Reklama

Reklama

Kletba z temnot

  • USA The Possession (více)
Trailer 1

Kletba z temnot vypráví příběh bývalých manželů Clyda (Jeffrey Dean Morgan) a Stephanie (Kyra Sedgwick) a jejich dvou malých dcer. Jednoho dne si mladší dcera Em (Natasha Calis) koupí na bleším trhu tajemnou skříňku. Od té doby se začnou s děvčátkem dít zvláštní věci. Em je skříňkou naprosto posedlá, nosí ji všude s sebou, je nervózní a chová se agresivně. Její matka začíná mít podezření, že skříňka způsobuje u dcery psychické problémy. A po sérii znepokojivých a nevysvětlitelných událostí rodina odhalí pravou příčinu. Zjišťují, že skřínka byla vyrobena pro Dybbuka – zlého démona, který se usadí v těle člověka, který ho ze skříňky osvobodil. A jejich dcera skříňku otevřela… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (475)

imf 

všechny recenze uživatele

Další uklidňující důkaz o tom, že věnovat se v dětství modelařině a kašlat na dlouhovlasé holčičky se vyplácí. Minimálně se dožijete puberty a nenastěhuje se vám do chřtánu podlý židovský duch, který na rentgenu straší doktory. Ole Bornedal v béčkové lize předvádí hororové řemeslo, které spíš potěší než vystraší, ale především důstojně udržuje nad vodou starý dobrý vymítačský žánr. Týpků, co do noční temnoty šeptají, že vám snědí srdce a sežerou duši, totiž nikdy není dost. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $14miliónovTržby USA $49,130,154Tržby Celosvetovo $85,446,075Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,317,614 //počet predaných kusov 57,312Tržby za predaj DVD v USA $7,571,595 //počet predaných kusov 495,630║ veru veľa je podobných tématických horrorov ale tu asi aspoň moc netlačí na pílu a príbeh dostáva priestor tým že sa najprv vystavá na rodinných hodnotách a potom sa začne postupne strašiť, herci v norme nie sú otravní, digitálne obludy len v minimálnom množstve, dávka dobrého napätia, citeľná ruka šikovného Európskeho režiséra, ušlo to /60%/ ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Not bad, ale stále je to len ďalší zo zástupu hororov o posadnutí/ podľa skutočného príbehu, ktorý ničím nevyniká a miestami ide takmer pod priemer. Prekvapilo ma celkom dobré obsadenie (hlavne Morgan) a veľmi slušné budovanie atmosféry, zvyšok však pokrivkáva a jediné, čo ešte stojí za zmienku, je hudba, ktorá vám pripomenie temné démonické Bisharove tóny z Wanových novších filmov. 60% ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Kletba z temnot skoro vůbec nevyužívá lekaček, což je v dnešní době komerčních hororů skoro rarita. Sází opravdu jen na napětí a atmosféru. Ovšem v závěru snímku už si tvůrci mírně nevěděli rady, a tak stavěli klišé na klišé. Proto nemůžu říct, že by mě závěr nějak napínal či překvapil. Kdybych to neviděl v kině, možná bych byl přísnější. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

The Possession (Kliatba z temnôt) je ničím výnimočná. Strašidelné okamihy tvoria predovšetkým zvukové efekty, na nejaké tie poveternostné zmeny, lekárske procedúry, meniace sa pohľady či obstojné počítačové triky, nočné motýle, prsty v hrdle, plaziaci sa démon.. i keď na toto všetko je už hororový fanúšik zvyknutý. Hudobne napätie a tajomno akcentuje Anton Sanko, pričom donekonečna opakuje hlboký klavírny tón. The Possession nás uvádza do obrazu hneď v úvode zlovestnou sekvenciou, kedy sa zo záhadnej skrinky s hebrejskou rytinou ozýva strašidelný hlas a nasleduje likvidácia obete. Potom sa už klasicky narýchlo zoznamujeme s rodinným zázemím hlavných postáv. V scenári dvojica Juliet Snowden a Stiles White pospájala všetky prvky démonologickej kinematografie. Možno za to, že som čakal neskutočné Bčko, bol som viac než spokojný. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • Dybbuk je v židovské mytologii zlý duch hledající lidské oběti, do nichž by mohl vstoupit a ovládnout je. (MikeCool)
  • Postavu Tzadoka hraje Matisyahu (Matthew Paul Miller). (klima777)
  • Herec Jeffrey Dean Morgan se svěřil, že při natáčení docházelo k podivným údalostem. Během natačení klíčových scén praskaly světla reflektorů a dva dny po skončení filmovaní záhadně shořely všechny rekvizity. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama