Reklama

Reklama

Kletba z temnot

  • USA The Possession (více)
Trailer 2

Kletba z temnot vypráví příběh bývalých manželů Clyda (Jeffrey Dean Morgan) a Stephanie (Kyra Sedgwick) a jejich dvou malých dcer. Jednoho dne si mladší dcera Em (Natasha Calis) koupí na bleším trhu tajemnou skříňku. Od té doby se začnou s děvčátkem dít zvláštní věci. Em je skříňkou naprosto posedlá, nosí ji všude s sebou, je nervózní a chová se agresivně. Její matka začíná mít podezření, že skříňka způsobuje u dcery psychické problémy. A po sérii znepokojivých a nevysvětlitelných událostí rodina odhalí pravou příčinu. Zjišťují, že skřínka byla vyrobena pro Dybbuka – zlého démona, který se usadí v těle člověka, který ho ze skříňky osvobodil. A jejich dcera skříňku otevřela… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (474)

misterz 

všechny recenze uživatele

Na zabitie nudy tak akurát, ale žeby ma to ohúrilo sa nedá povedať. Čistý priemer a určite lepšie ako The Conjuring. Celkom nečakane by sme našli aj humorné situácie, napríklad ten židovský vyháňač, poviem vám, pomerne smiešna figúrka. Ten jeho tanec mentálne zaostalého človeka pri exorcizme nemal chybu. Sem tam zafungovali aj lakačky, ale nič svetoborného. Čo by som ale vytkol v prvom rade, tak tú vetičku, vraj je to natočené podľa skutočnej udalosti. No to je teda pekná sranda a dosť odvážne tvrdenie :) To snáď autori ani nemôžu myslieť vážne, že by niekto uveril takej blbinke a že je úplne normálne, keď niekomu vylezie z úst miniatúrny Glum z LOTRa? Jediné čo je na filme reálne tak skutočnosť, že Dybbuk sa naozaj nachádza v židovskej mytológii a tiež tá drevená skrinka, ktorá slúži ako jeho domček. Napriek tomu, natočené a odohrané to bolo fajn takže u mňa 55/100. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Hneď v úvode som ostal trochu zaskočený, keď sa z tajomnej skrinky ozve čistou slovenčinou "Ja zjem tvoje srdce..., zjem tvoje srdce..." Neskôr je to síce vyložené ako poľština, ale toto znelo až príliš slovensky. Na horor som natrafil v dvd požičovni úplne náhodou, nič som od neho nečakal, ale dostal ma. Atmosféra je fajn, ľakačky tu veľmi nie sú, ale pomalý a stupňujúci sa strach je najsilnejšou stránkou filmu. Herec J. D. Morgan mi výzorom neustále pripomínal J. Bardema a detskí herci zvládli svoje party tiež skvele, čo nie je pravidlo. Treba pochváliť že sa diabol v závere neukázal v plnej paráde. presne takto sa to má robiť a záver je presne taký, aký by mal v hororoch byť. Napriek veľkému množstvu hororov na tému exorcizmu si myslím, že toto je celkom výživný horor. 80%. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Not bad, ale stále je to len ďalší zo zástupu hororov o posadnutí/ podľa skutočného príbehu, ktorý ničím nevyniká a miestami ide takmer pod priemer. Prekvapilo ma celkom dobré obsadenie (hlavne Morgan) a veľmi slušné budovanie atmosféry, zvyšok však pokrivkáva a jediné, čo ešte stojí za zmienku, je hudba, ktorá vám pripomenie temné démonické Bisharove tóny z Wanových novších filmov. 60% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Výborný horor od režiséra Hlídače mrtvých. Tenhle režisér mě neustále pčekvapuje. On horory umí. A i když jsou pomalé tak v nich umí vytřískat atmosféru jako málokdo. Tohle je další z jeho skvělých zářezů. Sice je pravda že sem tam mohl přitlačit na pilu, ale tohle je jeden z mála filmů, kde sem se po dlouhé době aspoň trochu bál, stejně jako u Hlídače mrtvých. Stačí ještě jeden dobrý film a poletí mezi mé oblíbené režiséry. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Tohle téma je už nuda. Vytíraní ďábla tam a sem. Začínám si myslet, že FF a VĎ už vedou hororový průmesjl. Ale vrátíme se k filmu. Atmosféra filmu zde je někde mezi souloží po tmě a venčení psa přes den. Režisér masturboval nad tím, že se určitě polekáte, ale bohužél jsem se ničeho nezlekl. Na třetí stranu, film nenudí a určitě si dokáže najít své fanoušky. Jak hereckými výkony, vizuálními efekty i tou min. atmosférou. Od filmu jsem moc nečekal a asi jsem udělal dobře. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • Dybbukova skříňka skutečně existuje. Štáb ale odmítl se skutečnou skříňkou natáčet. Ozval se dokonce vlastník této skříňky, režisér však přesto schůzku z bezpečnostních důvodů odmítl. (MikeCool)
  • Původně byl film od MPAA hodnocen ratingem R, později bylo však omezení zmírněno na PG-13. (josefklimes)
  • Postavu Tzadoka hraje Matisyahu (Matthew Paul Miller). (klima777)

Reklama

Reklama