Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lékař záchranky František se odstěhuje od své ženy Bohuny ke své nové lásce Heleně. Ta má za sebou několik let trvající manželství s úspěšným spisovatelem Karlem. V něm však díky manželovým záletům nebyla nikterak šťastná. Zdá se, že Františka i Helenu čekají konečně poklidné dny a budou moci teď, na prahu padesátky, konečně prožít svou spokojenou lásku. Jejich nadšení však nesdílejí jejich minulí partneři. Karel i Bohuna si totiž uvědomují, že jim jejich bývalí manželé začínají chybět. A tak se oba, každý způsobem sobě vlastním, snaží vztah milenců rozbít. Když už toho má František dost, opatří pro sebe a Helenu zájezd do Maroka. Je přesvědčen, že zde prožije pěknou dovolenou po boku své milované. Jenže v Maroku se jim ztratí kufry i s penězi a doklady a každého z nich nenapadne nic lepšího než zavolat svému minulému partnerovi o pomoc. Výsledkem je to, že na cestu za nimi se vydává nejen Karel, ale i Bohuna. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (461)

Kimon 

všechny recenze uživatele

Lehoučká humorná oddechovka, hodna určitě více než té jedné ubohé hvězdičky. Já se docela slušně bavil paní Evo Holubová, Oldřichu Kaisere a mnozí další. Jen si neodpustím poznámku na adresu hereckého Mistra pana Bartošky. Myslíte Mistře, že nedostatek schopností opravdu humorně zvládnout humorné scénky lze nahrazovat vulgárními slovy? Nevymlouvejte se prosím na scénář. Roli jste nemusel přijímat nebo jste mohl dosáhnout jistých změn v textech. A slétněte prosím z těch vulgárně decentních a uhlazených hladin vašeho hereckého nebe, ... přibližte se více normálnímu světu. Vulgarita není normální! Je zarážející, jak v dnešní době mnozí již velmi populární a známí herci si dovolují ve svých filmových rolích slovně se vyjadřovat poněkud nevkusně. Chtějí tím snad dávat vzor mladým lidem, kteří vše rádi a ochotně přebírají? Pánové, Bartoško, Polívko, Postránecký a mnozí další, zamyslete se a neprzněte mluvu mladých lidí. Uvědomte si, že jste jim vzorem. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Snaha kanálového humoru byť bližšie vzťahovej realite zatľapkaná nepríliš vkusnou prehliadkou fungovania rôznych produktov. Alebo inak: niečo ako trochu intelektuálnejší, galantnejší, menej hrubozrnnejší a trošilinku viac príbehovejší Troškov Kameňák. Z 37 platiacich divákov sme boli desiati muži a dvadsaťsedem žien. Traja diváci (dve ženy, jeden muž) odišli počas predstavenia, väčšina sa dobre bavila, zopár zostávajúcich sa občas uchechtlo alebo s výrazom mierneho znechutenia dopozeralo do konca. Vekový priemer: odhadom 39. ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Poledňáková prakticky kopíruje patent jedničky, primitívne líčenie vzťahov a rádoby z nej vyplývajúcej cynickej poetičnosti je predobrazená opäť raz na nízkej, až dementnej intelektuálnej úrovni. Lenže ak tento patent funguje a diváci do toho kina prídu a na tých mdlých televíznych obrazovkách to neprepínajú, nad čím treba tak horekovať? Ale ak sa ma niekto spýta, prečo tak rešpektovaní herci ako Magálová a spol. s týmto participujú, inak ako o peniazoch ten zmyslový problém podstaty nevidím. Či ma chce niekto presvedčiť, že vážené "osobnosti" zo seba vydávajú dušu, baví ich natáčanie a uvedomujú si dôsledky takejto spolupráce v kontradikcii zušľachtilého remesla, ktorému tak kedysi odovzdali svoje ja? Nech každý sám posúdi. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Řekl jsem si, že se jednou podívám na film tak, jak ho vidí "obyčejný Čech" - tedy v televizi. Samozřejmě jsem tomu nevydržel věnovat pozornost. Reklamní pauzy byly v podstatě milým vysvobozením, protože reklamy na prací prášky a upoutávky na dvacátou osmou letošní reprízu Purpurových řek byly o několik řádů zábavnější než oslizlý produkt Marie Poledňákové. K tomu filmu ani není co říct. Jen že prostě "ne". ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Libas jako dabel rozhodne nema na najlepsie Polednakovej film S tebou me bavi svet, o tom bez diskusie. A ako letna oddychovka, ked si chce clovek odpocinut od nejakych drsnych kecov /Crank 2, Gamer, dementne seagalovky/ je to vhodny film. Velke plus je to, ze po tazkom dni som nemusel uvazovat a premyslat, len som sa nechal unasat prudom a hereckymi obstojnymi vykonmi Kaisera a Holubovej /Pasti, pasti, pasticky od pani Chytilovej/. A vyborne film padne hlavne po tazkej namahavej praci -- behu. Co sa tyka pani Polednakovej, zda sa mi az prilis rozputana nenavist proti nej, a tato pani si az tolko nenavisti podla mna nezasluzi. Jo, jasne, za normalizacie bola protezovana sudruhmi - to ako bez debaty. Ale ta nenavist je mi proti srsti. A osobne Polednakovu stale mozem. 69 % ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • Nejen ve filmu se nestíhaly dopravní prostředky. Tereza Kostková s Evou Holubovou málem zmeškaly letadlo v Madridu. Na stejném letišti se zatoulal při návratu i jeden z členů filmového štábu a dorazil do Prahy až za dva dny. (Robbi)
  • Postava Alžběty se ve filmu fyzicky neobjevuje, jelikož v době natáčení už na tom nebyla Jaroslava Adamová, která ji ztvárnila v předchozím filmu, zdravotně dobře. (funhouse)
  • V době, kdy měli být v Maroku filmařské práce už v plném proudu, vybuchla na náměstí bomba, která smetla restauraci s kavárnou, kde ještě předtím při prvních obhlídkách míst k natáčení Poledňáková se svým štábem obědvala. (SONY_)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

Reklama

Reklama