Reklama

Reklama

Scream

(seriál)
  • USA Scream: The TV Series (více)
Trailer 2
Horor / Mysteriózní / Thriller / Drama
USA, (2015–2019), 20 h 56 min (Minutáž: 39–81 min)

Hrají:

Willa Fitzgerald, Bex Taylor-Klaus, Carlson Young, John Karna, Connor Weil, Bobby Campo, Amadeus Serafini, Tracy Middendorf, Jason Wiles, Bryan Batt (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Nafoukaná středoškolačka Nina byla brutálně zavražděna. Její milenec se pohřešuje a panika se pomalu začíná šířit celým městem. Spolužáci Niny se musí vyrovnat jak s její smrtí, tak i s faktem, že se po městě nejspíš potuluje vrah, který může kdykoliv znovu udeřit. Navíc se začínají otevírat staré rány, které 20 let vyhnívaly a nyní začínají být smrtelně nebezpečné. Má Niny vražda něco společného s dávným zabitím sériového vraha? To se dozvíte z 10 dílů seriálu od stanice MTV, který se nechal inspirovat úspěšnou řadou hororových filmů s názvem Scream. (geklon)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (144)

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Originální seriál o zabijákovi s kudlou ze středoškolského prostředí, kde nechybí jak akce, dobré efekty, příjemné herecké obsazení tak ani dobrá hudba. Člověk by čekal, že se tento snímek bude opičit po už dávno známem filmu "Scream", ale jakmile si ho pustíte, tak naopak zjistíte, že to nemá s tímto filmem vůbec nic společného. Za mě mu dávám 80%, protože i přesto, že to není žádný průlom, rozhodně nenudí. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Pilot: Vlastně docela překvapení. Sice pořád nechápu snahu vyšlapat si úplně novou cestu s pomocí nové mytologie a nové masky, kdy to místy působí jakoby se tvůrci snažili navázat spíš na Pátek 13 a šikanováním hlavní hrdinky zas na Halloween, než na sérii Vřískot. Ale v závěru se slibují poměrně velké a zajímavé věci. Tak schválně. Update: Je vidět, že za tímhle dílkem nestojí scénárista formátu Kevina Williamsona. Tvůrci mají žánr v malíku tak nějak napůl a stejně tak šlape i celý seriál. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Screamu jsem se od začátku bál, naneštěstí zbytečně. Pro mě je to daleko zábavnější než třeba Walking dead, či jiné hororové seriály. Dvě věci mě ale nasraly, film by se vlastně nemusel jmenovat Scream kdyby to neprodukoval Wes Craven(RIP vaší památce Mistře), a kdyby tu byla maska ze vřískotu, ano slavná maska se tu neobjevý, místo ní je tu méně strašidelná. Vražd je celkem dost málo ale jsou celkem pěkné(hlavně šerif měl parádní smrt). Postavy byly celkem dobré a hlavně Audrey byla parádní a finální twist byl celkem solidní. Scream je dobrý seriál a těším se na další sezónu v roce 2016. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Na MTV se křičí! Křičí se hororovou hrůzou, křičí se nadšením z toho, že se vrátil hororový fenomén "Vřískot". Sice už jen v seriálové podobě, ale přesto je zpět. Nový koncept, nová maska, je toho jen poskrovnu, co má seriál společného s původní tetralogií. Snad kromě tvůrců - NIC, jak jsem tak zjistil při bedlivém sledování pilotního dílu. Pilot se postaral o nějaké to vzrušení, zklamání a navnadění na další díly. Zklamání přišlo z masky. Původní Ghostface nahradil jakýsi plagiát masek druhořadých horůrků z osmdesátých let. Nic děsivého na této masce neshledávám. Druhé zklamání přišlo z toho, že větší prostor dostala jistá lesbička (strašně ošklivá), jejíž video, ve kterém se vášnivě na parkovišti líbá s jinou dívkou, kdosi tajně natočil a postnul na net. Do třetice všech menších zklamání je nízký počet vražd. Když nepočítám nějakou tu vraždu z minulosti, tak v současnosti exla jen Bella Thorne a její nápadník, s níž si užijeme hodně žhavých i hustých předtitulkových osm minut. Úvod nemá chybu! Poté následuje seznámení se s novými postavami. A že je v Lakewood zalidněno! Ze staré gardy nikoho nehledejte, ani cameo není nikomu z původní sestavy věnováno. Příběh rozplétá záhadu kolem úmrtí jistého Brandona Jamese, mladíka se znetvořeným ksichtem, který byl svého času, před dvaceti lety, posedlý středoškolačkou Daisy, které poslal dárek. Ta, jak ho uviděla, lekla se a prchla. Chudák kluk si to vzal nějak osobně a co hůř, místní na něj uspořádali hon a u jezera do něj pustili trochu olova. Na kluka se dávno zapomnělo, i na celou tu hrůzu s ním spojenou, jenže minulost je kurva a jistá koronerka najde jednoho hodně blbého večera u dveří svého domu jeden ne zrovna moc obvyklý dáreček v krabici. Později vyjde najevo, že ta obrýlená koronerka je onou Daisy, A to není všechno. Její dcera a parta středoškoláků kolem ní se postupně ocitá ve smrtelném ohrožení života, když se maskovaný zabiják rafinovaně a mílovými kroky přibližuje ke svým vyhlídnutým obětem. Maskovaného zabijáka bylo zatím pomálu. Celý příběh se teprve rozjíždí a poměrně zdárně. Když budou další vraždy tak dobře krvavě p(r)ovedené, a já jsem přesvědčený, že ano, bude to skvělé pokoukáníčko. Hororovým nadšencům krmi chystají esa, jako jsou bratři Weinstenovi, tátové původní série Wes Craven a Kevin Williamson, ale také nadějná trojka nových scenáristů na čele s konzultantem Johnem Shibanem. Zabít hned na začátku slečnu s vysoustruhovanou postavou, už tolik nemrzí, když je dál z čeho vybírat. V popředí stojí Willa Fitzgerald, o sexy divácký komfort se bude starat sexice Carlson Young a i další. To byla řeč o těch méně známých hereckých akvizicích. Z těch známějších se představí Bobby Campo v roli středoškolského profesora nebo dnes už málem zapomenutý Jason Wiles v roli šerifa. Určitě si toho tvůrci na diváky připravili dostatek. Proto je moje hodnocení nutné brát za velmi předběžné. A hybaj učit anglinu, české titulky nejsou a nebudou. 90% ()

cocrHeLL 

všechny recenze uživatele

Co k tomu dodat... zpočátku to vypadalo velmi slibně, ale následně to přišlo - prostředí americké střední školy, žvásty o ničem (ještě jednou uslyším "I will protect her", "I need to protect her", "Because I have to protect you", tak mi pukne poslední mozková buňka, která mi zbyla z druhé serie), malicherné problémy puberťáků, hudba snad vyhrabaná z top10 young adult music chart 2015–2018, atmosféra dobrá pouze když puboši drželi hubu a nehrála hudba... vůbec netuším, jak je možné, že jsem se takhle sebetrýznil celé 2 série. Nejspíš jsem měl potřebu získat inspiraci pro nějaké sebevražedné litanie. Upřímně, byla tady tendence dát tomu malinko vyšší hodnocení na základě některých scén, ale velmi rychle jsem se rozmyslel, protože veškerý koncept by se vešel do dvou hodin kvalitního mordu. Aby to mohlo mít kvalitní seriálovou podobu, ten koncept by musel být mnohem rozsáhlejší a bylo by nutné nevkládat jej jen do posledních minut dílů a zbytek lepit sračkama, jako zbytečné nahánění, romantika, bubáci ve snu, ... Suma sumárum, první série jakž takž působila ještě v pořádku, ale v druhé sérii už toho bylo přespříliš - pod váhou času stráveném u seriálu byly otravné postavy otravnější, mizivá atmosféra mizivější, young adult music infantilnější, puberťáské romantischen problemen častější a všichni, co se museli "protectovat", se "protectovali" ještě usilovněji. ()

Galerie (246)

Zajímavosti (27)

  • V 7. dílu 1. série "In the Trenches" má Noah (John Karna) na sobě tričko s potiskem Free Audrey. Tričko je velice podobné s potiskem Free Savchenko. Jednalo se o tričko na podporu a osvobození Savchenkové, ukrajinské letkyně zajaté během války na Ukrajině, kdy kauza Savchenková ve světě před odvysíláním epizody eskalovala. (Sweepy)
  • V deviatej epizóde sa Noah (John Karna) na večierku vyjadrí, že si chcel obliecť kostým Babadooka. Babadook je strašidelná postava z austrálskeho hororu, ktorý vznikol len rok pred natáčaním tohto seriálu. (Marceloo)
  • Když najde Manny (Giullian Yao Gioiello) opuštěné auto na kukuřičném poli, tak přiběhne k levé straně auta. V dalším záběru je ale na druhé straně u otevřených dveří. (Duoscop)

Související novinky

Wes Craven (1939-2015)

Wes Craven (1939-2015)

31.08.2015

Ve věku 76 let nás včera opustila hororová legenda Wes Craven. Slavný režisér podlehl rakovině, která ho trápila mnoho měsíců, přesto mu ale nezabránila v tom, aby se věnoval svému milovanému žánru.… (více)

Sin City jako televizní seriál?

Sin City jako televizní seriál?

03.12.2013

Televize je na vzestupu a v mnoha ohledech šlape na paty filmovému průmyslu. Uvědomilo si to už několik velkých hollywoodských společností. Další z nich je The Weinstein Company. Bratři Bob a Harvey… (více)

Reklama

Reklama