Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marty miluje vyjížďky na pláž a do barů. Kumpánem na podobných akcích mu je jeho dlouholetý kamarád Bobby, který má však zálibu ve zvrhlém týrání. Když svou pozornost obrátí na Martyho novou dívku Lisu a její kamarádku Ally, Lisa se rozhodne, že Bobbyho krutovláda musí skončit. Shromáždí skupinu předměstských teenagerů a zosnuje plán, jak se Bobbyho navždy zbavit. Spiknutí je však odhaleno, z přátel jsou náhle nepřátelé a náhodní známí se stávají spoluviníky vraždy, která otřásla Amerikou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (114)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Jo, jo, kdo s cim zachazi, s tim take schazi. Deti si chteji hrat na dospele a kdyz se neco podela, tak se chovaji na mene nez, kolik jim je. To mela byt prace pro profesionala, trebaze mexikansky gangster vypadal, ze "problematice" celkem rozumi. Jinak co k tomu napsat, klasika co se tyce ostatnich podobnych filmu. Jestli to az tak moc v nekterych zemi s mladezi vypada, pak nevim, co si o tom mam myslet. Je ale pravdou, ze v mem mladi byvaly take particky, ktere si zivota umely poradne "uzivat". Takze vlastne nic noveho, jen jako dospely se na to divam jinak. Kdyz uvazime, ze v USA v sedmdesatych letech dnesni sporadani sedesatnici ve velkem fetovali a provozovali free love... ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Prvotné znechutenie z lacinej snahy šokovať otvoreným zobrazením sexuálneho života losangelských teenagerov sa po kľúčovej scéne mení vo veľmi dôveryhodne zobrazenú reakciu týchto spratkov na čin, ktorý spáchali. Nie tak koncepčne ujasnené a presné ako Kids, ale ani nie tak tápajúce a prázdne ako Ken Park. Bully je niekde medzi. Slabšie 3* než tie, ktoré odomňa dostal Alpha Dog. ()

Reklama

Marqta 

všechny recenze uživatele

Tohle mě celkem zklamalo.Většinu doby jsem čekala a doufala, že se začne konečně něco pořádného dít. Čekala jsem víc té šikany, nebo alespoň víc děje. Celkově na mě snímek působil celkem jednoúčelně a je škoda, že se z tak silného námětu nevytěžilo víc, protože to rozhodně šlo. Celá nafouklá šaráda, trvající bezmála dvě hodiny, se točila okolo naštvaných teenagerů hulících, řídících auta, provozujících sex a plánujících vraždu...Nic jiného se kromě posledních 10 minut neděje. To co si na sebe upoutává pozornost diváka jsou Bred Renfro a především Michael Pitt, který ačkoli hrál vedlejší roli strhával většinu mé pozornosti. Škoda, že nedostává víc rolí ve kterých by se projevil, ale myslím že v Funny Games USA ukázal, že vážně umí hrát. S hodnocením váhám mezi dvěma a jednou hvězdou, myslím, že se ale spíš přikloním k té jedné- takže tak nějak 1,5 hvězdičky. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Živě si pamatuju, jak se mnou zamávala Clarkova prvotina Kids. Tenkrat jsem byl plus mínus ve věku hlavních protagonistů, dokonce s podobnými zájmy (skejt, brusle, zahálka... drogy a holky ne, tam jsem se ještě nechytal :D), takže identifikovat se s osudy parchantů nebylo tak těžké. Kdo by to tenkrát tušil, že autor neproniká do mentality mládeže naposled. Ken Park nebo právě Bully jsou další drsnou hovězinou, která vás zhnusí v plné čáře. Jakoby se Clark uměl ponořit do hlav nevycválaných děcek, vybrat exemplární případy a nasázet je do neveselého příběhu. A to ostatní se musí dostavit samo. Ruku na srdce, autor není žádnej umělec - film je surový, místy až neumětelský, ale to jakoby dodávalo na intenzitě samotné závažnosti tématu. Když pominu místy přímo až debilní dialogy, nevybavuju si místo, u kterého bych netrnul nějakým druhem zhnusení... ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Byl jsi jeho nejlepší kámoš, takže budeš pro poldy hlavní podezřelý !!" - "Ty vole, co ?? To bych snad kurva měl bejt spíš až ten poslední, kdo je napadne.." Velmi silný a rozhodně i režijně dost zajímavý film Larryho Clarka.. Jen mi hlava nebere, kdo vlastně do role zmrda, kterej všechny kolem šikanuje, vybral zrovna Nicka Stahla jeho hereckým schopnostem navzdory.. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (8)

  • Policista oblečený v civilu, který zatýkal Martyho, je Frank Ilarraza, skutečný policejní detektiv, který v roce 1993 zatknul Martina Puccia. V titulcích je uveden jako Detective Frank Ilarazza", playing "himself". (Musak)
  • Ačkoliv byl Bobby Kent (Nick Stahl) ve filmu ztvárněl bělošským hercem, ve skutečnosti byl tmavé pleti. Jeho rodiče byli z Íránu. (Nick321)
  • Původní tresty za vraždu se objevují v závěru filmu. Ve skutečnosti byly však tresty u některých aktérů později sníženy. Martymu Puccio (Bred Renfo) byl zrušen trest smrti a místo toho byl odsouzen k doživotnímu vězení. Lisa Connelly (Rachel Minner) byla propuštěna 3. února 2004. Alice Willis (Bijou Phillips) byla propuštěna 16. září 2001. Derek Dzvirko (Daniel Franzese) byl propuštěn 1. října 1999. Heather Swallers (Kelli Garner) byla propuštěna 14. února 1998. (megan017)

Reklama

Reklama