Reklama

Reklama

Najslávnejší príbeh zakázanej lásky z pera Williama Shakespeara znova ožíva v novej filmovej adaptácii z roku 2013, s Hailee Steinfeldovou a Douglasom Boothom v hlavných úlohách. Rómeo z rodu Montekovcov sa na maškarnom plese zamiluje do mladučkej a naivnej Júlie z rodu Kapuletovcov, ktorá jeho city opätuje. Mladí milenci však musia svoju lásku pred blízkymi tajiť, pretože medzi oboma rodmi už celé generácie pretrvávajú nepriateľské vzťahy a hlboká nenávisť. Rozbroje medzi nimi ukončí až sled tragických udalostí. Smrť mladých milencov, ktorým osud nedoprial naplno prežiť svoju lásku ani tajne uzavreté manželstvo, bude najvyššou cenou za vykúpený mier medzi ich rodinami. (TV JOJ)

(více)

Videa (23)

Trailer

Recenze (49)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Výprava bola naozaj parádna, človek akoby sa ocitol doslova v inom storočí. Kostýmy nádherné, muzika nie zlá. Douglas má naozaj skvelý hlas a verše v jeho podaní sa počúvali výborne. Giamatti excelentný. Nebolo to zlé, ale ani ma to nejako veľmi nenadchlo, od polovice presvedčivejšie, silnejšia trojka. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Na první pohled je všechno v pořádku - dobré dobové exteriéry, kostýmy, žádné šílené experimenty s verši Williama Shakespeara a navíc pár velmi dobrých herců ve vedlejších dospělých rolích. To se bohužel nedá říci o ústřední dvojici. Julie by ještě jakž tak ušla, naproti tomu Romeo je takový ten hezoun, který jako by vypadl z libovolného seriálu na Disney channels, pořád hází kolem sebe líbezné pohledy a cukrbliky, zato když konečně otevře pusu a začne bezvýrazně deklamovat slavné verše, je to dost průšvih. Vůbec, pokud se týká omladiny, měla jsem pocit, že se dívám na jakousi historickou verzi ( Will doufám promine) Gossip girls a nebylo to jen účastí Eda Westwicka. A co je horší, celé mi to přišlo takové vyprázdněné, bez duše a citu. Navzdory všeobecně zažité představě, Julie a Romeo není tragédie o lásce, konec konců, Romeo byl ve vztazích dost přelétavý a vztah s Julií by mu možná také nevydržel, nebýt hořkosladké příchuti zakázaného ovoce. Ne, tato hra je hlavně a především tragédií o nesmyslné nenávisti, která zničí vše, co jí přijde do cesty. Proto je také tak stěžejní smrt Merkucia a jeho fatální zvolání : "Mor na vaše rody ". Ne ovšem tady, tady je to odbyté a chybí tomu jakákoliv výpovědní síla, ne snad, že by fešácký představitel Merkucia měl nějaké charisma, či snad schopnost to utáhnout. Zaffirelliho verze je skvělá, osobně mám ráda i Luhrmannovo moderní provedení, ale tenhle snímek si do pomyslného žebříčku dramatikových oblíbených adaptací rozhodně nepřidám. ()

Reklama

LaRhette

všechny recenze uživatele

Uf uf. Zatím poslední film k tématu, který jsem viděla. Nejspíš na dlouho. Už někde ze začátku jsem usoudila, že mi na tom něco nesedí, ale co? Obsazení může typově připomínat právě původní Zeffirelliho adaptaci. Autor nejspíš počítal s úspěchem, který mu přinese návrat ke klasické adaptaci v kombinaci s obsazením mladičké, ale už na Oscara nominované, sedmnáctileté Hailee Steinfeld (2010 - vedlejší role v Opravdové kuřáži bratří Coenů) a jedenadvacetiletého Brita Douglase Bootha, známého z úspěšných seriálových Nadějných vyhlídek (2011), LOLu (2012) či nejnovějšího Noeho. Dvojice se k sobě hodí dokonce i fyzicky, ale možná až přespříliš. Jsou si docela i podobní, měla jsem tedy pocit, že je to spíš takové sourozenecké, než že by jejich herecké spojení vyjadřovalo milostné vzplanutí. Shakespearovská řeč už v jejich ústech ztrácí na přesvědčivosti, je to takové to: Bylo to ve scénáři, tak to teď řeknu. Shakespeare má v jejich ústech ožívat, ale nechřadne spíš, čím jsme současnosti blíže? ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zfilmovat takhle klasickou hru jen proto, aby byla zfilmována i v roce 2013, je docela smutné. Sem tam je tu nějaký ten herec, který byl zajímavě vybrán, ale režie je naprosto povrchní a alibistická. Jako kdyby si tvůrci řekli, že tohle je prostě klasika a ta se natočí sama. Hailee se mi v tomhle ani trochu nezamlouvala, a ani Romeo není žádný zajímavý typ. Tenhle film nedává nic navíc. Na divadle bych to viděl raději než v téhle podobě bez nějakého vlivu na diváka, bez emocí. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jsem se právě stala svědkem nejošklivějšího filmového polibku v dějinách (když tedy pominu asijské filmy), v novém zpracování jakési obhroublé, neotesané Julie, Romea, co do Verony přihopsal rovnou z "Pride Parade" a Tybalta, který by měl u sebe nosit potvrzení o očkování proti vzteklině a kterým jsem všem dohromady nevěřila ani pozdravení... Cena za zvědavost, zda může nějaký Carlo... who? překonat Baze Luhrmanna je vysoká, stála mě nějakou tu iluzi a 118 minut času, který jsem mohla věnovat třebááá - svému Romeovi? ()

Galerie (97)

Zajímavosti (7)

  • Původně scénář obsahoval pohlavní styk mezi Romeem (Douglas Booth) a Julií (Hailee Steinfeld), ale protože bylo Hailee Steinfield v době obsazení pouhých čtrnáct let, tato scéna byla vymazána. (Fevas)
  • Na casting na roli Romea přišlo více než 300 herců. (Fevas)
  • Do role Juliet byla původně obsazena Lily Collins, později se však úlohy vzdala, protože se natáčení překrývalo s dalšími projekty. (Fevas)

Související novinky

Další nezletilá zabijácká holka?

Další nezletilá zabijácká holka?

29.08.2013

Je to tak, po Hanně a aktuálně řádící Hit-Girl v Kick-Ass 2 dorazí na plátna kin další dorostenka s povolením zabíjet. A hned ve dvou různých filmech! Tentokrát v podání Hailee Steinfeld, kterou po… (více)

Reklama

Reklama