Reklama

Reklama

Piráti!

  • Velká Británie The Pirates! In an Adventure with Scientists! (více)
Trailer 2

Film ukazuje události, které se přihodí bandě bodrých smolařských pirátů, když křižují sedm moří v dobrodružství hodném barona Prášila. Tato komedie začíná, když Pirát kapitán se svou posádkou vytáhne do bitvy proti svému soupeři Černému Bellamymu, aby získal kýženou cenu „Pirát roku“. Jejich cesta vede z Karibiku až do viktoriánského Londýna, kde se setkají s všemocným nepřítelem, který je odhodlán vymazat piráty z povrchu zemského jednou provždy. Piráti zjišťují, že jejich pátrání je vítězství dobrosrdečného optimismu nad nudným násilím zdravého rozumu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (284)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Závěr to naštěstí zachránil aspoň na tři hvězdy, ale jinak je to rozhodně nejslabší aardmanovka. Já se zhlédnutí tohohle animáku vždycky vyhýbal už jen kvůli dementnímu českému i originálnímu názvu a také kvůli tomu, že mě filmy o pirátech nikdy zrovna nebavily a ani nelákaly, ale až teprve nedávno jsem se tomu rozhodl dát šanci právě kvůli tomu, že je to Aardman. Nevím, proč mě to nenapadlo dřív, na základě té animace, ale holt se stalo. A musel jsem se to dozvědět z učebnice. Z učebnice! Ale nechme to být, tak jako tak jsem tenhle rest už dohnal a i když moje očekávání nakonec byla větší, než kdysi, nakonec si říkám, že zlatý Pračlověk oproti tomu... Příběh je tu slabý, postavy docela nezajímavé a co je nejhorší, tak je tu málo kreativity i humoru. A přitom spojení neúspěšné pirátské posádky s putováním Charlese Darwina slibovalo tolik! Ale svůj potenciál to bohužel stihlo naplnit až v posledních 20 minutách, což naštěstí není úplně pozdě, ale slabý zbytek filmu to rozhodně moc nezachrání. Slabé 3* ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Vynikající animák, kterým Aardmani potvrzují, že dokáží vyplodit zábavný a přitom těžce inteligentní film pro celou rodinu, u něhož se pobaví úplně všichni. Moc mě bavily všechny obrazové fórky, které byly neuvěřitelně invenční a roztomilé. Ono vůbec v každém záběru je tolik nápadů, že by někteří kolegové mohli závidět. Po celou hodinku a půl jsem se ani chvíli nenudil a nechal se unášet tím, co tvůrci vymýšlejí a vyloženě jsem si liboval v jednoduché, byť dost zábavné zápletce, která si dělá legraci nejen z pirátských filmů. Příjemně mě potěšil i český dabing, který se velmi povedl a hlavně používá v drtivé většině neoposlouchané hlasy a je na něm vidět, že dabéři se mu věnovali a ne jen suše odříkali. Opravdu velmi příjemný filmek. Nebýt horší animace, která nezapře plastelínovou minulost společnosti a není vůbec dokonalá, nebylo by vlastně co vytýkat. Všechno se ale bohatě vynahrazuje úchvatným příběhem. 90% ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Pekná a príjemná rozprávka - no a to filmy o pirátoch vôbec nemám rád. Ale tento ich nezobrazoval ako hrdinov, ale skôr ako nejakých "stroskotancov", ktorí mali od tých typických pirátov dosť ďaleko. Takže celkom dobre podaný príbeh, aj keď to zakomponovanie konkrétnych historických osobností vyznelo tak trochu neúctivo podľa mňa. Ale inak fajn, dokonca miestami aj celkom zábavné a tá odysea za vidinou slávy mala napokon aj celkom dobrý spád. Takže keď sa to tak vezme vcelku nadpriemerný film, no nikdy som nebol fanúšikom tejto plastelinovej animácie, ktorá výrazne ukrojila z toho celkového pozitívneho dojmu. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Napriek určitej šablónovitosti a záverečnej strate odvahy tvorcov, ide o jedno veľké prekvapenie. A to som si myslel, že pirátska tématika je už zase na pár rokov vyčerpaná... Pekne šialené a svižné, občas vynikajúco vtipné. Keby sa trochu viac pohrali s klasickým záverečným klišé (pridaním trochou viac sebeckosti), bola by to fakt pecka... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NA PIRÁTSTVÍ NENÍ NEJLEPŠÍ DRANCOVÁNÍ ANI ŠAVLE. ANI GROG NEBO KURDĚJE. ANI POLONAHÉ MOŘSKÉ PANNY. TO NEJLEPŠÍ NA PIRÁTECH JE...“…. /// Tak to prostě je. Někomu se líbí rabování, někomu šavle a někdo si zase lebedí v exotickejch nemocích. Já si libuju v tý spoustě situačních fórků pro malý i velký, bavěj mě frky v dialozích a líbí se mi animace. A tak přemejšlím, jestli zjištění, že je tohle srdcervoucí dobrodružství HLAVNĚ pro děcka (to je kurva překvapení milé děti! ) může ovlivnit (moje) hodnocení. Může, ale nedám se! A tak dávám týhle prosolený hrozbě oceánů co proto! (i díky závěrečnejm titulkám) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Gideon Defoe a jeho komediální knižní série ,,The Pirates!“ šla mimo mně. 2.) Chystám se na soutěž ,,Pirát roku“ (tak bacha na OSU!). 3.) Hledám holku, která by mě měla ráda kvůli Blbounovi. 4.) Thx za titule ,,keskinen“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR **** AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Charles Darwin byl ve skutečnosti členem společnosti Gourmet or Glutton, ve které se mimo jiné pojídala neobvyklá zvířata, jako sovy a papoušci. (HellFire)
  • Na natáčení se podílelo kolem 300 osob, mezi kterými bylo na 33 animátorů a 41 fotografů ve 4 studiích. (Thomas05)
  • Během produkce filmu se pracovalo i na 40 scénách současně. (Brousitch)

Související novinky

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama