Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dvaceti letech života v Anglii se Bill Bryson (Robert Redford) vrací do Spojených států. Spolu se svým starým přítelem Katzem (Nick Nolte) se rozhodnou, že se společně vydají po 3500 km dlouhé dálkové turistické trase "Appalachian Trail" vedoucí územím čtrnácti východních států USA. Tato dobrodružná komedie je natočena podle bestsellerových memoárů Billa Brysona. (mac000)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (89)

POciSEM 

všechny recenze uživatele

Zombík a vychlastanej bezdomovec jdou na pěkně dlouhou tůru po emerice a zažívaj přitom.... no vlastně toho ani tak moc neni.Prostě jdou pěknou přírodou a kecaj důchodcovský pindy,občas potkaj nějakou šílenou postavičku nebo medvěda.Žádnej zázrak ale průměrná komédie o dvou dědcích co si chtěj před tim než si pro ně přijde zubatá,dokázat že ještě nepatří do šrotu.Jenom teda Redford vypadá jako odporná slizká mrtvola a Nolte zas jak kdyby před každym záběrem vyžahnul flašku metanolu. ()

Joges 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu s bravurními hvězdami se rozjíždí docela slibně, sotva však dvojice netipických turistů vstoupí na Appalačskou stezku, vypadá jejich cesta jako nemotorná procházka lesem. Naštěstí do filmu proniknou i smysluplné, hlubší okamžiky, takže jsem se nemusel stále jen trapně usmívat. Stejně tomuhle počinu fandím, proto ta hvězda navíc. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Bill a Katz, každý tak jiný a přece jsou spojeni něčím těžko hmatatelným, jak tam říká i Bill "něčím, co se nedá ani říct". Já se vrhla na tenhle příběh po hlavě, viděla jsem Emmu Thomson, Roberta Redforda, tak to bylo jasné. Ale nevím jak se stalo, unikl mi Nick Nolte a tady prosím o schovívavost, s ním mám problémy, zkrátka mně v poslední době nesedne. Nicméně jsem to překousla (Bill měl taky co dělat) a šla jsem s nimi tu nepředstavitelně dlouhou trasu "Appalachian Trail". A vůbec toho nelituji, poslouchala jsem ty dva starce, když vedly vážné řeči, ale i hlášky, že jsem se musela smát a některé určitě nezapomenu. Pak nastal okamžik, kdy se dokodrcali na jedno nádherné místo na naší planetě, sedli si na zem a to byl ten moment, kdy mě Nick při vysvětlování Billovi určité neobjasněné věci dostal do stavu, kterému se říká emoce, tam mně vyhrkly slzy a já mu jen v duchu říkala....ne... skoro jsem řvala....vydrž! Místo, které zvedlo celý tenhle film o level nahoru. Emma byla už jen bonusem, je stále stejně okouzlující. Do 90 minut se jim tam toho vešlo hodně, co bych ještě ráda vypíchla, ale lepší je podívat se na to osobně a nedat se odradit tak nízkým hodnocením. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Zpočátku sem měl problém s mutujícím Noltem,navíc ten chlap asi dost chlastá,přišel mi takovej nafouklej,něco jako Rourke.Postupně sem si zvyknul,a hlavně v první hodině sem se několikrát vod srdce zasmál.fakt vtipný,možná pro ty,co i v tomhle vyprávění hledali hlubší pointu,třeba co by se mohlo stát s tim hovnem,co tam Boby zakopal,ale pro mě jako pro jedince hledajícím bohapustou zábavu pohybujících se obrázků to bylo fakt dobře natočeno i zahráno,a nebejt trochu nedomrlýho konce,a snad kdyby tu cestu dorazili až do cíle,dám pětku jak vyšitou.na svý možnosti pecka.80%. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ďalšia pozitívna dôchodcovská záležitosť, v ktorej sa zišiel hotový herecký výkvet - R. Redford, N. Nolte a E. Thompson. Samotný príbeh síce nebol žiaden extra lumen, ale spomenuté herecké trio by dokázalo zatraktívniť aj podstatne slabšiu dejovú linku, nenudil som sa a to je to hlavné. Dokonca mi Bill a Katz často vyčarili úsmev na tvári, niektoré ich hlášky (hlavne od Katza) vážne stáli za to. Jednoducho optimistická záležitosť a pohodička. 70/100 ()

Galerie (41)

Zajímavosti (8)

  • Appalačská stezka vede ze státu Georgia do státu Maine a prochází celkem 14 státy. Měří zhruba 3 500 kilometrů a je nejoblíbenější dálkovou turistickou trasou v USA. (Cheeker)

Související novinky

Robert Redford si vyšlápne do hor

Robert Redford si vyšlápne do hor

06.05.2014

Legendární Robert Redford se v nedávné době objevil v dramatu Vše je ztraceno a comicsovce Captain America: Návrat prvního Avengera. Návrat na stříbrné plátno se mu očividně zalíbil, dnes totiž… (více)

Reklama

Reklama