Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adamovi, čtrnáctiletému romskému chlapci z osady, zabijí otce. Nikdo neví, co se stalo. Nejsou svědkové ani důkazy. Matka po pohřbu dlouho netruchlí. Chce zabezpečit děti, a tak se provdá za otcova bratra – zloděje a lichváře Žiga. Adamovi se ze dne na den změní život. Najednou dospěl. Pomáhá matce, stará se o sourozence a snaží se je ochránit před Žigovým vlivem. Má jen dvě radosti – boxerský trénink a černookou Julku. Když matku odvezou do porodnice, otčím vtáhne Adama a jeho bratry do svých pochybných kšeftů. Při jedné krádeži chlapce zadrží policie a před vězením je zachrání jen to, že nejsou plnoletí. Adam postupně ztrácí všechny jistoty. Vyhodí ho z boxerského oddílu, Julku rodiče pošlou do Čech. Chlapec se čím dál častěji dostává do konfliktu se zákony vlastní komunity. V hádce s cynickým Žigem pochopí, kdo stojí za otcovou smrtí. Pokouší se uniknout z beznadějné situace, ale jeho snaha končí tragicky. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

 (hodnocení, recenze)

Ve filmu opět můžeme slyšet prefabrikovanou univerzitní romštinu, vytvořenou Milenou Hübschmannovou. Jde o trapnou, drahou a především zbytečnou snahu o sjednocení cikánských dialektů. Výsledkem je vznik umělého jazyka, který lze nicméně vystudovat, získat skrze jeho znalost akademický titul a rozšířit tak univerzitní vzdělání i mezi cigoše, což bylo očividně prvotním cílem veškerého pachtění nyní již nestárnoucí Madame Hübschmannové. Jistý popradský cikán, kterému jsem film stáhl a věnoval, okomentoval prefabrikovanou romštinu slovy: "Nerozuměl jsem jim ani hovno."

Příspěvek byl smazán administrátorem.

korbitch22

korbitch22 (hodnocení, recenze)

no ty vole,neskutečně chytrá a inteligentní odpověď,s troškou snahy to dotáhneš na učňák kadeřníka fešáku :D

tomy4you

tomy4you (hodnocení, recenze)

Ten film se mi v celku líbil,čekal jsem příběh který bude opravdu dobrý a to se bohužel nestalo.Když chodil na box mohl třeba v boxu prorazit a být z něj dobrý boxer a mít slávu i peníze.Je to docela škoda že to dopadlo takhle divně kdy už je každému jasné kde tet skonči.

tomy4you

tomy4you (hodnocení, recenze)

korbitch22: Ty jsi negrofyl a né já:).Jseš tu jen proto že tě přitahuje tahle stránka,negrofyle:).

tomy4you

tomy4you (hodnocení, recenze)

Lukinsons-: Pleteš jsi pojmi,jestli mám chyby v textu tak jsou to chyby v textu:).Moje vnímaní je víc než v pořádku.

mikrosval

mikrosval (hodnocení, recenze)

whack: pravdu máš. Toto hodnotenie čo je tu treba brať s rezervou. Je to po dlhšej dobe konečne pozerateľný slovenský film.

whack

whack (hodnocení, recenze)

Tento film vôbec neukazuje cigánov ako nejakých diskriminovaných chudáčikov, naopak. Kradnú, fetujú, zabíjajú sa. Niektorí. Ale zdá sa mi, že tu diskutujú primitívy, čo si len museli rýpnuť, keď zbadalii slovo "cigán". Náckov a inú háveď neriešim, ale vážne, videli ste to vôbec?

Gmisiycs

Gmisiycs (hodnocení, recenze)

Tedy jen drobný koment k filmu - mimo současný směr diskuse. Po návratu z WC se mi již zvracet nechce, ale tomu pseudokamarádovi, co mi tuhle zrůdnost doporučil to nezapomenu. Pozdravuji zbytky bílého obyvatelstva např. v Přívoze (OV) a přeji jim spoustu dalších rozmilých přistěhovalých těch druhých, aby se konečně mohli cele vydat z lásky k bližnímu.
Dávám odpad, neboť "...rovný rovného si hledá" a navíc horší možnost hodnocení než odpad se zde bohužel nevyskytuje!

kapsomut

kapsomut (hodnocení, recenze)

Dadel: abych to upřesnil, já to hledal tak 5sec na uložto a víc jsem to neřešil .. netoužim to vidět

kapsomut

kapsomut (hodnocení, recenze)

divim se, že tenhle film ještě nejde stáhnout ... asi je to fakt famozní sračka, že to nikdo neupne :D

Příspěvek byl smazán administrátorem.

tomy4you

tomy4you (hodnocení, recenze)

Lukinsons-: Jsem rád že si  něco z toho pamatuješ...ale zřejmě né to podstatné.:.jen bílí  znásilnujou a zabíjej male děti..což je trošku vrozené u těchto bílích lidi (mohl bych klidně říct,bejt stejnéj jako někteří co tu jen píší o romech jak jsou všichí zloději).Nejsem rasista a nikdy nebudu!!.Lukinsons-:Příště  se raději pořádně koukni a pak teprve začni dělat chytrého,takhle to vypadá že jsi pomalejší..  měj se hezky,

Lukinsons-

Lukinsons- (hodnocení, recenze)

tomy4you: Před tím si psal, že u nás bělochů to není nemoc, ale máme to vrozený, tak proč bych se měl jít léčit?

tomy4you

tomy4you (hodnocení, recenze)

Lukinsons-:  že se nestidíš tkhle urážet lidi!!,Jestli seš pedofil a bereš to osobně tak se di léčit!, než za to zaplatí zas nějaké to malé ditě.... pedofílie je nemoc a ty seš zřéjmně hodně nemocen....chudáku.

tomy4you

tomy4you (hodnocení, recenze)

apolskis: NN specialně jen češi a to myslím upřimně.Jo a do afriky bych jel,jestli to zaplatíš budu rád za výlet.

tomy4you

tomy4you (hodnocení, recenze)

vBaker: Ne?? vážně??...no co se tu v čechách za poslední dobu stalo mě utvurzuje o opaku...   

Příspěvek byl smazán administrátorem.

vBaker

vBaker (hodnocení, recenze)

tomy4you: Čeho je moc, toho je příliš! A to co jsi napsal o znásilňování a zabíjení dětí pouze u bílých, není pravda.

tomy4you

tomy4you (hodnocení, recenze)

Tak jsem viděl tento film,no ...čekal jsem něco ,trochu víc ,mohl to být dobrý přiběch ,jen něco uplně vynechat a naopak něco přidat...je to nedodělane..muj osobní názor.  Jo a ty komentaře co tu někteří píší jsou jak vod nějakých mentalu!! Díky bohu že někdo z vás nám všem nevladne a ani doufám vladnout nebude!! lidi jsou lidi a že někteří kradou snasilnujou a vražděj??? no myslím si že si mužeme vybrat ze všech barev a všude to bude stejne...jen bílí  znásilnujou a zabíjej male děti..což je trošku vrozene u těchto bílích lidi mohl bych klidně říct,bejt stejnej jako někteří co tu jen píší o romech jak jsou všichí zloději.Vždicky tu bude někdo kdo bude bránit utlačované a postaví se lické hlouposti!!.PS:Jestli tu někdo nedělá co má tak je to leda vláda a né soukromá osoba,nikdo nemá pravo vzít zakon do vlastních rukou,od toho jsou tu ,strážci zákona a osoby ktomu určene!! .

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

Keď vás budú rabovať, tĺcť a vy a ani nikto s tým nič nebude robiť, tak potom sa ja budem smiať Vám! ;) Len si to nechajme a zachvíľu sa dosmejete...

Hopkins

Hopkins (hodnocení, recenze)

Neboj oni už začali natáčet další pětihvezdičkovou tragikomedii o našich oblíbencích :o) jmenuje se to jak si cigán založil politickou stranu a druhej díl bude jak cigán kandidoval ve volbách :o) třetí díl ještě jméno nemá ale určitě bude pěkné až ho dostane :o) a věř že tam bude obsazení zábavnější :o)))

Ony

Ony (hodnocení, recenze)

Apollyon09: Ok. Akorát si přehodnoť Requiem za sen. Možná jsi podle názvu nepoznal, že je to o lidech, kteří fetují a chovají se jako dementi, takže si film určitě nezaslouží. A nemluv tolik.

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

Mne je jedno či ten film získal oscara!! Keď začnú cigáni živiť nás tak potom dám tomu filmu 5*. Nie preto aký je, ale z princípu. Tak ako dávam z princípu každému talentu ODPAD!, dávam aj tomuto odpad. Nie na kvalitu. Ale z protestu. Cigáni si nezaslúžia byť nijako sfilmovaný. Žijú ako zvieratá, správajú sa ako zvieratá, a žiadny zákon ich nevie obmedziť. Ešte som nevidel dramu o šváboch. Keby natočil dokument, tak si ho z radosťou pozriem a budem ho hodnotiť objektívne podľa jeho kvality.
Pre mňa už nie je pojem CIGÁN nejaký RÓM! Róm môže byť vzdelaný, môže byť doktor a môže byť aj miliónár. Cigán je parazit, čo žije v špine, smrade, nepracuje, kradne, zabíja, ničí, robí si čo chce a zdržuje sa v početných skupinách... Ak má na cigánov niekto iný názor, ja mu z radosťou vybavím týždenný pobyt v niektorých vychytených strediskách. Ak sa vám ho podarí prežiť, váš názor sa určite zmení... Ja som cigánov neodsúdil, ani nepomenoval. Urobili to samí. Bohužiaľ 110% ich komunity tvoria zdegenerovaný rómovia. Ja im nezakazujem vzdelávať sa a zarábať. Dostávajú všetko zadarmo, žijú nadštandardný, kráľovský život a stále sú nespokojný! Tak 2 miliardy € nenájdeme na sprostý euroval, zložíme si vládu, nenájdeme žiadne peniaze pre doktorov, učiteľov a ľudí čo celý život dreli a majú vysokoškolské vzdelanie, ale na sprostých cigánov a grékov čo majú dôchodky 3.000€. Tak pre nich peniaze  máme! Ale všetko je v úplnom priadku... Hlavne že nebudeme rasisti. Všetkým stáči výhovorka "Aj my chceme slušne žic, doma máme 15 hladné karky" - a nikto sa na nič nepozrie. Vytasí 1.000€ mesačne, len daj hlas a buď ticho. Tak to nemôže dlho fungovať, tak to nefunguje. Aby ľudia čo pracujú žili v chudobe a špina, negramotný odpad dostane každý mesiac 1.000€ podporu... lebo aj oni chcú slušne žic! Ja mám na to jednoduché riešenie. Chyť lopatu a rob! A budeš slušne žic!

Související novinky

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

20.02.2012

Brněnská filmová komunita v březnu ožije festivalem CINEMA MUNDI. Ten ve své jedinečné koncepci přinese během osmi dnů kolekci těch nejlepších českých a světových filmů za uplynulý rok. V hlavní… (více)

46. ročník MFF Karlovy Vary

46. ročník MFF Karlovy Vary

19.06.2011

Od 1.7. do 9.7. se v Karlových Varech uskuteční nejvýznamnější filmový festival kategorie A ve střední a východní Evropě. Festival představí 178 celovečerních filmů, převážná většina z nich bude mít… (více)

Reklama

Reklama