Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lékař záchranky František se odstěhuje od své ženy Bohuny ke své nové lásce Heleně. Ta má za sebou několik let trvající manželství s úspěšným spisovatelem Karlem. V něm však díky manželovým záletům nebyla nikterak šťastná. Zdá se, že Františka i Helenu čekají konečně poklidné dny a budou moci teď, na prahu padesátky, konečně prožít svou spokojenou lásku. Jejich nadšení však nesdílejí jejich minulí partneři. Karel i Bohuna si totiž uvědomují, že jim jejich bývalí manželé začínají chybět. A tak se oba, každý způsobem sobě vlastním, snaží vztah milenců rozbít. Když už toho má František dost, opatří pro sebe a Helenu zájezd do Maroka. Je přesvědčen, že zde prožije pěknou dovolenou po boku své milované. Jenže v Maroku se jim ztratí kufry i s penězi a doklady a každého z nich nenapadne nic lepšího než zavolat svému minulému partnerovi o pomoc. Výsledkem je to, že na cestu za nimi se vydává nejen Karel, ale i Bohuna. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (461)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Co se týče novodobých českých filmů, tak jsem hodně skeptický divák a do kina by mě na něco podobného nepřitáhli ani párem hovězího dobytka. Do dnešního dne jsem si myslela, že mě paní Marie Poledňáková nemůže už ničím překvapit. Líbáš jako ďábel byla konečně! komedie na úrovni, u které jsem vydržela s užaslým úsměvem na rtech po celou dobu. Jiří Bartoška hrál chlápka, jenž měl všechno v paži, byl neustále nad věcí a dostával mě svýma vtipnýma hláškama do artrotických kolen. Skoro bych řekla, že v tom byl velký kus improvizace a pokud ne, tak klobouk dolů před vymazleným scénářem! "Kde to jsme? Řek bych, že v prdeli". Překvapil i Olda Kaiser jemuž v poušti unesli exženu, Evu Holubovou. Unesli autobus plný lidí, kdy postupně všechny propustili jen krasavici Evču si nechali a chtěli za ní výkupné. Ježiši jak já se nasmála tomu, když únosce deptala svou neustále dobrou náladou, snahou gruntovat pouštní stany a svými pokusy o útěk na velbloudu. Opravdu vynikající, akční komedie, plná netrapných humorných situací a ironických poznámek. Poledňáková se v tomto případě teda pochlapila! ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

A já furt, že jsem takovej neklidnej, můj život byl totiž do shlédnutí tohodle filmu neplnohodnotný! Jak jsem jen mohl téměř půl století žít a přežít bez Jacobs a Sodastreamu!!!!!! Hanba mě fackuje, musím to hned napravit a hned si to všecko nakoupit, pak můj život už bude mít ten správný smysl.... A tak asi tak nějak o tom byl tenhle scénárististicky znásilněnej film.... PP v ještě blbější podobě než je v seriálech a zoufalý pokus vylákat do kin lidi a pěkně je zkasírovat.... Zlatej Horst nebo Přéma..... Z druhé strany - sarkasmus Jiřího Bartošky mně dostává a Oldřich Kaiser má taky silné chvilky..... A tak hlavně aby za tu Bohunku nechtěli celý tryskáč.... :-) ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Libas jako dabel rozhodne nema na najlepsie Polednakovej film S tebou me bavi svet, o tom bez diskusie. A ako letna oddychovka, ked si chce clovek odpocinut od nejakych drsnych kecov /Crank 2, Gamer, dementne seagalovky/ je to vhodny film. Velke plus je to, ze po tazkom dni som nemusel uvazovat a premyslat, len som sa nechal unasat prudom a hereckymi obstojnymi vykonmi Kaisera a Holubovej /Pasti, pasti, pasticky od pani Chytilovej/. A vyborne film padne hlavne po tazkej namahavej praci -- behu. Co sa tyka pani Polednakovej, zda sa mi az prilis rozputana nenavist proti nej, a tato pani si az tolko nenavisti podla mna nezasluzi. Jo, jasne, za normalizacie bola protezovana sudruhmi - to ako bez debaty. Ale ta nenavist je mi proti srsti. A osobne Polednakovu stale mozem. 69 % ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Mno, takže co jsme se dozvěděli, pokud už jsme to dávno nevěděli nebo nečetli v bulváru. Olda Kaiser vypadá po odvykačce svěže, Bartošku furt baví golf, Magálová slovenský akcent nikdy skrýt nedokáže, Kostková má po porodu velký balóny, Holubová stále příšerně přehrává. A Poledňáková už dávno neumí točit vtipné komedie. Je to ovšem o úroveň vstřebatelnější než nesnesitelná jednička a nemá to tak nechutné a iritující ideologické podhoubí jako Muži v naději. [Kino] ()

cariada 

všechny recenze uživatele

V kině jsem se na tom docela dobře bavil stejně tak plné kino (byla akce na vlezné). Co se dějě týká, je to hodně přitažené za vlasy, ale jako komedie, se to nechá. Kdo vyniká je hlavně Holubová, ale i ostatní se snaží. V dnešní slabé produkci dobrých komedií, je třeba si vážit každé podobné příležitosti. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • Ve scéně, kdy se Kristýna (Nela Boudová) chystá odjet autem, odemyká jej dálkovým ovládáním. Hned na to však odemyká znovu ještě klíčem. (WillyMarks)
  • V době, kdy měli být v Maroku filmařské práce už v plném proudu, vybuchla na náměstí bomba, která smetla restauraci s kavárnou, kde ještě předtím při prvních obhlídkách míst k natáčení Poledňáková se svým štábem obědvala. (SONY_)
  • Nejen ve filmu se nestíhaly dopravní prostředky. Tereza Kostková s Evou Holubovou málem zmeškaly letadlo v Madridu. Na stejném letišti se zatoulal při návratu i jeden z členů filmového štábu a dorazil do Prahy až za dva dny. (Robbi)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

Reklama

Reklama