Reklama

Reklama

Scenárista Marty (Colin Farrell) se zoufale snaží dokončit svůj nejnovější scénář, ale chybí mu inspirace. Tu se rozhodne hledat u svých dvou kamarádů: poněkud výstředního a většinou neza-městnaného herce Billyho (Sam Rockwell) a silně nábožensky založeného Hanse (Christopher Walken), který má za sebou poměrně působivou kriminální minulost. Tihle dva se příležitostně živí krádežemi psů, které po vypsání odměny vrací jejich zazobaným páníčkům. Proti tomuhle výnosnému byznysu má velké výhrady Billyho okouzlující přítelkyně Angela (Olga Kurylenko). Její obavy se mají brzy potvrdit…
Naštěstí Billy a Hans právě jednoho čtyřnohého mazlíčka unesli. Ovšem naneštěstí tenhle pes patří psychopatickému gangsterovi Charliemu (Woody Harrelson), který svého malého psíka nade vše zbožňuje. Charlie je nepředvídatelný, extrémně násilnický a rozhodně nemá potíže zabít každého, kdo má se zmizením jeho psa cokoliv společného. Vypadá to, že Marty bude mít o nadměrné množství inspirace postaráno. Ale dokáže s šíleným Charliem v patách zůstat naživu tak dlouho, aby scénář dokončil? (Bioscop)

(více)

Videa (30)

Trailer 3

Recenze (978)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Trošku slabší tempo, ale postupně se vše zlepší. Příběh je originální a velmi zajímavý, k tomu nechybí špetka humoru. Colin Farrel v roli scénáristy neměl chybu a k tomu psychopat Sam Rockwell, který roli zahrál velmi kvalitně. Ostatní vedlejší role seděli také, takže s hereckými výkony nebyl žádný problém. Nebýt tedy utahanějšího děje, tak se není o čem bavit.. 8/10 = 83% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hlavní voříšek filmu je originalita, ta se musí každopadně ocenit. Některé scény byly hodně smíchové a třeba záverečná odvyprávěná přestřelka na hřbitově by sama o sobě byla na pět hvězd. Ovšem podle mýho se tvůrci tak moc soustředili na originalitu až filmu chybí taková ta lapačka koulí co chytne a po celou stopáž nepustí. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Bruggy byly magičtější, atmosféričtější, celistvější, ale já mám pro tyhle úletový meta bizárky prostě slabost. Brutalita, černočerný humor, psychopat kam se podíváš a neustálá sebereflexe prostřednictvím postavy scenáristy Martyho (výborný Farrell, kterému budiž odpuštěna letošní zbytečnost Total Recall) a jeho scénáře k Sedmi Psychopatům. Jo, hlavní postava filmu píše scénář k filmu, ve kterém vystupuje. Čímž je řečené úplně všechno. Na jednu stranu je to tak trošku krytí si vlastních zad (v takovém filmu se může stát jakákoli pitomost, všechno se dá okecat). Na druhou stranu je to příležitost utrhnout se scenáristicky ze řetězu a vyblbnout se. Napsat a natočit nápaditou, originální srandu. Což se do velké míry podařilo. McDonagh je borec. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Jednoho (tady spíš každého jednoho) při námětu i při sledování Sedmi psychopatů napadne jméno Quentina Tarantina, ovšem ten se za prvé nikomu nevysmívá a za druhé jeho dialogy i postupně budované scény jsou navzdory povrchní podobnosti vystavěné jinak než McDonaghovy. McDonagh je i přes neotesanost svých postav evropský intelektuál, který viděl spousty filmů (to Tarantino taky), přečetl kvanta divadelních her, přelouskal moře knih a očividně prošel klasickým vzděláním, což dává jeho postavám v Sedmi psychopatech punc jakési paradoxnosti. Jsou to drsní gangsteři, nelítostní zabijáci, protřelí podvodníčci, ale zároveň v jejich vyjadřování poznáváte vzorce uvažování humanitních vysokoškolských studentů při zuřivých debatách nad pivem či panákem v ranních hodinách. A na jisté paradoxnosti, pohybu na hranici čistého experimentu a sofistikované pocty, chytrého a banálního Sedm psychopatů staví (soudě dle nelichotivých místních hodnocení) mnohem více než relativně čitelný McDonaghuv snímek V Bruggách. PS: McDonagh není žádný laciný napodobitel Tarantina, ale jeden z nejrespektovanějších současných dramatiků... to jen tak pod čarou pro některé místní ignoranty. ;) Více na Poznámkách. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Tak momentálně vehementně přemýšlím, který ze kšeftů bych raději, zda býti líným notorikem tvářícím se jako scénárista, a nebo snad vraždícím psychoušem unášejícím psy... dilema jak býčí žláza. Neboť, děti moje, lásky mé, vše je mi extrémně blízké, sympatické a to tak, že velmi. Ve výčtu filmových atributů chybí už jen má oblíbená promiskuita a byly by mé koníčky téměř kompletní. Xichtus Prdelus Ch.Walken pro mě v jedné z jeho nejlepších rolí, na Farrellovi mi standardně vadilo jen jeho vlkodlačí obočí, ale to je o zvyku, my starší, které strašil už ujo Brežněv jsem zvyklí na horší modely.(mimochodem, sračka Leona Marešová má taky štětky jak od hajzlu a ještě hovno umí, to je teprve průser - dosti záchodových terminologií)...ale to jsem kapánek odběhl, uf. Vegetariánský Flynt měl opět své nepřekonatelné kouzlo takového normálního zabijáka, excelentní. Snad jen... Chvílema mě pitvoření Sama Rockwella dosti popouzelo, konkrétně jeho infantilní vyprávění u ohně, tam bych mu hubu poprášil žhavým uhlíkem rád, ale i on nakonec zavřel rety své, abychom se mohli dočkat skvělého finále, pominu-li zatýkačku rómské domobrany, to byla fíčovina na entou. Takže herce a hráče jsme si prosvištěli a příště vlítnem na Jiřinu Bohdalovou a spol. Cože?? Jó, no jo no, jak se mi líbil film??? No přece skvělej!!! Šest z pěti svatých PSYCHOPATY doporučuje. Na rozbory kamerových filtrů, střihu, psychologie, ornitologie, uměleckého přesahu, klapky a šlapky jsou tady erudovanější individua. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (30)

  • Postava Charlieho (Woody Harrelson) si při návštěvě v nemocnici sedne do vozíčku a točí se v něm dokola. Harrelson měl stejnou scénu i ve filmu Lid versus Larry Flynt (1996), kde hrál Larryho Flynta. (Rosaviva)
  • Pes, ktorý hrá Bonnyho, sa aj v skutočnosti volá Bonny. Ide o náhodu. (megajalec)

Související novinky

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

30.10.2021

Režisér a dramaturg Martin McDonagh za svou kariéru natočil doposud jen tři filmy, všechny ale sklidily obří úspěch, pobraly několik prestižních ocenění a samotný tvůrce si díky nim vytvořil pověst… (více)

HBO a Peter Berg zredukují lidstvo

HBO a Peter Berg zredukují lidstvo

13.06.2013

Na obrazovky zřejmě nejuznávanější kabelové stanice míří nový sci-fi seriál The Leftovers z tvůrčí dílny Petera Berga (který produkuje a zrežíruje pilotní díl) a Damona Lindelofa (který byl nenáviděn… (více)

Hvězdy jako psychopati?

Hvězdy jako psychopati?

11.11.2011

Režisér příjemného překvapení V Brugách Martin McDonagh (foto) začne příští týden v Los Angeles natáčet novinku Seven Psychopaths. Sehnal do ní spoustu zvučných jmen, ale neobešlo se to bez problémů.… (více)

Reklama

Reklama