméno potetovaného chudáčka sirotka, který by snad něco mohl vědět. Taková příprava půdy pro další díly - tedy minimálně v to doufám. [55 %] ()

Duchové minulosti (2012) (S02E05) 

Spoilery! Už jsem se chystal si pomalu postěžovat, že přestože má seriál předlohu na severu, tak zde chybí jakékoli komplikované rodinné vazby a chybí zde klíčové informace jako kdo kde kdy s kým tajně souložil a čí je to či ono dítě. Ejhle, už nám vstupují do hry duchové minulosti, které budou mít pravděpodobně zásadní vliv na rozuzlení případu, pokud seriál bude kráčet v severských tendencích a neodkloní se na svoji vlastní americkou stopu. Kromě řešení otázky "Kdo zabil kurvu Rosie?" tedy musím nově začít řešit i zapeklitější problém - tedy "Kdo obtěžkal její matku?" Nově do hry tedy vstupuje i varianta, že kurva Rosie kurva nebyla, nýbrž tato hodná slušná a počestná dívka pouze každý pátek navštěvovala v indiánském podniku člověka, který byl hlavním aktérem tohoto antikoncepčního selhání. Protože jsme na severu, tak do úvahy přichází i nějaká ta incestní zápletka. Určitě jeden z lepších a zajímavějších dílů. Snad jen toho mrzáka by mohlo být méně. Ukrutně mě nudí. [75 %] ()

Začátky (2012) (S02E06) 

Musím říct, že druhá série začala mít koule o poznání dříve než ta první. Vynikající díl plný napětí a zajímavých událostí s minimem nudných pasáží. V ději jsme sice moc neposkočili, ale oba hlavní detektivové se ocitají v život ohrožujícím nebezpečí, což by mohlo být zajímavé. Snad nebudou tvůrci moc otravovat s nudnou politickou kampaní a budou stopáž věnovat tomu podstatně zajímavějšímu. Krásně se přiostřuje a blýská se na temnější časy. [80 %] ()

Keylela (2012) (S02E07) 

Spoilery! Docela milá epizoda, ve které rudoši připomněli, že umí být taky pořádné kurvy. Jsem zvědavý, co se z toho všeho nakonec vyvrbí a jaká tajemství bude jejich podnik skýtat. Nuda zůstává pouze v Richmondově dějové lince, která tentokrát nezabrala příliš mnoho času. Tlusťoch konečně vyhostil z domu tu vtěrku, která je v současnosti na samém vrcholu mé pyramidy podezřelých. Na ostatních frontách se opravdu velmi sympaticky přiostřuje a vypadá to, že se určitě je na co těšit. [80 %] ()

Související novinky

Robocop v Suicide Squad?

Robocop v Suicide Squad?

16.02.2015

Joel Kinnaman prorazil díky detektivnímu seriálu The Killing a loňský Robocop ho měl proměnit v novou hollywoodskou hvězdu. Nakonec to tak úplně nevyšlo, pětatřicetiletý Švéd ale rozhodně nehází… (více)

Drsný Preacher do party s Walking Dead

Drsný Preacher do party s Walking Dead

19.11.2013

Nekompromisní hrdina od „komiksového Tarantina“ Gartha Ennise už měl uzřít filmová plátna (zajímali se o něj taková jména jako Darren Aronofsky nebo Mendes) i televizní obrazovky (seriál z produkce… (více)

Mark Strong bude mocný i v televizi

Mark Strong bude mocný i v televizi

26.03.2013

Ještě nedávno jsme měli dojem, že se natáčí víc filmů s Markem Strongem než filmů bez Marka Stronga, ale nikdo si nestěžoval – v drtivé většině rolí byl skvělý a pokaždé jiný. Tak, a od léta si ho… (více)

Colin Farrell v dobách artušovských legend

Colin Farrell v dobách artušovských legend

16.03.2012

Je to docela překvapení. Studio Warner Bros. koncem loňského roku slibovalo nové pojetí artušovských příběhů v romanticko-dobrodružné fantasy Arthur and Lancelot. Titulní postavy si měli zahrát Kit… (více)

Reklama

Reklama